Saldırgan dişi için ne yapabilirim ?

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Arkadaşlar bir dişi kuşum var çifte atmadan önce gayet iyiydi kavgacı değildi yazın çifte attım ve yavrular çıktıktan sonra bu hayvana bir şey oldu yuvanın kapağını açamaz olduk, açar açmaz dışarı fırlayıp saldırıyor geri yuvaya giriyordu, daha sonra eşine de bu şekilde davrandığı için erkek kuş bunu kan içinde bırakmıştı bende ayırdım, fakat ne yaptıysam yumurtlamasına mani olamıyorum üzeri örtülü bir kafeste yalnız başına duruyordu kafes tabanına yumurtladı bende o boş yumurtaları alıp dolu yumurtalar bıraktım şimdi yavru da çıktı, kafes tabanında besliyor ama ben kapıyı açamıyorum birde sürekli vij vij vij bağırıyor, sanki delirmiş gibi, bu kuş için ne yapabilirim Allah rızası için bilgisi olan öneride bulunabilir mi  ? Kafayı yiyeceğim bu sesten, ışık açık olduğu sürece hep ama hep bağırıyor, sesi de bi acayip olmuş bağıra bağıra.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
kızştırıcı nijer,mama ve vitamin veriyorsanız bunları kesin ayrıca mama vereceksenizde nijer ve havuç olmayan mama verin ben kızışmadan şüphelendim veya streste olabilir.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
valla mama vermiyorum, nijer vs de kullanmıyorum, mama versem de yemiyor zaten, vitamin de kullanmadım şu sıra, kuş kızgın zaten kendi kendine boş yumurtluyor ama bu kızgınlıktan yaptığı birşey değil, durduk yere acayip acayip kafa sallıyor , trip atar gibi hareketler falan , görseniz anlardınız.

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
Nijer ve mama yada suyuna bal ve vitamin ilavesi yapmıyorsanız.kuşunuz muhtemelen strese girmiş.benimde aynısı oldu erkek dişiyi dövüyordu.dişi yumurtladı ve yumurtaları kırdı.bence yapmanız gereken bir kafeste tek başına kalması yada anlaşabileceği başka bir kuş yanına koyup sakinleşmesini sağlamak.