Sallabaş Muhabbet Kuşu

Handeeee

Yeni Üyemiz
Adı
Hande
Soyadı
K

Merhaba. Yukarıdaki videodaki gibi Turşu hanım 1 aya yakın bir süredir salmonella-sallabaş. Kendisi benim kuşum değildi fakat tedavi etmek için sahiplendim. 2 ayrı veterinere gittik, geldiğinde 29 grama kadar düşmüştü çok zayıftı. Bu yüzden iğne yapılamadı. Güncel kilosu 33 gr. Enerjisi yerinde, uyuklamıyor fakat uçamıyor kafasından dolayı. Kanat egzersizi yaptırıyorum çırpabiliyor.

Bu zamana kadar tedavimiz şöyle devam etti;
En başta 1 hafta boyunca enrocure %10 antibiyotik ile polivit-se 50 gr vitaminini şırıngayla bir çizgi çekerek suluğa karıştırarak verdim. Aynı zamanda ağızdan yine bir şırınga çizgisi selenyum desteği sağladım. Hiçbir değişiklik olmadı. Sonrasında 5 gün ara verdik, 2 gün b vitamini verdim, 3 gün boyunca da diazyme 256 probiyotik verdim. 5 gündür tekrar antibiyotik veriyorum. Hala hiçbir değişiklik yok. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Kafasını sallamıyor sadece sağa yatık bir şekilde duruyor. Kafes dışına çıkınca da etrafı görebilmek adına ters çevirip duruyor..

Ne yapmalıyız, nasıl devam etmeliyiz bize yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Kuş tepeli, genelde tepeliden gelen kuslarda böle durumlar olabilir.. yinede percemli oldugu icin tepe geninin cok agır bastını dusunmuyorum...

bu tur sorunları 3 nedeni var..

ya salmonella ve e vitamini selenyum yada b vitamini eksiklikleri..

tedaviyi yetrsiz yapmıssınız..

enjocure 1 suluga 0,5 milim verin.. dozu yüksek olmalı, 10 gun boyunca antibiyotik vericeksiniz daha sonra 10 gun boyunca b vitamini kompleksi ve e vitamini selenyumu aynı anda bol miktarda suluga katacaksınız..

bu tur agır durumlarda tedavi uzundur.. gecmis olsun..

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
tedaviye daha guclu olsun diye neosulfaprim isimli ilacıda ekleyebilirsiniz.. enjocure ile aynı anda, mercimek tanesi kadar suluga aynı anda

Handeeee

Yeni Üyemiz
Adı
Hande
Soyadı
K
tedaviye daha guclu olsun diye neosulfaprim isimli ilacıda ekleyebilirsiniz.. enjocure ile aynı anda, mercimek tanesi kadar suluga aynı anda
Çok teşekkürler. Evet perçemli bir kuş. Genetik taşıyıcı olduğunu düşünüyoruz biz de, çünkü eşinde hiçbir problem olmadı. 0,5 ml enrocure ile neosulfaprim mercimek tanesi kadar aynı anda vereceğim değil mi? Önereceğiniz b vitamini, e vitamini ve selenyum nedir? Bir de böbreklerinin zarar görmesinden korkuyorum, arada probiyotik desteğini nasıl sağlayabilirim?

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Çok teşekkürler. Evet perçemli bir kuş. Genetik taşıyıcı olduğunu düşünüyoruz biz de, çünkü eşinde hiçbir problem olmadı. 0,5 ml enrocure ile neosulfaprim mercimek tanesi kadar aynı anda vereceğim değil mi? Önereceğiniz b vitamini, e vitamini ve selenyum nedir? Bir de böbreklerinin zarar görmesinden korkuyorum, arada probiyotik desteğini nasıl sağlayabilirim?
evet aynı anda vereceksiniz... yanlız enrocure pek guclu değildir.. onun yerine baytril % 5 veya % 10 daha etkili olur enjeksiyonluk cozelti olacak ama, b comlex ve e vitamini selenyum powermaxmama.com benim ürünlerden siteden alabilirsiniz..

Handeeee

Yeni Üyemiz
Adı
Hande
Soyadı
K
evet aynı anda vereceksiniz... yanlız enrocure pek guclu değildir.. onun yerine baytril % 5 veya % 10 daha etkili olur enjeksiyonluk cozelti olacak ama, b comlex ve e vitamini selenyum powermaxmama.com benim ürünlerden siteden alabilirsiniz..
Çok sağolun. O zaman ben bugün baytril %5 ve neosulfaprim alayım. Bugün ve yarın da enrocure devam edip sonrasında vitamin vereyim 10 gün. Daha sonra sizin önerdiğiniz antibiyotiklere başlayalım. Tamamdır bakacağım siteye ☺

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Çok sağolun. O zaman ben bugün baytril %5 ve neosulfaprim alayım. Bugün ve yarın da enrocure devam edip sonrasında vitamin vereyim 10 gün. Daha sonra sizin önerdiğiniz antibiyotiklere başlayalım. Tamamdır bakacağım siteye ☺
gecmis olsun rica ederim.. tedaviyi yazdıgım sekilde yaparsanız düzelme olacaktır..

ÖmerKa

Yeni Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
kara
Enrocure %10 Enjeksiyonluk Çözelti açık sarı renkli, berrak, partikülsüz bir çözelti olup, her ml’sinde 100 mg enrofloksasin içerir.
Baytril %10 te her ml’sinde 100 mg enrofloksasin içerir.

Etken madde oranları bu şekilde iken enrocure nin baytrilden daha hafif olma sebebi nedir acaba yanlış anlamayın merak ettiğimden soruyorum