saka kuşları hakkında bilgisi olan varmı?

devran

Takipçi Üyemiz
slm ustadlar arkadasım saka hediye etti yakalamışlar 15 gundür ondaymış kafeste yem su içiyor.sordum soruşturdum dişi dedilerdişi saka otmez dediler.bende yanina 25 tl ye erkek saka aldım sakalar hakkında bır bılgim yok yem olarak kenevirle karışık kanarya yemi verıyorum.şimdi benim merak ettiğim şu erkeği dişiden ayırayım mı otmesi için yoksa ıkısı bır kafeste dursada erkek kuş yınede oter mi.baska yapmam gereken bırsey varmı erkek saka ne zaman otuse baslar.yapmam gerekenler neler siz ustadlarımdan yardım beklıyorum şimdiden tşkkürler

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
1. dişi ötmez belli bir zaman sonra küser hasta olur ölür  dişi sakayı sal özgür bırak....
2.yemlere devam et kum eklemeyi unutma... dişi sakayı sal erkek sakan tek kalsın televizyon gibi sesli ortamlarda sakalar ötüme başlar ders yapar dik ötüm'e martdan sonra başlar tabi iyi besler hazırlarsan..
sakalar kafesler de tek beslenir yerinin hakimi olur aksi halde küçük kafes de kavga ederler...

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
erkegi ayir kafesleri sabit bir yere koy kesinlikle ceryan almaması lazım.. karısık kanarya yemi ver ayrı bir kapta kendir.. baska ayrı bir kaptada kucuk siyah cekirdek ver.. dere kumu koyarsan kafes tabanlarına daha iyi olur.. kafese oturmaları icin cok dikkat etmelisin yeni yakalanan sakalar cabuk şişerler.. mamaya alışmalarını sağlamalısın mamaya alışana kadar hergun mama ver uc gunde birde banyoluk tak kuslara...

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Dişiyi sal bir an önce dışı kuş yaramaz kafesde ölür çifleşmez yazıkdır  erkege iyi bak senelik yapptıgında rengi bozuk dişi bir kanarya alırsın ama kız olucak çifleştirmek istersen onunla çifleştir başarırsan saka piçlerin olucak vede erkek olanların tanesini 250tlden aşagı verme sakın :)