Hmmm icon_think
Salmaya istedigim vakit girmiyeceksem ne anladim ben bu zevkten ? confusedtw ? icon_think
Uzaktan yármi sevilir ? confusedtw ? icon_think
Hatda yumurtasi 7 olan cokmu verimli ?
Benimkiler 10 - 12 tane yumurta yapiyorda, hespsi cikmaz in$allah diyorum ben !
Neme lazim, ... 10 tane yarim yamalak yavru olacagina 3 veya 5 tane saglam olsun !!!
Buda en fazla 6 seckin cifti e$e verdigim halde
Cogu gibi 50 veya 100 cifti ayni anda e$e versem, kafayi yerim !!! icon_wall scared C

... zaten kümesten cikamiyorum bu haldeyken, ...
Tabi ben cifthaneden bahsediyorum, cünkü onun zahmeti daha cok, ve o yüzden az fakat öz olsun verim, derim ben yani !
Arti, salmalarda hayati boyunca kendisiyle ilgi görmiyen ku$lar olur, hani anca mėcbúren yakalandiklari zaman insan oglunun eliyle temaslari olur, ... ve bunlardan cikan ilk etabta hem cok ürkek hemde adeta yaban olur, genelde, ...
Ufak boylu, eksikliklerle dolu, yani sonucu tam olmamasi gerektigi gibi, hele birde ku$lari rahatsiz etmemek icin yanina zaten nadiren ugruyorsaniz, vaziyetten ya pek haberdár olamazsiniz, yada sadece káriniza bakarsiniz, ... ve kim ölmü$, kim kalmi$, kimin umrunda, ... 8)
Zaten evcil ve uysal olanlar, BABALARI geldiginde dahada canlanirlar !
Bende böyle, ve hemen hemen her ku$um beni gördükce yanima geliyor, elimden yem yiyor, yavrularada daha samimi oluyor o üretici ister istemez !!!
Bol miktarli sonuc elde etmek bir yana, kaliteli sonuc alabilmek diger yana, ... ben kaliteye bakarim, oda kendim icin, ... ve talibi cikarsa, ya bedelini öder, yada geldigi gibi gider

Ku$lar $arap gibi, yillandikca dahada artiyor degerleri, cünkü ya kene yada sülük gibi yapi$iyorlar adama

Ve ben beni seveni severim, sevmiyeni ise kazanmaya cali$irim, ... cünkü sevginiz ister istemez ona olan emeginizi dahada arttiriyor, sarf ettiginiz emekleriniz ise onlara olan sevginizi, ...
Severek yapilanin sonucu daha farkli oluyor, ve yapmak ile yapmak arasindada yine cok farklar var, ...
Imkánlar, zaman, tecrübe ve bilgi cok mühim etkenler, ...
Siz elinizden gelenin, ve ku$larin, sizin, kendilerine olan bekletilere göre beslenme programlarda her$eyi yapinda, ... bu bahce veya tarla i$lerine benzer !
Topragi hazirlarsiniz, gübrelersiniz, beklersiniz, ...
Ekersiniz, beklersiniz, sularsiniz, takip edip gözünüzden kacirmazsiniz, cünkü ektiklerinizi tabiki bicmek, onun meyvesinden yararlanmak istersiniz, ...
Fakat bir firtinayla her$ey yerle bir olsa bile, üzüntünüz kisa olur, cünkü dogada hayatmizin bir parcasi, ve siz o ána dek, elinizden gelenin en iyisini yaptiysaniz, sizden günahda gider, sorumlulukta, ... ve kollari tekrar sivarsiniz, ...
Salmalarda hastaliklar ate$ gibi yayilir, cifthanelerde ise sadece cifthane icinde, ... oda pek nadir, yani olan genelde hasta olana olur, ...
Tabi bunada bunu ve bunlari görecek göz lazim
Gözlerin sadece yemleri varmi, sulari varmi, kapilar kilitlimi, lambalari yaniyormu gibi durumlarda olmamali, ...
Tabi zamanim az, derseniz, o vakit onca canada yazik, olur ve oluyordurda zaten, ... hani madem zaman yok, ... hobby tadinda olursa hobby olur, of dedirtmezse hobby kalir, ... fakat bunlara dikkat cekmi$tim bile, ... o yüzden bunlara tekrar deginmiyecegim
Sözlerim ortaya, cogu zamanki gibi, ... 8)
Umarim kimseyi kirmadim, ... ???
Neyse, ... yine diyorum, di$ilerin coklugu HERZAMAN ortaligi gerer !!!
Bo$ dursun erkekler, ne varki bunda ?
Insanlarda kendi e$i hamileyken, en cok o zaman erkekler hanimlarini aldatirmi$, ... burdaki tutumda, aldatsin, ne var yani, ...
Domuzlarda bilinen huylarin hayranligidir, ...
Onlarda kim kime, dum duma, ... DOMUZ i$te 8)
Neyse, ... bendende herkese bilincli, saglikli yavrular, ...
Aklima gelmi$ken, ben seckin ciftlerimi yavrularimdan kuruyorum, tabi akraba olmamalarina cok dikkat ediyor, gerektigi anlarda ise seckin üreticilerden ihtiyacimi kar$iliyorum, tabi $artlar uyar ve i$ime gelirse

Ve en az 1 ya$inda olduklari zaman yavrularini alabilirim, ... genelde 1 bucuk sene onlari istedikleri gibi hoplatiyorum, ziplatiyorum, ... bekárlik sultanlik misali, ...

Hani yavrular dengeyi zamanla aralarinda kurar, öyle giderler dedinizde, ... ke$ke yavrular hic büyümese o halde diyecegim, ... cünkü her yaratik ya$inin ilerlemesiyle daha oturakli olmali, ve daha saldirgan oluyor ise, ya kromosomlarinda bir sorun var, yada komplekslidir, ve nerde ne yapacagini birakin ba$kasinin bilmesini, kendi dahi bilemez, ... deli delidir, ne yapsa yeridir !

Ugra$ilirmi böyleleriyle ? ...
Her köye 1 deli $art, tamam, amenna, ... fakat insan akilliya hasret kalinca, durum dahada váhimdir, ... :
Salmalarda, Tarkan`in, " yakalarsam TIK TIK`I " caliyor desenize habire, ... 8)