salmaya yeni kuş atımı ve boş yumurtalar

cengiz

Üyemiz
Adı
cengiz
Soyadı
yiyit
herkese merhabalar.iki konu hakkında yardımınıza ihtiyacım olacak.hem box kafeslerde hem de salmada muhabbet kuşu üretmeye başladım.salmadaki kuşlarımı farklı yerlerden ortalama 2-3 aylıkken aldım ve hep bir aradalardı.fakat dişi sayı arttırmak için dün yeni 3 tane 2-3 aylık dişi aldım.salmaya koyduğumda eski dişi kuşlarım tarafından bayağı bir şiddet uygulandı.bu sorunu nasıl çözerim?
bir diğer konuda ilk yavru kuşum dünyaya geldi fakat 6 tane daha yumurta var aynı kuşun altında yumurtaları kontrol etmek için yumurtalara ve yavruya ellemem sorun olur mu?

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Salma üretiminde herzaman kavga riski vardır yuvalık kavgaları çoğu zaman ölümle sonuçlanır yapılacak bişey yok yeni aldıklarınızı kabullenmiyorlar kafeslere alırsanız daha iyi bence yenileri
2. olarak yumurtaların günü geçtiyse çıkmadılarsa ışıkla yumurta kontrolü yapmanız eğer yumurtalar boşsa alın dişi boş yumurtalara oturup gereksiz yorulmasın

cengiz

Üyemiz
Adı
cengiz
Soyadı
yiyit
Sezgin ANIL' Alıntı:
2. olarak yumurtaların günü geçtiyse çıkmadılarsa ışıkla yumurta kontrolü yapmanız eğer yumurtalar boşsa alın dişi boş yumurtalara oturup gereksiz yorulmasın
sezgin bey peki yumurtalara ve yavruya ellememin bir sakıncası olur mu?yani dişi kızıp yavruya ve yumurtalara bakmayabilir mi?

FATÜH ÖZDEMÜR

Takipçi Üyemiz
Adı
FATIH
Soyadı
ÖZDEMIR
peki yumurtanın günü geçmiş ve yumurta doluysa nasıl olacak arkadaslar çıkar mı yavrular?

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
her dişiye göre değişiyor bakmayanda var bakanda var dişi farketmeden karanlık bi ortamda yumurtaları alıp kontrol etmenizi öneririm

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
salmaya ne olursa olsun sonradan kuş eklemeyiniz.eskiler kabullenmezler.ve ölümle bitebilir.

cengiz

Üyemiz
Adı
cengiz
Soyadı
yiyit
değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.herkese hayırlı,bol yavrulu üretimler

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Sezgin ANIL' Alıntı:
her dişiye göre değişiyor bakmayanda var bakanda var dişi farketmeden karanlık bi ortamda yumurtaları alıp kontrol etmenizi öneririm

ufuk_d

Yeni Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
duran
selamlar izmirden ufuk ben bende kafes ve aynı zamanda salma düşünüyorum kafesle ilgili baya bi yol kat ettim fakat salmayla ilgili gerekli bilgim hatta hiç bilgim yok salmaya atılacak kuşlar nasıl seçilmeli yetişkinmi yoksa yavrumu seçilmeli erkek dişi eşit mi olmalı yuva eş sayısı kadar mı olmalı attıgım kuşlarda n dişi öldüyse yeniden dişi yada erkjek öldüyse yeniden erkek mii ilave etmeliyim  banada bu konularda bilgi verirseniz sevinirim

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
salmaya genç damızlık atılmalı.dişi sayısı erkekten fazla olmalı.ölenin yerine yenisi konulmamalı.yuvalık sayısı atılan dişinin sayısından 1-2 tane fazla olmalıki yuva kavgası fazla yaşanmasın.salma temiz tutlmalıki hastalık salmada çabuk yayılır.arkadaşlardan ekleme yapanlar olabilir.

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Arkadaşlar gerekli açıklamaları yapmışlar salmaya sonradan kesinlikle kuş eklenmemeli öncekiler kabullenmezler çok şiddetli kavgalar olur ve sonuç ölümdür .. yuva kavgası riskini azaltmak için yuva sayısını fazla tutmak gerekir ... yumurtaların günü geçmişse ve yavrular çıkmamışsa kontrol etmenizde fayda war...