SALMA ÜRETİMİM (BEHSAT TİĞİZ BATMAN )

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
Behzat bey şunu soracağım izniniz olursa yuvadan atlayan yavrulara nasıl bir takip gerekiyor diğer kuşlar zarar veriyormu salmaya çıkan yavrulara birde yüksekten aşağı düştüğü zaman problem olmuyormu...

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
Behzat bey şunu soracağım izniniz olursa yuvadan atlayan yavrulara nasıl bir takip gerekiyor diğer kuşlar zarar veriyormu salmaya çıkan yavrulara birde yüksekten aşağı düştüğü zaman problem olmuyormu...
kuslar iyi huylu olup birbirlerine iyice alıstıktan sonra sorun olmuyor.. ucamayan yavru zaten pek atlamıyor.. atlayan yavruları anne babalar veya bakıcı diger kuslarda yerde baskalarının yavrularınıda besliyorlar.. ve yavrular kafesten daha erken yeme düşüyor..

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Çok bilgilendirici videolar bulunmaz nimet benim gibi kısıtlı zamanı, veya gidip göremeyecek  olanlar için. Emeğinize sağlık.

Harikaymışlar Bravo  thumbsupbo
Muhabbet kuşlarının yuvasının dışarıda oluşu ve sebebi çok akıllıca. Maaşallah çok güzel mor beyazlarda vardı.
1- Damızlıkları kendiniz mi yetiştiriyorsunuz. (Kan değişimi nasıl oluyor)
2- Bir damızlık kaç zaman veya kaç kuluçka sonra damızlıktan çıkarılır.

Videolardan sizin sülfür kafa papağanıda izledim. YOK ARTIK ÇOK ŞİRİN. Zaten bebek gibiler iyi huylular diye çok beğenirdim iyice koptum kanat kaldırıyor sevdiriyor MÜKKEMMEL bir canlı. Kundak yapıp çocuklarla yatıracaksın bebek gibi MAAŞALLAH.

Acaba evde beslemek için nasıllar? Sultan papağanının huyuna benziyor uzaktan ama besleyenler daha iyi teşhis koyar. Acaba böyle bir kuşun ortalama eder fiyatı nedir. Bunların daha ufak daha büyükleride mi vardı. Ufaklarının fiyatları aşağı yukarı nedir?

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Canan NUMAN' Alıntı:
Çok bilgilendirici videolar bulunmaz nimet benim gibi kısıtlı zamanı, veya gidip göremeyecek  olanlar için. Emeğinize sağlık.

Harikaymışlar Bravo  thumbsupbo
Muhabbet kuşlarının yuvasının dışarıda oluşu ve sebebi çok akıllıca. Maaşallah çok güzel mor beyazlarda vardı.
1- Damızlıkları kendiniz mi yetiştiriyorsunuz. (Kan değişimi nasıl oluyor)
2- Bir damızlık kaç zaman veya kaç kuluçka sonra damızlıktan çıkarılır.

Videolardan sizin sülfür kafa papağanıda izledim. YOK ARTIK ÇOK ŞİRİN. Zaten bebek gibiler iyi huylular diye çok beğenirdim iyice koptum kanat kaldırıyor sevdiriyor MÜKKEMMEL bir canlı. Kundak yapıp çocuklarla yatıracaksın bebek gibi MAAŞALLAH.

Acaba evde beslemek için nasıllar? Sultan papağanının huyuna benziyor uzaktan ama besleyenler daha iyi teşhis koyar. Acaba böyle bir kuşun ortalama eder fiyatı nedir. Bunların daha ufak daha büyükleride mi vardı. Ufaklarının fiyatları aşağı yukarı nedir?
canan hanım öncelikle övgülü yorumlarınız icin ayrıca tsk ederim.. damızlıklarımın hepsini kendim yetistiriyorum dısardan pek kus koydugum sölenemez. cok nadir durumlarda son zamanlarda sadece tepeli kattım.. kan değişimine gelince kuslar kafesteyken.. erkek veya disileri değiştirip.. ırkın ufalmaması icin onlardan cıkan ayrı yavruları birbirlerine eşleyip kan değişimini bu sekilde sağlıyordum yıllardan beri bir problem yasamadım.. ama salma üretiminde bu kan değişimine pek ihtiyac duyulmuyor.. 1 dişi aynı anda birkac erkekle ciftlesebiliyor ve sürpriz yavrular cıkabiliyor.. ayrıca dikkatle gordugum baska bir nokta daha var ilk agız belirli erkeklerle ciftlesen disiler.. ikinci agızlarda erkek değişimi de yapıyor.. buda kanların birbirlerine karısmalarını buyuk bir seviyede engelliyor.. cıkan yavrular bu sekilde karıstırılıp esleştirilebiliyor.. damızlıklara gelince.. damızlıklarımı hic damızlıktan cekmedim.. 6 yasında olupta takır takır hala calısan kusum var.. damızlık su yasa gelince üretimden cekilir diye bir kaide kanımca söz konusu değildir.. 1 damızlık iki veya 3 yasındayken yedi veya sekiz yavru buyutuyorsa beş veya altı yasında olunca yavru sayısı otomatik olarak dört veya altıya duser.. tabi bunun oturması icin üretimhane bakımı kuslara verilen besinler ve uygulanan kürlerin büyük bir ölcüde önemi vardır.. iyi bakılmadıgı taktirde 4- 5 yaş arasında pilleri ne yazıkki biter.. genelde damızlıklarım 2 yasını bulmadan zaten.. talep cok fazla oldugundan almak isteyenler alıyorlar. bu döngü bu sekilde devam ediyor.. ama damızlıklar 6 yasında da olsa iyi bir bakımla ortalama bir ciftin 4 yavru vermeside benim gözümde yeterli bir sayıdır.. o yuzden damızlıktan pek cekmiyorum..

Kakaduya gelince kakaduların türleri vardır.. türler arasında evcillik ve huy durumuna gore fiyatlar değişkenler sülfürler en degerliler arasında yer alır videomda izlediginiz kus sülfür kakadudur.. tabi sülfürlerin de evcillik ve huy durumları var.. suanda elimde olan papağan kadar efendi huylu bir sülfür kakadu daha once gormedim.. o yuzden adını efendi koydum :) fiyatlara gelince 2,5 3 binden baslayıp 6 bin yedibine kadar cıkarlar elimdeki papağan 6 bin tl civarlarındadır.. fiyat olarak.. huyu guzel olursa evde beslenebilcek en guzel papağanlardandırlar.. ama kelime hazineleri biraz dardır.. ama iyi evcillestirilirseler bebek gibi olurlar ve cok ilgi isterler.. o yuzden el üstünde tutulan bir türdür.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Çok güzel açıklamışsınız sağolun. İNŞALLAH Ülkemizde Sülfür KAKADU yu üreten ilklerden olursunuz. Maaşallah.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Canan NUMAN' Alıntı:
Çok güzel açıklamışsınız sağolun. İNŞALLAH Ülkemizde Sülfür KAKADU yu üreten ilklerden olursunuz. Maaşallah.
tsk ederim canan hanım papağan üretimi zaten aklımın bir kösesinde var.. onuda ilerki safhalarda Düşünüyorum Allahın izniyle ama tabi şartlar ve zaman lazım.. ne zaman Kısmet olursa..