SALMA ÜRETİMDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR (2013) güncellendi

mettte

Yeni Üyemiz
Adı
mete
Soyadı
erek
Aranıza yeni katıldım öncelikle selamlar herkese... Bende salma ile hobbye giriş yapmak istiyorum. Bu makaleyi yazan arkadaşımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Müsadenle birkaç sorum olacak.
1. Salmalarda çıkan yavruları salmada mı bırakıyoruz yoksa ayrı bir kafesemi alıyoruz?
2. Okuduklarıma göre kardeş ve akraba çiftleşmesini önermiyorlar. Bu durumda yavrulardan kendimize damızlık ayıramıyormuyuz?
3. Yazınızda elma sirkesi önemli demişsiniz bunu suyamı katıyoruz yoksa kafesi silmek için mi dediniz?
4. Salmalarda ne tür ilaç ve temizlik maddeleri kullanabiliriz?
5. PVC yapımı salma ve yavrulukların bakımı ve bitlenme açısından hijyeni daha mı kolay?
Şimdilik bu kadar merakımı mazur görün insan bir işe yeni başlayınca bilgiye aç oluyor.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Mete EREK' Alıntı:
Aranıza yeni katıldım öncelikle selamlar herkese... Bende salma ile hobbye giriş yapmak istiyorum. Bu makaleyi yazan arkadaşımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Müsadenle birkaç sorum olacak.
1. Salmalarda çıkan yavruları salmada mı bırakıyoruz yoksa ayrı bir kafesemi alıyoruz?
2. Okuduklarıma göre kardeş ve akraba çiftleşmesini önermiyorlar. Bu durumda yavrulardan kendimize damızlık ayıramıyormuyuz?
3. Yazınızda elma sirkesi önemli demişsiniz bunu suyamı katıyoruz yoksa kafesi silmek için mi dediniz?
4. Salmalarda ne tür ilaç ve temizlik maddeleri kullanabiliriz?
5. PVC yapımı salma ve yavrulukların bakımı ve bitlenme açısından hijyeni daha mı kolay?
Şimdilik bu kadar merakımı mazur görün insan bir işe yeni başlayınca bilgiye aç oluyor.
1 salmada bırakmıyoruz ayrı kafese koyuyoruz.
2 yavrulardan kendimze ayırıyoruz . salmada kullandığımız için aynı anne babanın damızlıklarının yavruları dek gelebiliyor.
3 elma sirkesini sularına katıyoruz.
4 ilaç ve temizlik ile ilgili sayfada arama yapabilirsin bu kalem geniş çünki
5 kolay diye bir şey yok hijyen her çeşit üretim için öenmli bir konu.
SAYGILAR...

mettte

Yeni Üyemiz
Adı
mete
Soyadı
erek
Habil TANTA' Alıntı:
1 salmada bırakmıyoruz ayrı kafese koyuyoruz.
2 yavrulardan kendimze ayırıyoruz . salmada kullandığımız için aynı anne babanın damızlıklarının yavruları dek gelebiliyor.
3 elma sirkesini sularına katıyoruz.
4 ilaç ve temizlik ile ilgili sayfada arama yapabilirsin bu kalem geniş çünki
5 kolay diye bir şey yok hijyen her çeşit üretim için öenmli bir konu.
SAYGILAR...
  Cevaplarınız için çok teşekkürler usta...

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Salma üretimine bende birkac söz edim, ...

Ne cikarsa ciksin diyen salma üretimi yapabilir !
Kimin kimle ne yaptigina kafa yormiyan yine öyle, ... !
Zamanim az, anca ilgilenebiliyorum diyenlerde !
Tek yemlik, tek suluk, ... haftada 1 veya 2 kez salmaya gidip duruma göz atanlar veya böyle " ku$culuk " yapmak istiyenlerde öyle, ...

Sagliksiz temeli olacaginin ihtimáli cok büyük !

Ana kim, Baba kim cogunda belki bellidir, fakat ya $üphe ettikleriniz ?

Cifthanede durum cok farkli !
E$ler belli !
Bugün degilse yarin uyum olur birbirlerine !
Buda dolu ve saglikli yumurtalara sebep olur !
Yuva kavgasi olmaz !
Herkes kendi derdiyle me$gul !
Tabi bu tarzin zahmeti dahada cok !
Fakat zahmetsiz alinanin kiymetimi olur ???

Olmaz !!!

Rant amacli ve sürüsünden kazanma amaclidir, ...

Murat 124`e herkes bindi veya binerdide, ... fakat marifet Mercedes`lere ve Bmw`lere binmek olmali temennisiyle, ...

Az üretip kaliteye deger verilse, gelelim ücretine, ... 5 veya 10 ver yeter denilecegine, 30, 50, veya 100`e satilsa üretende alanda dahada memnun kalmazmi ?

Tabi i$e yaramazida millete pahalliya satmak marifetdir, fakat onun hesabida elbetde birgün biryerde verilr, ... cünkü kul bile bu i$e razi gelse, cenábi Allah ( C.C. ) bu i$lere razimi gelir saniyorsunuz ? ? ?
Sanmiyorum, ...

3 veya 5 kuru$ icin egilmektense, dik durmanizi tercih ederim, cünkü ortadaki " ku$ " zaten anliyanina " bak bana " veya " burdayim " der adeta !

Herkesin birazda olsa sade kaportaya degil, motor kapaginin altina bakabilecek göze sahip olmasi dileklerimle, ...

Cünkü büyük heveslerle adiginiz o ku$ sizin yavru alma eylemine girdiginizde sorun cikartiyor, veya daha o duruma gelmeden sizi tek tük üzüyor ise, bu sorunun cevabini üstte yazdiklarimda arayin ve baki$ acinizi kendiniz ile sorgulayip 1 kez muhassebeden gecirmenizi tavsiye ederim, ...

Dediklerimi kaptirmayin yele, ve i$iniz gücünüz her$eye ragmen in$allah ras gele, ... rotfl

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
MURAT GÖÇMEN  bey dostum
İlginç ve farklı bir bakış açısı olmuş yorum için teşekkürler....

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Bu heveslere girmek istiyenlere kilavuz niyetinde " kisa " bir kac noktaya degindim, ...

Her i$in " + " ve " - " vardir ve bunu tartmaliyiz " en ba$tan " ...

Cokluk üzerindeki kiymeti ve maddi vede manevi degerleri ayaklar altina alip yok`ta eder !

Her$eyde oldugu gibi malesef, ...

Offff dememek temennisiyle in$allah  :)

Bende te$ekkür ederim !

Her$eyin en güzeli sizlerin ve gönlünüzce olsun in$allah !

cuneytkaraman

Yeni Üyemiz
Adı
Cuneyt
Soyadı
Karaman
selamlar cok güzelbi paylasım olmus emeginize saglık alkisd alkisd  habil abi benimde bir sorum var  160 a 160 kare bi salmam var yükseklik 2 mt  bu salmada saglıklı uretim için kaç dişi kaç erkek kaç foluk gerekir  cevaplar için şimdiden teşekkürler pray

alperkuyumcu

Üyemiz
Adı
alper
Soyadı
kuyumcu
merhabalar 25 metre kare bir odam var havalandırması günes görmesi ve yalıtımı cok iyi tertemiz boyalı benim sorum su olucak size benim su an 5 çift kusum var bu odaya kople kullanmak istiyorum yannız bu odaya azar azar kuş salmamın bir sakıncası olurmu söyle söyleyeyim ayda 2 veya 3 cift kuş koymanın sakıncası olumu saygılar paylasım icin tsk

Zehra

Üyemiz
Adı
Zehra
Soyadı
Aksoy
Youtube da dünyanın çeşitli yerlerinden derlenmiş muhabbetler için yapılmış salma videolarının bulunduğu bir oynatma listesi buldum...
http://www.youtube.com/watch?v=jT6PgEi58oo&list=PLs7aNazrFS9I3wC4lmwD-X45ckFJf-QjU

Bu yuvalıklarda hoşuma gitti. Kilden yapılmış...  http://hizliresim.com/QXnmmy

cuneytkaraman

Yeni Üyemiz
Adı
Cuneyt
Soyadı
Karaman
Cüneyt KARAMAN' Alıntı:
selamlar cok güzelbi paylasım olmus emeginize saglık alkisd  habil abi benimde bir sorum var  160 a 160 kare bi salmam var yükseklik 2 mt  bu salmada saglıklı uretim için kaç dişi kaç erkek kaç foluk gerekir  cevaplar için şimdiden teşekkürler 
soruma kimse cevap vermesede 25 dişi 2o erkek attım 30 da yuvalık takmayı düşünüyorum  ne dersiniz

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Di$i coklugu ortaligi gerer !!!

Cokluk var ise erkeklerin sayisi olsun !!!

Di$iler cadi olur, cingene olur, ortaligi kan götürür !!!

Yuva kavgasi olmasa bile, cubuklarda veya tüneklerdeki yerler veya yem icin feci kavgalar olur, sonuda hüsran, ...

Erkekler bu konuda daha uysal ve uyumlular  :D

Akillari e$le$mede, yemde suda, ... gezim tozim keyfime bakim misali  ::)
Kizginliklari nerdeyse hep üzerlerinde, ve olay di$ilerde biter !!!

Onlarin dertleride hic bitmezya, ...  :)

25 ciftiniz olsa, minimum 30 hatda 35 veya 40 yuvalik asinki, yuva kavgasi olmasin, ... bo$ olan dolarda, ... fakat yuva icin birbirlerini öldürdükten sonra ne desek bo$tur, ...

O yüzden cifthanede yavru almak herzmanan icin daha mantiklidir, ...

Salma biraz cazip gelebilir ilk anda, fakat oda ayri konu, ...  ;)

Kolay gelsin, ...