Salma ile ilgili

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Merhaba arkadaşlar.40 takımlık bir salma için :
-30 erkek 50 dişi uygun olur mu? Ya da uygun olan sayı nedir?
-Böyle bir salmaya kaç tane yuvalık takılmalı ?
-Salmanın tabanına hem bakterilerin ürememesi hem de salmanın çok pis kokmaması için ne konulabilir?
-Ve salmanın temizliği nasıl yapılır?

(Salmanın ölçüleri: eni 3m , boy ve genişliği 2m olarak ele alalım)

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

mehmet hoca

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
çetin
arkadaşım o ebatlara 80 kuş çok fazla olur... bir de yuvaları içeriye takacaksan kuşlara yer kalmaz derim ve salmanın bir anlamı kalmaz o zaman... (habil tanta'nın salma modelini araştır forumdan şekil olarak yardımcı olur) bu salmaya en fazla 20 erkek 30 dişi yapabilirsin... tabiki olmazsa olmazın kuşların yavrudan itibaren 5-6 ay aynı salmada büyümüş ve birbirlerine uyum saglamış olması gerekir.. yetişkin ve kafes görmüş kuş koyacaksan bence hiç koyma derim.. yuva kavgasından dolayı verim alamazsın... tabanına gelince fayans imkanın varsa sorun yok.. ama ahşap falan ise işin zor hergün bile temizlesen gözle görünen pislikler temizlenir ama mikroskobik canlılar hayatlarına üreyerek devam eder. benim salmamın tabanı beton.. her 15 günde bir kireç ile tabanı badana yaparım.. ayrıca her hafta farklı dezenfektanlar da kullanırım... eger bu işe yavrudan başlayacaksan sana küçük bir tavsiye olarak derim ki o ebatlardaki salmaya iri yerli veya kırık  dişi yavrulardan koy ve 5-6 ay besle.. yuvalarını takmaya yakın zaman da aralarına 20 tane erkek jumbo veya ingiliz at.. tabiki yetişkin olacaklar.. salman tadından yenmez inan ki.. iri ve kırık yavru alma zevkini bir tarafa bırak her yuvadan sana en az iki tane jumbo çıkacaktır.. BU TAKTİK ARAMIZDA KALSIN KİMSEYE DEME OLUR MU :) ben böyle yapıyorum.....

mehmet hoca

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
çetin
ilanlarda seneye liseye gideceğin için üretimhaneni satacağını okudum.. en isabetlesini yaparsın kardeşim.. kafeste kuş beslemek temizlik, bakım, yemleme, sulama, mama falan derken çok ilgi ve alaka ister.. eğer kafeste devam edersen inan ki derslerine vakit kalmaz... ben derim ki bu kuşlarını elinden çıkar,, kötü oldukları için değil ama, yetişkin olduklarından salma üretimine uygun olmadıkları için.. üretimhanenin resimlerini gördüm.. şuanki mevcut salmana yukarıda belirttiğim gibi 30 tane kaliteli ve iri yavru dişilerden koy ve ekim-kasım ayına kadar aynı yerde büyüsünler.. bunlar için mühim olan mekan değil, aynı yerde büyüyüp yetişmeleri ve birbirlerini tanımaları.. gerekli hiyerarşiyi ve silsileyi, topluluk psikolojisini oturtup benimsemeleri... yeni salmanı yapana kadar mevcut salmanı kullanabilirsin derim.. şimdiki kuşlarınısatacaksın ve eline para geçecek,, o paranın bir miktarı ile izmir gibi bir yerde iri ve vasıflı çok güzel yavru dişiler bulabilirsin.. yukarıda da dediğim gibi kasım gibi falan 20 tane de yetişkin jumbo erkek at kardeş.. vakit olarak karda olacaksın, verim olarak da karda olacaksın. nasıl olsa yaz geldi.. izmir gibi bir yerde yazın yavru almak zor ve kuşlara yazık olur.. bu zamanı yeni yavrularını büyüterek geçir bence.. SELAMLAR. 

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Çok sağ ol Metin abi.Dediklerini ileriki zamanlarda inşallah uygulamaya çalışacağım.
Ama ilk önce ben benim kuşları bir satayım da  :D elime bir para geçsin.Birazcık dinleneyim  :D Dediğin gibi kışa doğru kuşları toplar,ilkbahara doğru da yuvalıkları takarım Allah nasip ederse. Zaten ben benim kuşları satınca bir süre kuş bakmayacağım neden dersen şimdi hangi liseye gitcem, dersler nasıl olcak,kuş alırsam onlarla ilgilenecek zamanım olacak mı onları da değerlendirip öyle kuş almaya ve ya almamaya çalışacağım. İnş bakalım. Hakkımızda neyse hayırlısı o olsun. :)

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Mehmet ÇETİN...' Alıntı:
metin değil lem:) mehmet
Ayy çok pardon Mehmet abi.  :D Dalgınlığıma ver. Özür dilerim. C:) Ya ben 10 tane erkek ingiliz ve ya jumbo alsam 20 tane de ingiliz ya da jumbo kırması diş alsam nasıl olur?

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
  Habil abimizin şu salması hoşuma gitti. Bende bunun gibi bir salma yapmayı düşünüyorum ilerde. Acaba ölçüleri nedir bu salmanın bir fikriniz var mı ?

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Sağdan 2. olan salma. Sanırım ebatları:
-En: 3 m
-Yükseklik: 2 m
-Genişlik: 2 m