Salma

Çağrı SÜPAHÜ

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.youtube.com
Adı
Çağrı
Soyadı
SİPAHİ
Merhaba arkadaşlar,
Resim deki gibi bir salmam var.Amacım buradan kendi eşlerini seçsinler ve sağlam bir takım kurmak istiyorum.Bu işin püf noktaları nelerdir ? Daha önce deneyenler önerilerini bekliyorum.Yeni geldikleri için biraz kavga var hafif sürtüşmeler normal tabi yakında eş seçme olayı başlar mı sizce ne kadar sabretmek lazım eş seçimi için ?
NOT; 6 Dişi 6 Erkek bulunmakta.

trharekat

Uzman Üyemiz
Adı
İBRAHİM
Soyadı
ÇOPUR
60 lık çifthane içinde 12 tane kuş sayısı gerçekten fazla yeni geldikleri için değil alan darlığından kavga ediyoyorlardır.

çilem-06

Uzman Üyemiz
Adı
çilem
Soyadı
erdem
Yer dar bu ilk meseleniz bunun dışında eğer bu tip bir eş seçtirmeye gidecekseniz işinizi çabuklaştırmak adına şunu deneyebilirsiniz; daha rahat hareket edebilecekleri bir salmaya (dişileri ve erkekleri ayrı yerlerde bir hafta bakıma çektikten sonra) elinizdeki altı erkeği koyun yanlarına dişilerinizden birini atın 2-3 gün içinde muhtemelen o eşini bulacaktır sonra diğer dişiyi atıp bekleyin ha sizin yaptığınız şekilde de olur ama bu arada bir yuvalık da takarsanız çok daha güzel oluyor. Benim anlattığım siztemde sona kalan dişiye biraz haksızlık oluyor son erkeği beğenmeme ihtimali de var ama son iki dişiyi son iki erkek ile aynı anda atmayı da deneyebilirsiniz....

memolducan

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
ağır
ben buzamana kadar begendiğim eş olarak yakıştırdıgım 2 kuşu aynı kafese koydum çok şükür hepte eş oldular, anlaşamayan olmadı belkide şans işi birazda. zaten hayvanlar hazırsa eş seçme ihtimali azdır diye düşünüyorum. :) görücü usulü oldu benimkiler yani :)) kolay gelsin saygılar.

mehmet hoca

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
çetin
bence 3 erkek 3 dişi şeklinde iki ayrı kafese koyun derim.. eş tutanları ayırdıkça sayılar da azalacaktır.. sonrasında tek kafese kadar düşerler.. ayrıca ayrı kafeslere koyacağınız kuşların renk, boy, huy vs durumlarını iyi değerlendirip koyun.. ama eğer imkanınız varsa çıtalardan derme çatma bir salma yapıp eşleşene kadar bu kafeste bekletin.. maliyeti en fazla 15-20 lira tutar.. havalar güzel balkona bile koyabilirsiniz

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Ku$ ba$i en az 30 cm kanat cirpabilme payi olmasi $art !

Dar alanlar stresi ve bununla beraber agresifligi tetikler, ... sonu hicte güzel bitmiyebilir, ...