salmam eksıklerım neler

trej

Uzman Üyemiz
Adı
haydar
Soyadı
karaçal
salmada üretim yapmıyorum ama benim fikrim yuvalıkların bitişik olması problem olabilir  genede salma üretimi yapan arkadaşlar daha iyi bilirler hayırlı üretimler

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
Yuvalıkların kapakları üsten mi açılıyor kontrolünü nasıl yapıyorsun ?

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
1- EN BÜYÜK PROBLEM YUVALARIN KONTROLÜNÜN İÇERDEN OLMASI. SÜREKLİ YUVALARI KONTROL ETMEK İÇİN İÇERİ GİRMEN HAYVANLARI RAHATSIZ EDECEKTİR.

2-YUVALARIN YANYANA BİTİŞİK OLMASIDA UYGUN DEĞİL DİŞİLER BİRBİRLERİNİN YUVASININ İÇİNİ ÇOK RAHATLIKLA GÖRÜP YAVRU ÖLÜMLERİNE SEBEBİYET VEREBİLİR.

3- TÜNEK SAYISI ÇOK AZ . EŞLEŞMEDE PROBLEM OLUR. ÇÜNKİ EŞLEŞME ASNASINDA BAŞKA ERKEKLERDE RAHATSIZ EDER TÜNEK SAYSINI FARKLI YERDE FARKLI BOYUTLARDA ARTTIRIRSANIZ İYİ OLUR.

4- AĞAÇTAN KULLANDIĞINIZ 5E 5LER KUŞLAR KEMİRE BİLİR BUDA SIKINTI OLABİLİR.

5- DİŞİ ERKEK ORANI NE KADAR?

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Habil TANTA' Alıntı:
1- EN BÜYÜK PROBLEM YUVALARIN KONTROLÜNÜN İÇERDEN OLMASI. SÜREKLİ YUVALARI KONTROL ETMEK İÇİN İÇERİ GİRMEN HAYVANLARI RAHATSIZ EDECEKTİR.

2-YUVALARIN YANYANA BİTİŞİK OLMASIDA UYGUN DEĞİL DİŞİLER BİRBİRLERİNİN YUVASININ İÇİNİ ÇOK RAHATLIKLA GÖRÜP YAVRU ÖLÜMLERİNE SEBEBİYET VEREBİLİR.

3- TÜNEK SAYISI ÇOK AZ . EŞLEŞMEDE PROBLEM OLUR. ÇÜNKİ EŞLEŞME ASNASINDA BAŞKA ERKEKLERDE RAHATSIZ EDER TÜNEK SAYSINI FARKLI YERDE FARKLI BOYUTLARDA ARTTIRIRSANIZ İYİ OLUR.
alkisd thumbsupbo

mardin

Uzman Üyemiz
Adı
HAKAN
Soyadı
YAKOMAZ
Habil TANTA' Alıntı:

+

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
Habil TANTA' Alıntı:

+1

aliozen

Uzman Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Özen
Salma üretimi konusunda Habil bey oldukça tecrübe sahibi ve size bu konuda yardım edecektir...
Benim gördüğüm ve eklemek istediğim şey ise şu;
- Muhabbet kuşları çok meraklı oluyorlar bu yüzden salmanın içinde gördüğüm kadarı ile o BUAT büyük sorun teşkil edebilir.

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
kardeş ben de salma üretimini denemk için salma yaptım yaklaşık 3 hafta oldu şu anda iki çift yumurtladı bile salmada kafese göre çok daha verimli oluyor kafeste yavrusunu alamdığım çiftler bile şimdi çiftleşiyorlar  benim salmadada yuvalıklar içeride hiç bir sorun olmuyor ALLAHA şükür şuana kadarda hiç yuvalık kavgası  herhan gibir sorun olmadı muhabbet kuşlarından en iyi verim salma üretiminden alınıyor ama salmaya attığın kuşlar sağdan soldan toplama kuş olmayacak benim salmaya attığım kuşların hepsi huyunu suyunu bildiğim kuşlar
1- yuvalıkların arasında en az 20 cm mesafe olmalı

2- yuvalıkları hepsini aynı yönde yan koyun yuvalıkların ağzı birbirini görmemeli yuvalık kavgasının bu şekilde önüne geçmiş olursunuz
3- dişi sayısı erkek sayısından 10 fazla olsun erkekler kendi eşi yumurtlayınca diğer dişilerle çifleşiyor çift sayısından 5 tane fazladan yuvalık olmalı

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
BİR KAFESİN DÜZENİNİN BÜYÜĞÜNÜ DÜŞÜNEREK DÜZENLEYEBİLİRSİN DUVARDA RUTUBETİ KES TELLERİN İNCE OLDUĞUNDAN KUŞLARIN AYAKLARINI KESEBİLİR PLASTİK KULLAN TÜNEKLERİ SUREKLİ BİRBİRLERİNE PARALEL KOY VE ALT ALTA GELMESİN YEMLİK VE SULUKLARIN YETERLİ DEĞİL YEM YADA MAMAYI İLK KOYDUĞUNDA HEPSİ BİR YEME İNDİĞİNDE Kİ FİKİRLE TASARLA YUVALIKLARI DIŞARDAN TAKARKEN ALTINA SAÇAK YAP BİRBİRLERİNİ KİRLETMESİNLERARALARINA ENGEL KOY GÖRMESİNLER SLM