saka kuşumun nesi var?

devran

Takipçi Üyemiz
slm ustadlar petshoptan erkek saka aldım 4-5 gündür bende yemesi içmesi iyi yanlız kafama takılan bırsey var saka kafesin teline tutunduğu zaman kafasını döndürüp duruyor sanki kafasını omuzuna atıyor tunekte normal ama kafesin tellerine cıkktıktan sora habire aynı hareketi sürdürüyor bu neden olabılır.

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Kuşunuz yeni yakalama bir kuşmu bunu bilmiyorsanız ayaklarına bakın renkleri siyah mı ?

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Kafese ve yeni yerlerine alışma evresinde bir nevi korunma iç güdüsüyle bunu yaparlar...Doğada doğmuş serbest büyümüş bir canlıdan bahediyoruz kafese konduğunda etrafını hızlı bir şekilde gözlemlemeye çalışıyor...Bu bir sorun değil kısacası

hamza_ozdemr

Takipçi Üyemiz
Adı
HAMZA
Soyadı
ÖZDEMİR
Engin Bey kısa bir bilgi vermek gerekirse saka kuşları doğada yaşadığı gibi kafesde yaşayamazlar. Eğer sizin kuşunuz bu sezon doğadan yakalanan kuşlardan ise dikkat etmelisiniz çünkü doğadan yakalanan sakaların %80'i bir yılı geçmeden ölmektedir. Sebebi ise beslenme ve ekipmanlardan kaynaklanır.. Kuşunuzun kafesine kum,çakır,çeşitli tohumlar gibi dogada her zaman rahatlıkla buldugu seylerı bulundurmalısınız.. Kafes yapısını görseydık daha net bir şekilde yorumlama yapabılırdık..

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
kuşunuz tüylerini kabart mı yorsa sorunu yoktur kafasını geriye doğru atıyorsa gerdan kırıyor derler kafesin üst telini gazete ile kapat sağ ve sol taraf açık kalsın belli bir zaman sonra düzelir sakaya iyi bakarsanız tüyden rahat çıkartırsanız sorunu olmaz...
bilgi toplayıp nasıl besleyeceğini araştır. www.saka-fulorya.com üye ol ora da  ne konu istersen açıklamalı bir şekilde bulacaksındır  ben de saka florya meraklısıyım şuan 8 yaşın da sakam var  ve diğerleri de ona yakın ben dinler hoşuma gideni ayırırım kötü bozuk kuşları tekrar dan doğaya  bırakırım saka ele alınmaz yüksek bir yere asılır ve rahatsız edilmemelidir sulphamazettine tetramazettine esb3 bağırsak hastalıkları için kullanılması gereken bir ilaçtır haftada en az 2 defa suyuna sirke 3 damla olmak şartıyla...karışık kanarya yemi ve zippy kenevir ayrı da olabilir hangisini çok yiyorsa onu daha fazla ver kumu unutma...

yenikuscu

Takipçi Üyemiz
Adı
Ömer Faruk
Soyadı
ATEŞ
ama ben tam 4 yıl saka besledim tel kafeste hatta ağzımla yediriyorum kuşumu ama geçen sene rahmetlik oldu  :(