SALLA BAŞ HASTALIĞI

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Selamün aleykum.. Kuşlardan bazılarından salla baş oldugunu fark ettim.. ve tahminimce bu hastalık bulaşıcı.ilk defa böyle bir hastalıkla karsılastim..Atavetrin önerdiLer.. Ustalarımızın Yorumları lütfen..

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
hemen mubişi ayırın ve karantinaya alın.kesinlikle salmada kalmasın.ve hangi tür sallabaş (2 türü var)oldugunu veterinere götürerek tespit ettirin ilaç tedavisine hemen başlayın....tehlikeli ve bulaşıcı bir hastalıktır.....

K

koskore

Guest
SALMOMIX[size=4pt]

Güvercinlerde ölümcül olan kuruma,  sallabaş, titrebaş, çok sulu ishal, yumurta içi ölümler, yavrularda  zayıf büyüme (pişik gelişme), şekil olarak bozuk yumurtlama, görme  bozukluğu, halsizlik, kilo kaybı, ayak ve kanat tutulması, ur ve yeşil  ishale yol açan Salmonella mikrobuna karşı özellikle koruma içindir.  Aşılanmamış kuşları kurtarmak zordur. Tedavisi en uzun süren ve en zor  olanıdır Güvercin Tifosu (paratifos). Yabancı aşılarını yapma imkanı  olmayanlar 3 ila 6 ayda 1 kürlerini uygulayarak ömürleri boyunca bu  hastalıklara karşı kesin kontrol sağlayabileceklerdir. (Bakteri  kökenlilere) Aşılı kuşlar aşısızlara bir zarar veremez ancak hasta  kuşlar aşısız kuşlara zarar verebilir. Onun için urlu, yeşil ishalli ve  sallabaş olmuş kuşları kümesten uzak tutup kümese sokulmamalı mikrop çok  bulaşıcıdır. Dışkıda kümes köşelerinde uzun süre rahat  yaşayabildiklerinden dezenfekte ile kümesin temizlenmesi gerekmektedir.
[/size]​
[size=14pt]Tek veya birkaç güvercin diğerlerine nazaran çok hasta ise onlara 21 gün direk ağızdan tedavi devam ettirilir.[/size]
[size=14pt]Güvercinlere kullanılıyor, sonuçta kanatlı hayvan muhabbetlerede kullanılabileceği kanaatindeyim..[/size]
[size=4pt]Not: Tek veya birkaç güvercin diğerlerine nazaran çok hasta ise onlara 21 gün direk ağızdan tedavi devam ettirilir.[/size]http://www.guvercinhastanesi.com/salmomix.htm

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
behsat' Alıntı:
Selamün aleykum.. Kuşlardan bazılarından salla baş oldugunu fark ettim.. ve tahminimce bu hastalık bulaşıcı.ilk defa böyle bir hastalıkla karsılastim..Atavetrin önerdiLer.. Ustalarımızın Yorumları lütfen..
Geçmiş olsun...Nasıl tedavi edebildiniz mi?

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
ense tüylerini yolun ağızdan B vitamini  3 gün 1 damla suluğuna 3 damla 2 gün aradan sonra kürü birdaha uygulayın 2 yıl önce 1 yavru kuşum düzelmişti. 

DarkLion

Takipçi Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
ÖZKUL
Behzat bey yeni bir ürün dün elime geçti ismini bakım size akşam bildiricem. Salla baş ve kötü bakteri tedavisi için yeni geliştririlmiş bir ürün. Denenem için verildi. Üretimhaneden ismine bakıp size adını yazarım. Geçmiş olsun.

Emrah ÖZTÜRK1

Üyemiz
Web sitesi
www.teztasarim.com
Adı
Emrah
Soyadı
ÖZTÜRK
Bu hastalığı güvercinde biliyorum muhabbette ilk defa duydum güvercinde boyun tüyünü yolunur ve teninde damar tıkanma tarzı kan toplamıs yere jilet atardık düzelirdi

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
geçmiş olsun üç dört ay önce benimde kuşumun biride aynı hastalığa yakalandı tedavisi yok diye biliyorum diğer kuşlarada geçmemesi için ne yazikki kuşu doğaya saldım :(