SAHTEKARLARA KANMAYIN

Adı
YUSUF
Soyadı
ÇAVUŞOĞLU
Malasef muhabbbet kusu üretimiyle ugraşan kişilerin bazıları artık sahtekarlık yapmaya başladı buları gördükce bu kişilerden kuş alacak olan arkadaşlara üzülüyorum malasef üretimhanesindeki işi bitmiş kuşları veya hasta olan kuşları yada anaçlarında bi proplem olmayıpda çıkan yavrularda problen olan kuşları yok yerim dar ... yok faktim az... yok üretimhaneyi taşıyacam oraya fazla gelir filan falan deyip bu işe yeni başlayan olsun yada fazlan anlamayan kişiler bu kuşları hiç umruna bile gelmeden cebim dolsunda alan ne ederse etsin mantıgı ile satan insanları malesef bu kişilerde artık insan olduklarını da sanmıyorum LÜTFEN ALACAK OLAN ARKADAŞLAR Bİ ÜRETİCİ KURULU DÜZENİNİ BOZMAZ ANCAK 2 NEDENDEN BOZAR BİR YA KUŞLARINDA Bİ PROBLEM VARDIR YADA GERÇEKDEN PARAYA SIKIŞMIŞDIR ... ALACAGINIZ KUŞLARA MUTLAK DİKKAT ETTİN HEM PARANIZ HEMDE ŞEVKİNİZ BOŞA GİTMESİN SAYGILAR......

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Beni en çok güldüren bahane yer darlığından dolayı satıyorum oluyor...sanki kuş değil de dinozor besliyorlar  :D

Daha dün Hilmi abinin açtığı bir konuda bu soruna değinmiştim...bu adamlar beni de acaip gıcık ediyor. Bunların içinde en gicik olduğum bahane ise üretimi brakıyorum oluyor. Halbuki kimsenin üretimi braktığı olmuyor, sadece elindeki hasta kuşlardan kurtulmaya bakıyorlar. Ayni şekilde eski çürük, pislikten artık malzemesinin bile ne olduğu görünmeyen box dolap satanlar...o ilanlara da çok gıcık oluyorum. Neymiş üretimi brakıyormuş, yeri darmış o yüzden satıyormuş. Aradan 1 ay bile geçmiyor, aynı "üretimi brakan adam" bu sefer yeni PVC dolaplarım geldi diye konu açıyor...acaip komik.

Sitede bunlar gibi ilanlar gördükçe kendimi yanıt yazmamak için zor tutuyorum. Bundan sonra peşinizdeyim beyler  :) bunun gibi ilanları görünce takibe alıcam ve olaki 1-2 ay sonra kümesime gelen yeni jumbolarım gibi bir konu açarsanız vay halinize ...beğen yada beğenme, doğrudan deşifre ediyorum kardeşim  :)

rdemir

Uzman Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Remzi
Soyadı
Demir
Bu uyarılar yazılar sürekli yazılıyor ok katılıyorum destekliyorum.Benimde canım acayip yandı 1-2 sefer ismi deşifre ettim.Sağolsun Selahattin abi gerekeni yaptı.Bazıları bazıları demiyelim madem bir yola baş konuldu.Kim yapıyorsa açık açık yazın isimleri gerekiyorsa gelsin yapsın açıklamalarını savunsun kendini yada defolsun kaybolsun.Zamanında canı yanan gerekeni yapsaydı belki benim yada benden öncekinin canı yanmayacaktı.Herkes her işe ustalıktan başlamıyor. Herkes bir zamanlar acemiydi tecrübesizdi. Başka yeni başlayanların canı yanmasın

ilkayersan

Uzman Üyemiz
Beni en çok güldüren bahane yer darlığından dolayı satıyorum oluyor...sanki kuş değil de dinizor besliyorlar 
evil_idea

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Bu işle alakalı olsun veya olmasın bu tür şahsiyetler her zaman var olacaklardır. Kuş alacak kişi mutlka gidip kendi görmeli resimlere bakıp kuş almamalı sonra iki taraf için üzücü durumlar ortaya çıkıyor. Her zaman GİT-BAK-GÖR AL...

blueziya

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.ziyagokkaya.com
Adı
Ziya
Soyadı
GÖKKAYA
Bu konuyla alakalı bir önerim olacak gitti gidiyor gibi sitelerde alıcı satıcıya her alışverişinde bir puan veriyor. bu puanların toplamında ortalama satıcı puanı oluşuyor. böylelikle satıcıların ne kadar doğru iş yaptıkları bir ölçüde ortaya çıkıyor. sizde biliyorsunuzdur ? buna benzer bir sistem kurulamaz mı ? canı yanan alıcı durumu başkalarına da bildirmiş olur satanda yanlış iş yapmaya çekinir.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
o tür insanları biraz vicdanlarınını sesini dinlemeye davet ediyorum tabiki varsa ...

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Habil TANTA' Alıntı:
Bu işle alakalı olsun veya olmasın bu tür şahsiyetler her zaman var olacaklardır. Kuş alacak kişi mutlka gidip kendi görmeli resimlere bakıp kuş almamalı sonra iki taraf için üzücü durumlar ortaya çıkıyor. Her zaman GİT-BAK-GÖR AL...
+1

Salih KARAVUŞ

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİH
Soyadı
KARAVUŞ
Ziya GÖKKAYA' Alıntı:
Bu konuyla alakalı bir önerim olacak gitti gidiyor gibi sitelerde alıcı satıcıya her alışverişinde bir puan veriyor. bu puanların toplamında ortalama satıcı puanı oluşuyor. böylelikle satıcıların ne kadar doğru iş yaptıkları bir ölçüde ortaya çıkıyor. sizde biliyorsunuzdur ? buna benzer bir sistem kurulamaz mı ? canı yanan alıcı durumu başkalarına da bildirmiş olur satanda yanlış iş yapmaya çekinir.
guzel fıkır 10 numara

burdan bır kez daha soyluyorum bu ısten cok canım yandı 5 sendır yumurta alıcam dıye harcadıgım mebla ıle 50 cıftlık uretım hane kurardım neysekı gecen 4.5 senedır bana yaramayan kusları veren herkeze hakkımı helal etmıcem

ayrıca CEMAL TANIŞ arkadaşım sana sonsuz tesekkur ederım verdıgı kusları cok sevdım (avatarımdakı kuslar) ayrıca 4.5 senedır bekledıgım yumurtalar bu kuslardan geldı su an 4 ncu yumurta geldı kusum kuluckada yatıyor bır kez daha CEMAL TANIS  ve onun gıbı arkadaşlara sonsuz tesekkur ederım tabııı en ufak sıkıntım da bıle bır telefonla bılgı aldıgım buyuk usta selehattın abıye de kocaman TESEKKURLER. 

soneR09

Takipçi Üyemiz
Adı
SONER
Soyadı
YÜKSEL
Beni en çok güldüren bahane yer darlığından dolayı satıyorum oluyor...sanki kuş değil de dinizor besliyorlar  :)

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
valla sonuna kadar katılıyorum 

bir arkadasın bir sözü vardı HİÇ BİR KUŞÇU İYİ KUŞUNU SATMAZ forumda bir arkadas profiline koymuş 1,5 senden sonra 100 kere hak verdim bu söze

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
herkesten kuş alınmaz.. artık alacak olan arkadaslarda biraz suc var aslında..kusu goruyor tipi hosuna gidiyor alıyor bu kus verimlimi değlmi bi sorunu varmı yokmu hic dusunmuyor..
bende kuş satiyorum yumurtalıda satiyorum yavruluda satiyorum aslında.. alan kisininde biraz bakımı önemli yanlıs bir bakım sonucu sonuclar hüsranlada bitebiliyor..
Allah herkesin gönlüne göre versin...

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Ali ŞENER' Alıntı:
valla sonuna kadar katılıyorum 

bir arkadasın bir sözü vardı HİÇ BİR KUŞÇU İYİ KUŞUNU SATMAZ forumda bir arkadas profiline koymuş 1,5 senden sonra 100 kere hak verdim bu söze
hicbir kuscu iyi kusunu satmaz cumlesine katılmıyorum.. ben hakkı verildimi.. paraya ihtiyacım oldugu zaman satiyorum.önemli olan alacagın insanı iyi secmektir saygılar..

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ben yavrulu veya yumurtalı çiftlerin satılmasından yana değilim Behsat usta. Anca şöyle karşı değilim, alan kişi zaten üretim konusunda tecrube sahibidir...o zaman olur. Ama yumurtalı veya yavrulu çiftleri genelde almak isteyenler bu işe yeni heveslenmiş olanlar oluyor. Ve bu insanlar henüz fikir sahibi olmadıkları için genellikle satın aldıkları yumurtalı veya yavrulu çiftler gerçekten çift ddepiller. Bu tarz satışlarda dalavere yapmak çok zor değil, son kullanma tarihi geçmiş bir dişi koy...yanına işe yaramayan veya besleyici olmayan bir erkek koy...yanlarına da diğer yuvalıklardan topladığın 4 yumurta koy - al sana oldu yumurtalı çift... photo çek ve ilanı siteye yapıştır, bukadar basit.  Şimdi alan ne bilsin bu yumurtaların onların olduğunu...ayni dalavere şekli yavrulu çiftler için de geçerli.

Bu dalavereleri gerçekten yapanlar var ve bu tuzaklara genellikle bu işe yeni başlayanlar veya beklemeye sabrı olmayanlar çok düşüyor, o yüzden yumurtalı veya yavrulu çiftleri ne satmanızı nede almanızı öneririm.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
hicbir kuscu iyi kusunu satmaz cumlesine katılmıyorum.. ben hakkı verildimi.. paraya ihtiyacım oldugu zaman satiyorum.önemli olan alacagın insanı iyi secmektir saygılar..
Behzat beye katılıyorum... hiçbir kuşcu iyi kuşunu satmaz demek  te ne oluyor. Piyasada o zaman hiç bir kuş iyi değil. Bütün üretici arkadaşlarımız abilerimiz sahtekarmı yani...  icon_naughty

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Ben yavrulu veya yumurtalı çiftlerin satılmasından yana değilim Behsat usta. Anca şöyle karşı değilim, alan kişi zaten üretim konusunda tecrube sahibidir...o zaman olur. Ama yumurtalı veya yavrulu çiftleri genelde almak isteyenler bu işe yeni heveslenmiş olanlar oluyor. Ve bu insanlar henüz fikir sahibi olmadıkları için genellikle satın aldıkları yumurtalı veya yavrulu çiftler gerçekten çift ddepiller. Bu tarz satışlarda dalavere yapmak çok zor değil, son kullanma tarihi geçmiş bir dişi koy...yanına işe yaramayan veya besleyici olmayan bir erkek koy...yanlarına da diğer yuvalıklardan topladığın 4 yumurta koy - al sana oldu yumurtalı çift... photo çek ve ilanı siteye yapıştır, bukadar basit.  Şimdi alan ne bilsin bu yumurtaların onların olduğunu...ayni dalavere şekli yavrulu çiftler için de geçerli.

Bu dalavereleri gerçekten yapanlar var ve bu tuzaklara genellikle bu işe yeni başlayanlar veya beklemeye sabrı olmayanlar çok düşüyor, o yüzden yumurtalı veya yavrulu çiftleri ne satmanızı nede almanızı öneririm.
ŞU ana kadar yumurtalı veya yavrulu ciftleri satarken hic sorun yasamadım cok sukur.. olay su dediginiz gibi bilinmeyen kisilerden alındımı sonuc husran oluyor..alan kisiler zaten tanıyıp guvendigi kisilerden aldıgı surece sorun cıkmaz tabi satıcı insaflıysa

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Değerli kardeşlerim ilk önce unutulmamalıdır ki her kuş meraklısı veya kuş besleyen kuşçu tabir ettiğimiz kişi değildir.Onların adı kuşbaz olur.Yani amacı elindeki kuşu(tabi bu onun için sadece kar amacı güttüğü satılık mal.İnanın bu kapı kolu bile olabilir.)Biran önce elinden çıkarabilmek için satacağı kişiye kuşu dünya şampiyonu gibi tanıtması.

Bu kuşbazlar la ben çok iyi anlaşıyorum.Sizlerin de çok iyi anlaşabilmeniz için takip etmeniz gereken bir dizi yol var.

1)Kuşlardan çok iyi anlamanız gerekiyor.Kuşu gördüğünüzde en ufak bir olumsuzluğu söylemelisiniz.
2)Unutulmamalıdır ki bu ve bunun gibileri o kuşu muhakkak ölü fiyata almıştır,sizde aynısını ona yapın.
3)Kuşlar hakkında çok ciddi bilgi gerektiren sorular sorun ve kafasını karıştırın.pazarlık esnasında atıyorum abi lutino kuşlar nasıl oluyor,reinbow ların renkleri nasıl olur gibi.

En önemli konu ise sizde para olduğunu anlasın, unutmayın canlı para her kapıyı açıyor.

Tabi bu tamamen sahtekarlara yapılabilecek bir taktik.İşinin ustası,düzgün kişiler,  siz ne derseniz değin kibarca olumsuz yanıt alırsınız.