SALMONELLA

esmabilgin

Yeni Üyemiz
Adı
Esma
Soyadı
Bilgin
Merabalar :) kuşum ilk aldığımızda sağ ayağına basamıyor gibiydi, geçen günlerde birden sol ayağınada birşey oldu ve şimdi iki ayağının üstünede basamıyor. Bugün kuşu aldığımız Petshop a gittik ve adam bize kuşumuzun salmonella hastalığına yakalandığını söyledi ve bize bir ilaç önerdi ismi PANTRIM. suluğunu yarısına kadar doldurup içine ilaçtan nohut tanesi kadar bir miktar koymamızı söyledi. Şimdi buraya kadar tamam ama kuşumuzun hiç su içtiğini görmedim geçen günde önüne koyayım dedim belki içer diye ben önüne koydukça maalesef kaçıyor. Ne yapmam gerekiyor lütfen söylermisiniz?
Kusura bakmayın yazı biraz uzun oldu okuyanlara teşekkürler :)

canso

Takipçi Üyemiz
Adı
Cansay
Soyadı
AKKAYA
Öncelikle doğru tedavi için doğru teşhis gereklidir.Bu konularda bir çok tecrübeli üretici forumda mevcuttur.Doğru teşhis için; zaman kaybetmeden kuşunuz ile ilgili resim,davranışları,belirtiler,dışkı durumu vb. verebiceğiniz tüm bilgileri burada ortaya koyunuz.
Tecrübeleri üreticiler sizi en doğru şekilde yönlendireceklerdir.
Saygılarımla.

esmabilgin

Yeni Üyemiz
Adı
Esma
Soyadı
Bilgin
hareketli bir kuş yerinde çok durmuyor :) ama ayaklarıda böyle olunca artık gagasını çok kullanıyor gagası  yardımıyla yürüyor. Belirtileride ayakları üzerine basamadığı için endişelenip götürdük petshopa. Gittiğimizdede ishal olduğunu söyledi ama dışkısı normal gözüküyor, herhangi anormal bir durum olduğunu sanmıyorum dışkısında. Yeminide yiyor sıkça ama su içmiyor. Birde bazen kafasını ileri geri hareket ettirip ağzından birtane yem çıkarıyor :(
Resim:

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
SA KARDEŞ PETÇI ARKADAŞ LABARATUVARMI ÇALIŞTIRIYOR TAHLILDEN SONRAMI KARAR VERMİŞ

KUŞUNUZUN KABARMASI TOK DIŞKISI NORMALSE HASTALIĞI YOKTUR YEMESI NORMALSE
YEM ÇIKARMASI KUM YIĞIYORMU VARMI KAFESINDE

AYAKLARI FELÇ OLMASI IHTIMALI YUKSEK KUŞU ELINIZE ALDIĞINIZDA KASILIMI DURUYOR YOKSA SERBESTMI

ZATEN HAVALARIN SICAK OLMADIĞINDAN KUŞUNUZ SU TUKETMEZ

YAKINLARDA BIR VETERINER VARSA BAŞVURUNUZ
GEÇMIŞ OLSUN SLM

esmabilgin

Yeni Üyemiz
Adı
Esma
Soyadı
Bilgin
bilmiyorum ama adam bu işlerden iyi anlayan biri gibiydi :) daha demin ilacı ağzına biz verdik.
Kafesinde kum yok. elimize aldığımızda sıkmıyoruz serbest duruyor. olmadı en yakın zamanda veterinere götürürüz o zaman :/

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
eğer teşhis ve tedavi doğru ise
ilaçlı suyu içmiyorsa kendiniz içirin
şırınga ile..

hayriii

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
koç
selam geçm,iş  olsun aynı sorun bendede  var  ne  gibi  bir tedavi gerek

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
salmonella hastalığı tüy problemi hastalığı biliyorum  en kısa zamanda işini iyi bilen labaratuvarı olan veterinire gitmek...

gkyksr

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökay
Soyadı
Küser
Eğer yürüyemiyor ise felç geçirmiş olabilir genelde b vitamini eksikliğinden oluyor dikkat edin...

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
eğer ayaklarında tutulma morluk vs varsa % 95 salmonalladır.. salmonella hastalığının bir cok türü ve cesidi vardır.. pantrim salmonalla icin dogru bir tedavi yöntemidir.. gecmis olsun

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Ben ördek yavrusu almıştım perdeleri zamanla bir sıkıntı sıkışıklık bir farklılık oldu yürümesinde veterinere götürdüm. bir ilaç yazdıydı suya atılınca toz halinde kırmızı oluyordu belki buradakiler anlamıştır biliyordur ne olduğunu ama ben adını hatırlamadım. Ancak üzerinde inek resmi bile vardı kutunun ve arılar içinde kullanıldığı yazan birşeydi. Yumurtaların boş çıkmaması içinde kullanılıyordu ama adını unuttum vardır çaresi inşallah iyileşir. Yazık kendide çok sevimli imiş. Geçmiş olsun.

esmabilgin

Yeni Üyemiz
Adı
Esma
Soyadı
Bilgin
peki bu hastalık için PANTRIM den başka tedavi yollarıda varmıdır? kuşun hali çok kötü gerçekten çok üzülüyorum, su içmediği için bazen biz içiriyoruz. başka tedavi yolları varsa söylermisiniz lütfen
Şuan kuşta hiçbir değişiklik yok hala aynı :( bizmi acele ediyoruz tam anlayamadım ama şimdiye kadar bir gelişme göstermesi gerekir miydi acaba?