Sarı Darı ve Ölümler

Burakk99

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
Demir
Herkese selamlar,

Yerli bir yem alıp kendim karışım hazırlayıp kuşlara verdim ama son 1 haftada yumurtada yatan veya yavru büyüten 4 erkek kuşum aniden öldü.Kuşlar akşam veya sabah baktığımda gayet sağlıklı neşeli, ama bir kaç saat sonra aniden ölü bulmaya başladım.Başka bir hastalık olsa en azından bir kaç gün sürer.Salgın veya bakteriyel bir hastalık olsa en azından eşine, yandaki çifte veya kümesteki başka kuşa sıçrar.

2 üretimhanem var, eski olan yerde (eski aldığım yemi kullanıyorum, yeni yer için 15 gün önce yeni fakat aynı kullandığım marka yemden aldım)  ölüm olmadı, yeni yerde ise yerleştikten 15 gün sonra aralıklarla olmasına rağmen sebep bulamadım, bugün bir arkadaşım Yerli Yemlerde Sarı Darıların ekim ve üretim sırasında fazla ilaç kullanıldığını ve bunların dişisini besleyen erkek kuşları zehirlediğini söyledi.Hemen kümese gelip tüm akıllı yemliklerde bulunan yemleri alıp yerine 1 ölçek Versele Laga, 1 ölçek Ak Darı karışımını verdim.(Bu arada ölen kuşlarım kümesimin  gözbebeği damızlık erkekler) bu durum hakkında yorum ve fikirlerinizi öğrenmek isterim.

bu arada haftalık bakım programım aşağıdaki gibi;

Tüm kuşlara haftada bir gün ,yavrulu takımlara hergün Cede ve Refik Türk ün hazırladığı mama içine (uygun miktarlarda ) Yumurta, Elma, Havuç, Portakal Kabuğu, Tarçın, Kekik, Diazyme 256, Chemopharma Optimum Feeder, Chemopharma Kalsiyum Plus, Chemopharma Feathervit koyuyorum.

Haftada bir elma sirkeli su ,
Haftada bir alt tava,suluk ve mamalıkların sirkeli suda yıkanması,(yavrulu takımların mamalıkları her gün temizleriyle değişiyor)
Kış olmasına rağmen 2 günde bir su değişimi (Damacana Su)

Kullanılan yem karışımı % 50 Sade Kanarya Yemi, %30 Ak Darı, % 10 Kızıl Darı , % 10 Meyveli (meyveli karışımdan sonra ölümler başladı)

Tüm yuvalıklarda mineral blok ve kalamar kemiği asılı

Her akşam kümesin yerleri paspaslanır.

Havalandırma, izolasyon gayet iyi

Ayrıca ısı sürekli sabit max. 1-2 derece farkediyor

Ersinn07

Uzman Üyemiz
Adı
ERSİN
Soyadı
SAVAŞ
Çok Gecmiş Olsun Allahtan cok erken farkına varmışsınız. crying

Refik Türk

Takipçi Üyemiz
Adı
Refik
Soyadı
Türk
Gürkan geçmiş olsun imkanın  ve vaktin varsa tahlil ettir ,özellikle yemleri.....

Burakk99

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
Demir
Refik TÜRK' Alıntı:
Gürkan geçmiş olsun imkanın  ve vaktin varsa tahlil ettir ,özellikle yemleri.....
Teşekkür ederim.

Evet tahlil yaptıracağım insan veya hayvan sağlığını tehdit edecek kadar yüksek dozda ilaç kalıntısı İnşAllah çıkmaz...

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
KARDEŞ GEÇMİŞ OLSUN OLAY ANİDEN OLMASI SAKAT YEMLER 8 9 AYDAN BERİ DEPOLARDA NASIL TUTULDUĞU BELLİ DEĞİL BENDEDE OLDU YAVRU KAYIPLARIM BİRDE HAVALANDIRMA NE KADARDA OLSA SICAK AZALMASIN DİYE KAPI PENCERE AÇAMIYORUZ FARE VARMI ONADA BAK YANINDAKİ KUŞ ÇİVİ GİBİ YANINDAKİ TELEF  MEYVELİ VERME NASIL YAPILIP GELİYOR TAZE TEZE RENDELE VER BO ZULMADAN TOPLA  SLM

Burakk99

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
Demir
Ali Abi, Kemal Abi teşekkür ederim,

Fare yok .Yemler yarın tahlile gidecek faturam elimde.

Eğer ki yemde aşırı ilaç veya bozulma varsa mahkeme açacağım.Ölen erkeklerin birisi tepeli-mantolu, diğer 2 tanesi Show Jumbo idi.

Herşeyi geçtim bu kadar emek verirken bu şekilde sonuçlanması üzücü...

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Gecmis olsun cok üzücü bir durum. Eger rutin devam eden işlerin içersinde değişiklik olarak hayvanlara yemi değiştirdi isen problem olabilir. Umarim en yakin yakin zamanda problemi aşarsin.

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
ani başlayan hızlı son bulan ölümler gıda zehirlenmesi ile viral enfeksiyonları akla getiriyor kaliteli yem kullanın fazla karışım ile hem kendinizi hem kuşlarınızı yormayın şahsen ak darı ve kanarya yemi yeterlidir kuru yem olarak diğer besinleri taze taze hazırlayacağınız mamalardan yeşillik ve diğer besin takviyelerinizden alacaklardır güvenilir bir yerden yeni mahsul bir yem kullanın tavsiyelerim bunlar döem dönem antibiyotik almasında fayda var bütün kümesin hafif önleyici antibiyotik olarak litreye 1 çay kaşığı geosol toz veya neoteramicyn toz karışımları kullanabilirsiniz 4 günü aşmamak ve en geç gün aşırı suluğu yenilemek suretiyle  kolay gelsin.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
çok geçmiş olsun gürkan bey gerçekten üzücü bir durum

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Bilgilendirme için teşekkürler. Geçmiş olsun

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
büyük geçmiş olsun bence karışık yem vermeyim ben kuşlarıma sadece akdarı kanarya yemi veri yorum bunuda karıştırıp değil ayrı ayrı yemliklerde veriyorum karışık yemin içindeki çoğu yemi yemi kuş zaten yemiyor kuşun yediği sadece ak darı aspur

Burakk99

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
Demir
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
gecmis olsun.. yemler muhtemelen küflenmiştir.. erken farkına varmanız iyi olmus..
Temennileriniz için hepinize teşekkür ederim, küf olsa daha fazla ölüm olurdu kanısındayım, ama gene de tahlil sonuçları nedeni söyleyecek.