Salmalıkta sorun

siyahbeyaz

Üyemiz
Adı
mutlu
Soyadı
avcu
Herkeze merhaba.
Mavi yerli dişim ve parçalı yeşil erkek kuşum beyaz parçalı hollanda erkek kuşum ve açık yeşil dişi kuşum var beyaz arçalı hollandalının kafasındaki izler hala mevcut yaşı olgun değil mavi dişi ve parçalı yeşil erkek çiftleşti büyük ihtimalle 5 yumurta verdiler 16 gün sonun da yumurtalarda damarlaşma olmadı altından alıp kırıp baktığımda kimi çürümüş kimi hala bildiğimiz yumurta gibi duruyordu bu arada eve gelen misafir çocuk yeşil parçalı erkeği kaçırdı yuvalıktan yumurtaları almama ragmen halen mavi dişi yuvalıkta ve yuvalıktaken beyaz olğunlaşmamış tahminen 4 aylık olan beyaz hollanda parçalı erkek dişiye yem yediriyordu sorularım ise.

1.Kısa zamanda bir erkek alıcam alıncaya kadar yuvalığı çıkartayım mı?
2.Yumurtalarda dölenme sorunu var görünen dişi kuş 1 yaşından büyük değil.Daha önce çok bilinen bir vitaminden suluklara koyunca kuş yaklaşık 2 saat sonra sanki kalp krizi geçirir gibi bagıra bagıra tünekten kasılmış şekilde düşüyordu ben de unu battaniyeye sararak ısıtıp bal,ıhlamur,ve bemiks b apülle güçlendirdim ve bir daha o vitamini kullanmadım dölenmemesi bundan olabilirmi?Tünekler sağlam ve sabit.
3.Ak darı,aspur,yulaf,nijer,keten,şalgam tohumu ve kendim yaptıgım mamaları veriyorum.

sabri_24

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
SABRİ
Soyadı
BUDAK
ilk yumurtalarsa sorun yaşana bilir . bence düzenlerini bozma bir kuluçka daha geçirsin. bol şans. bence vitaminden değildir .vitaminden olsa bile bu şekilde hemen olmaz .

siyahbeyaz

Üyemiz
Adı
mutlu
Soyadı
avcu
bu bagırarak kasılık tünekten düşme 3 ay önce 3 kere olmuştu bir kaç gün arayla ve hep suyuna vitamin koydugumda oldu vitamini kestim şimdi bir daha öyle birşey olmadı yetişkin 1 yaşında holanda  jumbo yada diyer ırklardan bir erkek bulmaya çalışıyorum bulasıyada kadar umarım dişi stres yapmaz.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
arkadaşım kuşlarını rahatsız etme onlara zaman tanı kendinde sabırsız olma. üretim sabır işidir.sabrın sonuda selamettir.

siyahbeyaz

Üyemiz
Adı
mutlu
Soyadı
avcu
Benimkisi acele etmek değilde dişi kuş boş yuvaya girip yatıyor tek başına boş yumurtalarıda altından aldım eşide gitti stres veya başka bir sorun çıkarmı diye meraktayım.

Rovdy

Uzman Üyemiz
Adı
SADA
Soyadı
BDSDASDS
ARKADAŞLAR FORMLARDA İSİM VE SOY İSİMLERİNİZİ BİLEMEDİĞİMİZ İÇİN
SİZLERE NASIL HİTAP EDECEĞİMİZİ BİLEMEMEKTEYİZ
İSİM VE SOY İSİMLE GİRMENİZ HEM SİZİN DAHA İYİ TANINMANIZA
HEM ARKADAŞLARIMIZIN SİZE HİTAP EDERKEN ZORLANMAMASI İÇİN
SİZLERDEN RİCAMIZ KULLANICI NİCKLERİNİZİ İSİM VE SOY İSİMLE DEĞİŞTİRMENİZ
BUNUN İÇİN YAPACAĞIMIZ ŞEY FORUM PROFİLİNİZE GİRİP
HESAP AYARLARI KISMINDAN KULLANICI İSMİZİ DEĞİŞTİRMEK DUYARLI OLACAĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER