satılık kuş fiyatları hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

danmes

Uzman Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
Toydemir
    sitemizde özellikle son bir haftadır satılık kuş fiyatlarında fahiş rakamlar göze çarpmaktadır.
ben kimsenin kalbi kırılmaması açısından bu ilanlara yorum yazmak yerine yeni konu açmayı tercih ettim.tabii ki herkes için kusu degerlidir.ancak  kuş satan arkadasların fiyatlarını belirtirken daha makul olmaya çagırıyorum .
  öte yandan daha önceleri sırf ithal diye  kuş satan bir arkadasımızın kuşları kötülenirken, su an neden 750tllik kuşlara yorum  yapılmıyor. kaldı ki bu kuşlarda yurt dısı bileziklidir. geçmişte bu yorumları  yapan arkadasların kendileriyle tezat düşmeleri düşündürücü bir konudur.
saygılar...

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
  ithal kuşlarla bu kuşları birbirine karıştırmamak lazım.adam kuşlarına 750tl'den kapı açmış bence hakkıdır.tabi bu benim fikrim .pahalı gelen almaz.

danmes

Uzman Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
Toydemir
CAN KARAKOÇ' Alıntı:
  ithal kuşlarla bu kuşları birbirine karıştırmamak lazım.adam kuşlarına 750tl'den kapı açmış bence hakkıdır.tabi bu benim fikrim .pahalı gelen almaz.
2009 hollanda bilezikli kuş 750tl.
hollanda ne zamandır bizim vilayet arkadaslar?
kaldı ki ben fiyat konusunda herkesin kusu kendisine degerlidir. ancak makul olalım diyorum.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
Satılık olanın türü      :SHOW JUMBO ÇİFT

Erkek                        :1

Dişi                          :1

Yaşı/Varsa Bilezik No  :1,5-2 YAŞ ARASI

Sağlık Durumları        : İYİ

Yavru Yapma            :  YAVRU ALINDI

Fiyat                        : ÇİFT FİYATI 750 tl

İlan Geçerliliği            : SATILANA KADAR

Teslimat                    : İSTANBUL /KARTAL

İletişim                      :atletiko_vaybabo@hotmail.com

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
arkadaşım SENİN HAKLI OLDUĞUN YERLERDE VAR BU ILANLARABİR BAK ADAMLAR ONLARCA YÜZLERCE VE DANDİK KUŞ SATMIYORLAR PİYASAYI BOZACAK HİÇBİR KATILIMI OLMAYAN SADECE SATIŞ SİTELERİ GİBİ DEĞERLENDİKLERİÇİN YORUM ALMIŞLARDIR BU YABANCI KAYNAĞI BELLİ OLAN VE BİZLERİN BİREYSEL ÇABALARIYLA ULAŞAMAYACAĞIMIZ KUŞLAR İÇİN BEN VE BENİM GİBİ DÜŞÜNEN İNSANLAR DURUM OLURSA 750 DE VERİR 7500 VERİR ÇÜNKÜ ÜRETİM MAKSATLI DÜŞÜNMEK FARKLI HOBİ OLARAK FARKLI BİLMEM ANLATABİLDİMMİ SLM

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Arz talep meselesi.Bu konuda birşey demek boş konuşma olur herkes için.

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
çok derin mevzu tam vadi işi anca polat çözer bu meseleyi. kim ne yazarsa yazsın göz var nizam var isteyen alır şahsen ben üretici arkadaşlardan almayı isterdim ama yerli kuşa bile 22,5 fiyat çektiler yavruya petshop 25 dedi gidip 25 verdim petshopdan aldım ki arkadaşlarada üretici olmak istediğimi defalarca belirttim daha uygun olabilirdi kör tuttuğunu .... misali herkes paranın delisi olmuş.

coro

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Coro
Ben de kendi çapımda show üretiyorum, fazla değil 8-10 çift. Benim de ilanım var 1 adet, bence de fiyatlar abartı. Naçizane fikrim derece almamış kandan kuşlar 200'den fazla etmez, tabi istisnaları var örneğin adam yarışmaya sokmaz ama siz alıp o kanı yarışmaya sokarsınız derece alır o zaman değerlenir. Tabi y.dışı olayı çok tartışmalı, adamın maliyeti nedir, kuşun kümesi nedir, anne-baba nedir. Kamil abinin 1.000 TL'ye sattığı bir yerde bilinmedik kuşa 600, 700, 800 vermek bence mantıklı değil. Ama herkes alışverişinde özgürdür, satılıyorsa alana diyecek bir şey yok, saygı duymak lazım.

akifsagay

Takipçi Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
SAĞAY
Öncelikle S.a ben dün üye oldum siteye bu işte yeniyim fiyatlara göz gezdirdim uygun fiyatlı kuşlarda var.Az çok güvercinlerden biliyorum herkes"tartsan 100 gram cıkmaz" mantıgında bakıyor.Bu mantık yanlıs öte yandan üreticide belli standartı yakalıyana kadar cok masraf yapıyor kuşların değerini birazda bu belirliyor fakat üreticini kendi gectiği yolları düşünrek üreticiliğe yeni başlıyacak arkadaşları şevklendirici fiyatlar sunması daha uygundur.Örneğin ben yeni başlıyacığım gidip 2 bin liraya çift alıp ziyan olmak istemem. Olayın arzı talebi farklı bi konudur.Kimse parasını cıkartıcagını düşünmediği bir kuşa uçuk fiyatlar vermez. yanlışım varsa düzeltin saygılar.

Yavuz DENÜZ

Üyemiz
Adı
Yavuz
Soyadı
DENİZ
danmes' Alıntı:
    sitemizde özellikle son bir haftadır satılık kuş fiyatlarında fahiş rakamlar göze çarpmaktadır.
ben kimsenin kalbi kırılmaması açısından bu ilanlara yorum yazmak yerine yeni konu açmayı tercih ettim.tabii ki herkes için kusu degerlidir.ancak  kuş satan arkadasların fiyatlarını belirtirken daha makul olmaya çagırıyorum .
  öte yandan daha önceleri sırf ithal diye  kuş satan bir arkadasımızın kuşları kötülenirken, su an neden 750tllik kuşlara yorum  yapılmıyor. kaldı ki bu kuşlarda yurt dısı bileziklidir. geçmişte bu yorumları  yapan arkadasların kendileriyle tezat düşmeleri düşündürücü bir konudur.
saygılar...

Merhaba fikrinizde haklılık payınız var ancak ben bir şey söylemek istiyorum. Sanırım Yavuz abinin jumbolarının fiyatlarından dolayı böyle bir konu açtınız. Sizin yurt dışından ithal getirirp satıyor dediğiniz adamla Yavuz abiyi aynı kefeye koymak doğru olmaz. Yavuz abi yurt dışından satmak için değil kanı genişletmek ve geliştirmek için edinmiştir kuşları. Ancak bahsettiğiniz diğer kişi yurda sayısız show jumbo sokmuş ve biz üreticilerin tepkisini toplamıştır.
Arz talep meselesi fiyatı ve kuşları beğenen alır beğenmeyen almaz. ;)
Gözümün önünde milyarlar sayıldığına şahit oldum tek bir jumbo ya. Yavuz abi piyasaya göre pahalı kuşlara göre normal söylemiş fiyatı bu nedenle şuanda bu konu tartışılıyor.

cihad çiçek

Uzman Üyemiz
Adı
Cihad
Soyadı
Çiçek
heyt be ülkemde asgari ücret parasına kuşlar satılıyo benim güzel insanlarımda arz talep meselesi işine gelen alır işine gelmeyen almaz diyo bravo sizlere bence herkesin elini vicdanına bırakarak fiyatlar yazması lazım ama oda bizim insanımızda olmadıgı için ne söylesek boşa yurt dısından kuş getirenler var bi fiyatları sorun bakalım ne diyecekler

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Bence burada önemli olan kuşun net fiyatı değildir 750 TL de olabilir bir çift kuş 7500 TL de.Önemli olan ise sattığınız canlının ırkını iyi bilmektir ben malesef çok sık karşılaşmaya başladım bu tarz konularla her iri kuş Show yada Jumbo olmadığı gibi her küçük kuşta sıradan değildir.Bir kuşa 375 TL değer biçiliyor ise onun belirli vasıfları taşıması satanın olduğu kadar alanın da hakkının savunulması gerekir.
Yok sa standart diye ifade edebileceğimiz bir kuşa yazalım 150 TL alan alsın.
Kaldı ki aramızda bu işin üstadları SHOW ve JUMBO üreticileri var.

Lütfen biraz okuyup araştıralım.

http://www.bestofbreeds.net/wbo/pictorialideal.htm
http://www.world-budgerigar.org/

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
ÇAĞLAR SAVKAT' Alıntı:
şahsen ben üretici arkadaşlardan almayı isterdim ama yerli kuşa bile 22,5 fiyat çektiler yavruya petshop 25 dedi gidip 25 verdim petshopdan aldım ki arkadaşlarada üretici olmak istediğimi defalarca belirttim daha uygun olabilirdi kör tuttuğunu .... misali herkes paranın delisi olmuş.
    İletinizi üzülerek okudum..
    Her kuştan damızlık olmayacağını zaman içerisinde göreceksiniz.
    Kısa ve öz cevaplamak isterim; Siz 2,50 için o kuşların hangi anne-babalardan geldiğini, nasıl bir beslenme proğramıyla büyütüldüğünü önemsememişsiniz. Belkide ilaç kullanılarak üretim yapılmış kuşların yavrularını satın aldınız.

"Her üretimhanedeki her çift iyi olacak" diye bir kaide yok. Ödeyeceğiniz fiyatı 5-10 TL arttırsaydınız üretici arkadaş kendisine ayırabileceği (kapasite sıkıntısı için ayıramadığı) kuşlardan verirdi.
    Güvenilir kişilerden alınabilecek damızlıklara verilecek paraya acıyorsak, Türk MuhabbetKuşu üretimciğinin vay haline..
    Üretici, üreticiye destek olmayacaksa, Üreticiye kim destek olur ?

Karanlığa kurşun atmışsınız; dilerim şanslısınızdır kuşlarınızın hepsi iyi birer damızlık olur..

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    İletinizi üzülerek okudum..
    Her kuştan damızlık olmayacağını zaman içerisinde göreceksiniz.
    Kısa ve öz cevaplamak isterim; Siz 2,50 için o kuşların hangi anne-babalardan geldiğini, nasıl bir beslenme proğramıyla büyütüldüğünü önemsememişsiniz. Belkide ilaç kullanılarak üretim yapılmış kuşların yavrularını satın aldınız.

"Her üretimhanedeki her çift iyi olacak" diye bir kaide yok. Ödeyeceğiniz fiyatı 5-10 TL arttırsaydınız üretici arkadaş kendisine ayırabileceği (kapasite sıkıntısı için ayıramadığı) kuşlardan verirdi.
    Güvenilir kişilerden alınabilecek damızlıklara verilecek paraya acıyorsak, Türk MuhabbetKuşu üretimciğinin vay haline..
    Üretici, üreticiye destek olmayacaksa, Üreticiye kim destek olur ?

Karanlığa kurşun atmışsınız; dilerim şanslısınızdır kuşlarınızın hepsi iyi birer damızlık olur..
abi ben daha pahalısını aldım 2,5 tlyi fazla ödeyerek sinir olduğumdan tamda onu anlatmaya çalışıyordum kaçak ital falan diye laflar dönüyor nasıl çözecez bu işi piyasayı doyurarak ama biz üretmeyi düşünen kişiye yapmazsak daha iyi olur böylelikle teşvik olur petshopa 15 tlye satmaya çalışıyorlar seni acemi gördülermi Allah ne verdiyse dayıyorlar bu insanlık değil  böyle olursa kaçakta olur göçekte onu dile getirmek istedim ben 2,5 tl eksik almadım fazlaya aldım yılmaz abi sadece birbirimize yardımcı olursak daha iyi yerlere geliriz. İnşaallah üretime başlayayım kısmet olursa üretmeyi düşünene herzaman kıyak yapacağım niyetim bu.

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
herkes kendine göre haklı ama burda satılan kuşlar petshoplarda satılan yada herhangi biyerde satılan kuşlarla karıştırmamak gerek burda ki üreticilerin sattığı kuşların özetle damızlık vasfı taşıyan kanı güzel kuşlar kimine çok gelebilir ama o parayada değer sonuçta kimse kimseye zorla kuş satmıo

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Bir arkadaşımızın PetShop a 20TL ye sattığını biliyorum.
    Ona dedim ki: "Bana 3 tane erkek mavi spangle kuşu 90 TL ye satar mısın ?"
    "Bugün 25 günlükler, 20 gün sonra teslim edeyim" dedi.
    Kuşları aldığımda  45......50 günlüklerdi..
    *Hiç birinin uzun tüylerinde eksiklik yoktu..
    *Hem anneleri hemde babaları tarafından beslenmişler
    *Ebeveynlerinden şiddet görmemişler
    *Üretimin hiç bir safhasında ilaç kullanılmamış
    *Tüy kaliteleri harika
    Hangi tür yem-mama ile beslendiklerini, anne babalarının renk ve iriliklerini de görmüş oldum ayrıca.. 

Sizce ben 30 TL zarar mı ettim ?

coro

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Coro
Bilal Bey'in bu tespit çok doğru: 

"Bence burada önemli olan kuşun net fiyatı değildir 750 TL de olabilir bir çift kuş 7500 TL de.Önemli olan ise sattığınız canlının ırkını iyi bilmektir ben malesef çok sık karşılaşmaya başladım bu tarz konularla her iri kuş Show yada Jumbo olmadığı gibi her küçük kuşta sıradan değildir."

Örneğin Florian ya da Daniel benim satılık kuşum yok diyor, gidiyorsunuz size ne fiyat söyler ise onu verip alıyorsunuz. Ama o sırada bildiğiniz ve görüdüğünüz anne baba ve kümes var. Fiyatları 300 ile 3000 Euro oluyor, inanılmaz ama doğru. İthaldeki (show jumbo için konuşuyorum) en büyük risk bu, anne, baba, kümes bilmeden almak ya da getireni tanımıyorsak problem. Fiyatı ne olursa olsun.

Ayrıca, bende derece almış anne babadan mor kanlı bir erkek var, tüm jumbo özellikleri mevcut, ama küçük kalmış şimdi büyük bir eş ile büyütebilirsem bir yerlere varmayı düşünüyorum. Şimdi bendeki bahsettiğim jumbo iri değil diye fiyatı az değil, duruşu bile yeter tabi yavru alabilir isem. Bu işin tam bir doğrusu yok, pahalı ucuz görece kavramlar. Zaman içinde kim doğru kim yanlış ortaya çıkacaktır. Ben ilk başladığımda o kadar çok kazık yedim ki  :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...