Salmaya ampül takmak ?

Çağrı SÜPAHÜ

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.youtube.com
Adı
Çağrı
Soyadı
SİPAHİ
2 çift kuşum var.Salonumun biraz soğuk olmasından dolayı abiminde tavsiyesiyle ampül takmaya karar verdim fakat hem 2 sinide ısıtcak hemde tasarruflu olması lazım önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Geceleri ışığı söndürmeniz gerekecek, haliyle sıcaklıkta düşecek aslında sıcağın gece olması gerekli...

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Çağrı SİPAHİ' Alıntı:
Gece olsa olsa 13 14 derece olacaktır.En azından o saate kadar ufak çaplı bir sıcaklık olsun ortamı ısıtsın.
Olsa olsa 13 - 14 derecede kuş üşüyor, karın ağrısı oluyor sonrasında ishal başlıyor ve devam ediyor, ilaç kullanmazsanız kuş ölüyor... 18 derece altı hadi 16 diyelim kuşların ölümüne sebep olacaktır... Gündüz sıcacık, gece buz gibi olacak, kuşun ısı dengesi bozulacaktır... Ampulün üstüne ışığı yansıtmayacak bir malzeme kaplayabilirseniz eğer, gece gündüz yakıp ısı işinide çözebilirsiniz... Kolay gelsin...

Çağrı SÜPAHÜ

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.youtube.com
Adı
Çağrı
Soyadı
SİPAHİ
Uğur Süleyman SARI' Alıntı:
Olsa olsa 13 - 14 derecede kuş üşüyor, karın ağrısı oluyor sonrasında ishal başlıyor ve devam ediyor, ilaç kullanmazsanız kuş ölüyor... 18 derece altı hadi 16 diyelim kuşların ölümüne sebep olacaktır... Gündüz sıcacık, gece buz gibi olacak, kuşun ısı dengesi bozulacaktır... Ampulün üstüne ışığı yansıtmayacak bir malzeme kaplayabilirseniz eğer, gece gündüz yakıp ısı işinide çözebilirsiniz... Kolay gelsin...
Evet bende o malzemenin ne olduğunu öğrenmek istiyorum.Yangın olasılığı olmayan kuşların uyumasına olanak sağlayan birşey. Daha önce kullanan varsa denemek isterim

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
eğer kafesler yanyana ise ise gece lambasına alimünyum folyo sararsın ve iki kafesin arasına sarkıtırsın...

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
Salmanıza zaman ayarlayıcı timer taktırmanız daha iyi olur bence...sabah belli bir saatte yanacak akşam belli bir saatte sönecek...veya tam tersi...16 derece idealdir...16 derecede kuş ölmez....

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
muhabbet yada dığer kuşlar yavruları yoksa ve çok farklı ısı derecelerıne maruz kalmadıklarından yavaş yavaş alıştırıldıklarında soğuktan kesınlıkle olmezler ne zaman et yavru ve yumurtası olursa o zaman ısıyı sabıt tutacak sınız kuşların kafeslerını buyuk bır karton kolının onu açık bır şakılde kayarak daha etkılı ısıtabılırsınız
elektırıklı battanıye resıtansını araştırınız slm

rtsa

Üyemiz
Adı
vedud
Soyadı
erdoğmuş
ampule vereceğin paraya biraz ilave et. bitane kafes alırsın 2 çift demişsin zaten.
geceleri odana veya sıcak odalara koyabilirsin yada üstünü battaniye ile örtebilirsiniz (hava deliği açın)
kışı geçirir en azından  smileki

umarım yardımcı olmuşumdur

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Uğur Süleyman SARI' Alıntı:
Uğur kardeşime büyük oranda katılıyorum. Evet kuşlar o ısıda ölmeyebilir de ama canlıların hayatlarıyla kumar oynayamayız. Ben de ampülü alüminyum folyoyla kaplayıp kafesin dışına asmanı veya kemal abimin önerisiyle koli yöntemini kullanmanı tavsiye ederim. Hayırlı üretimler :)

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
bende kemal abiye katılıyorum kuşlar alıştırıldığında soğuk havanın hiçbir zararı olmuyor ben hiç ısıtıcı kullanmıyorum bazen 14 derceye bile düşse allah şükür hiç yavru ölümü gerçekleşmedi hiç bir hastalıkta görmedim