salma büyüklüyünün ideali ne kadar olmalı

hsrambo

Yeni Üyemiz
Adı
ramazan
Soyadı
piştavlı
arkadaşlar salma yapmak istiyorum ideal ölçü ne olmalı sizce benim aklımdan geçen 1metreye 1,50 veya  150 ye 150 daha büyük küçük görüşlerinizi bekliyorum

CaSuS

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
guven
Salma kullanan arkadaşlar daha iyi bilir ama,  Bence salma buyuklüğü sizin kuş sayınıza bağlı. Saygılar

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Salmayı üretim amaçlı düşünüyorsan 10 takım için ideal ölçü genişlik 2 metre derinlik 1.20 olmalı Yükseklik ise bir insan boyu olmalı kapılar sürgülü,yuvalıklar dışardan kontröllü,yem ve su verme olayları dışardan olmalı
Bunun için ufak sürgülü kapılar yapabilirsin yani senin anlayacağın salmaya girmemek lazım

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
50cm en 85 cm yükseklik ve 65 cm derinlik ufak bir salmam var  içerisine 4 tane çift attım 4 tanede  yuva 3 tanesinin altında yumurta var bugün baktım son 4.de kalan yuvaya girmiş verim alırsam  150 cm en  85cm yükseklik 65 cm derinlik bir salmam var ona 10 çift atacağım.. tabi 15 yada 20 cm yükseltmeyi düşünüyorum.

ömer3545

Yeni Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
temur
Bence salmaya hiç bulaşmayın bende ilk önce salmayla başladım ama göründüğü gibi kolay değil dişiler arasında yaralayıcı hatta öldürücü kavgalar yuvalık kontrolü yaparken zorluklar birbirlerini kıskanıp yuvasını bozan kuşlar yuvalıktan yeni çıkıp yeme düşen yavrulara tecavüz etmeye çalışan damızlıklar yani anlayacağınız dallas dizisi gibi.  :) bn box kafeslere geçiş yapıyorum ama siz illa salma yapıcam diyosanız Selahattin abinin dediği şekilde en uygunu olur. Saygılar.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
salmada üretimmi yapacaksınız  yoksa normal kuşların bulunduğu salmadanmı bahsediyorsunuz

hsrambo

Yeni Üyemiz
Adı
ramazan
Soyadı
piştavlı
yerimin darlıgından dolayı salmada yapmayı düşündüm ,ya başka bi ter tutacagım yada kendi dükkanımda salma ,şimdilik bir başlıyalım diyorum bu işin akibeti kafes

gtatas

Takipçi Üyemiz
Adı
Gürcan
Soyadı
Tataş
Hakim olabileceğiniz adette kuşa göre içinde rahat uçup tüneyebilecekleri salma yapmanızı tavsiye ederim.Ben kendime 2.5 metreye 2.5 metre 3 adet salma yaptım çok geniş ve rahat.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
kemal abi güzel benzetme yapmışsın.alemsin vallahi çok güldürdün beni

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Ramazan PİŞTAVLI' Alıntı:
yerimin darlıgından dolayı salmada yapmayı düşündüm ,ya başka bi ter tutacagım yada kendi dükkanımda salma ,şimdilik bir başlıyalım diyorum bu işin akibeti kafes
  salmacı arkadaşlar daha iyi bilirler.

hsrambo

Yeni Üyemiz
Adı
ramazan
Soyadı
piştavlı
  Araştırmalarım ve deyerli ustalarımın verdiyi cevaplara göre (en 1.50) (derinlik 1.50)
(boy 2.00) metre çıkmıştır.
  20*20*25 Ebatındaki Yuvalıkları sag ve sol kenarlara 3 er sıra 7 şer adet koyacagım yuvalıklar arkadan kontrollü olup içeri girilmeyecek
  1,50 olan en genişliyi 20 şer santim yuvalık koyduktan sonra ki alan 1,10 santim kalacak dahası küçük geldi gözüme
  3 adet yaptırıyorum biri anaclar için biri satılacak yavrular için biride damızlık seçtiyim kuşlar için
  SİZ DEYERLİ USTALARIMIN VE SALMADA MUHABBET KUŞU YAPAN ARKADAŞLARIN YORUMLARINA İHTİYACIM VAR