satılık kuş fiyatları hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI
Yılmaz abi bahsettiğin konu apayrı çünkü üretici 10 kuş satıyorsa içlerinde bir kaçtane çok güzel bahsettiğiniz gibi tüyleri tam şiddet görmeyen yavru olur diğer yavrular ise şiddet görmeye bilir ama başka yavru tüyü çeker kavga ederler küçükte olsa tüylerinde bozukluk olur gibi olur o da geçicidir.Biz satarkende bazı yavruların fiyatı bu bazısın bu diye satma şansımız olmadığı için tek fiyattan vermiş oluruz hepsini aldığı için ama arada tek tek alımlarda fiyatın biraz fazla olması gayet uygundur.

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Bir arkadaşımızın PetShop a 20TL ye sattığını biliyorum.
    Ona dedim ki: "Bana 3 tane erkek mavi spangle kuşu 90 TL ye satar mısın ?"
    "Bugün 25 günlükler, 20 gün sonra teslim edeyim" dedi.
    Kuşları aldığımda  45......50 günlüklerdi..
    *Hiç birinin uzun tüylerinde eksiklik yoktu..
    *Hem anneleri hemde babaları tarafından beslenmişler
    *Ebeveynlerinden şiddet görmemişler
    *Üretimin hiç bir safhasında ilaç kullanılmamış
    *Tüy kaliteleri harika
    Hangi tür yem-mama ile beslendiklerini, anne babalarının renk ve iriliklerini de görmüş oldum ayrıca.. 

Sizce ben 30 TL zarar mı ettim ?
sen kardasın abi bizim yolumuz daha uzun ben aldım pişman oldum küçük ırk beslemeyeceğim nasip olursa onlarıda elden çıkarıp az olsun jumbo olsun onu besleyeceğim ki benim çok para kazanmak gibi bi derdimde yok Allaha'a çok şükür çalışıp para kazanıyoruz onlara bakmak üretmek benim için hobi sadece söylemek istediğim ilkdefa başlayacak arkadaşlara yardımcı olmak gerekir tecrübesiz arkadaşlara ondan

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Bir arkadaşımızın PetShop a 20TL ye sattığını biliyorum.
    Ona dedim ki: "Bana 3 tane erkek mavi spangle kuşu 90 TL ye satar mısın ?"
    "Bugün 25 günlükler, 20 gün sonra teslim edeyim" dedi.
    Kuşları aldığımda  45......50 günlüklerdi..
    *Hiç birinin uzun tüylerinde eksiklik yoktu..
    *Hem anneleri hemde babaları tarafından beslenmişler
    *Ebeveynlerinden şiddet görmemişler
    *Üretimin hiç bir safhasında ilaç kullanılmamış
    *Tüy kaliteleri harika
    Hangi tür yem-mama ile beslendiklerini, anne babalarının renk ve iriliklerini de görmüş oldum ayrıca.. 

Sizce ben 30 TL zarar mı ettim ?
+1

İLYAS MERDİN' Alıntı:
herkes kendine göre haklı ama burda satılan kuşlar petshoplarda satılan yada herhangi biyerde satılan kuşlarla karıştırmamak gerek burda ki üreticilerin sattığı kuşların özetle damızlık vasfı taşıyan kanı güzel kuşlar kimine çok gelebilir ama o parayada değer sonuçta kimse kimseye zorla kuş satmıo
+1

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
ÇAĞLAR SAVKAT' Alıntı:
abi ben daha pahalısını aldım 2,5 tlyi fazla ödeyerek sinir olduğumdan tamda onu anlatmaya çalışıyordum kaçak ital falan diye laflar dönüyor nasıl çözecez bu işi piyasayı doyurarak ama biz üretmeyi düşünen kişiye yapmazsak daha iyi olur böylelikle teşvik olur petshopa 15 tlye satmaya çalışıyorlar seni acemi gördülermi Allah ne verdiyse dayıyorlar bu insanlık değil  böyle olursa kaçakta olur göçekte onu dile getirmek istedim ben 2,5 tl eksik almadım fazlaya aldım yılmaz abi sadece birbirimize yardımcı olursak daha iyi yerlere geliriz. İnşaallah üretime başlayayım kısmet olursa üretmeyi düşünene herzaman kıyak yapacağım niyetim bu.
Çağlar bey yılmaz abininde anlatmak istediği üreticiye destek olmak birbirimize yardımcı olmak değil mi ?

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Serkan KUCCUK' Alıntı:
Herkez istediği fiyatı koymakda özgürdür. Mal onun para senin işine gelirse alırsın işine gelmezse almazsın. Kamil sargın abimiz 1000 Tl show jumbo yavruları satıyor ama kimsede almam demıyor kapışılıyor yavrular. Arz talep meselesi.
bir çift  kuş için 1000 eyro verip alan var.Kamil beyde damızlıklarını düzerken bu fiyatlara yakın veya daha fazla fiyata çok kuş getittirmiştir...Kuş dan kuşa fark var...Yarışmalara katılırsan gezmek için bunu anlarsın...

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
ÇAĞLAR SAVKAT' Alıntı:
çok derin mevzu tam vadi işi anca polat çözer bu meseleyi. kim ne yazarsa yazsın göz var nizam var isteyen alır şahsen ben üretici arkadaşlardan almayı isterdim ama yerli kuşa bile 22,5 fiyat çektiler yavruya petshop 25 dedi gidip 25 verdim petshopdan aldım ki arkadaşlarada üretici olmak istediğimi defalarca belirttim daha uygun olabilirdi kör tuttuğunu .... misali herkes paranın delisi olmuş.
Yavru almaya başladıgınızda sizden yavruları 13-14 tl den sitede satışa çıkarmanızı bekliyorum...En azından örnek olursunuz... Ama 2 agız- 3 agızdan sonra  fiyatı 20-25 tl ye çıkarmak yok ... ;)

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
petshoplar bizlerin özenle beslediğimiz  çoğu zaman uykumuzdan olduğumuz hatta şırıngayla beslemek zorunda kaldığımız her sabah mama yapıcaz diye uğraştığımız elbebek gülbebek baktığımız  yetiştirdiğimiz bu sevimli mubişlere bu komik rakamları 13-14 tl verince insan diyorki kalsın elimde büyüsün varsın yaşlansın değerini söyler ilan veririm bu canlının değerini bilen alır zaten bu konuyu açan arkadaş tam bir üretici olduğunda bu konuya bakıpfarklı düşünecek bundan eminim ozaman işin perde arkasını görecektir saygılarımla

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
Hakan KAPLAN' Alıntı:
Çağlar bey yılmaz abininde anlatmak istediği üreticiye destek olmak birbirimize yardımcı olmak değil mi ?
hakan kardeşim ben de farklı bişey söylemiyorum zaten pet shopa 15 tlye satmaya çalışan kişiler bende üretmek için alacam dediğinde sana fazla fiyat çıkarıyorlar ben 5 lira 10 lira 50 lira fazla para verir alırım sorun değil benimki hobi amaçlı çok büyük çapta yapsam belki önemli paralar ama işin aslı öyle değil Allah göstermesin çok iyi bi kanda üretim yapıyorsunuzdur çok kuşunuz vardır bi hastalık girer hepsi kırılır kuşların aynı kanı petşhoptan toplayamazsınız ama çevrenizde yardıncı olduğunuz kişiden aynı kanı alabilirsiniz ki o kişide size seve seve yardımcı olacaktır dostluk kardeşlik dürüstlük faktörleri bunlar para değil insan kazanmak önemli olan bana göre gerçekten bu sitede çok değerli insanlar var benim üretim düşüncem sadece düşüncedeydi ama bu siteyi gördükten sonra burdaki insanlarla diyaloğa girdikten sonra gerçeğe dönüştü hiçbirinin hakkını ödeyemem hep bilgileriyle bizi aydınlattılar sağolsunlar mesela Ahmet Salman abi beni üretimhanesine aldı kuşlarını gösterdi neler yapmam gerektiğini bana vaktini ayırarak anlattı Selahattin Güçlü abimiz o görüntüleri çekip bizi gaza getirdi bunların hepsi çok güzel şeyler aradığımızda bize kardeşim diye hitap ettiler işte önemli olan gönülleri kazanmak olay bu Ahmet abinin çok değerli kuşları var sağolsun dedi tecrübe kazan sana iyi kuş ozaman verelim iyisini besle dedi ama şunuda yapabilirdi al bu kuşu ver parayı besle diyebilirdi ama doğruluktan dürüstlükten kaynaklanan şeyler bunlar  yardıncı olmak bu bana göre Coşkun kardeşimiz aynı şekilde Metin Alıç kardeşimiz aynı şekilde gittim tahta tünek nerden alırım dedim kendisi elindekileri bana verdi al bunları diye ve para istemedi belki 3 lira belki 5 lira ama almadı sağolsun biz birbirimize ihtiyacımız hep olacak dedi lafı olmaz öyle şeylerin dedi  bir sıkıntın olursa ben burdayım dedi bilmem anlatabildimmi

danmes

Uzman Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
Toydemir
arkadsalar konu çok farklı bir noktaya gidiyor. yerli üretim muhabbetkusu fiyatları apayrı bir tartısma konusudur. ben tartışmayı açarken herkesin kusunun kendisine degerli oldugunu belirterek herkesi makul fiyatlar koymaya çagırdım. yoksa herkes istedigi fiyatı çeker.
benim dikkat çekmek istedigim asıl konu , bundan yaklasık bir ay önce sitemizde ithal kus satan zafer isimli arkadas ortalama 150tlden jumbo satarken yapılan yorumların , yine ithal olan 750 tllik kuş satan arkadaslara neden yapılmadıgıdır.tartıstıgımız konu yerli üretim jumbolar degildir.  bahsettigim arkadaslardan kuş alanlar 5 katlık fiyat farkını açıklayabilirler mi? ithal kusa hepimiz karsıyız. ama cifte standarta da karsıyız

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
mesut beyin demek istediğini ben biraz bakınınca daha iyi anladım 750 tl alman bilezikli diyor vs diyor yani yurtdışı üretim yerli değil zafer beyin 150-250 arası sattığı kuşlara içi boş dedik gittikce üzreni gittik ama 750 ye yurtdışı üretimi satana mademki o kadar değerli mademki sağlam kuş niye satoyırsun demedik çifte standart söz konusu değilmi konu çok dağıldı ama işin aslı bu olmalıydı bence...

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
ömer kardeşim neden 750 tlye bişey demedik çünkü yavuz abiden kastediliyor ve çoğumuz yavuz  abiyi çok iyi biliyoruz üretimhanesini hassasiyetini kuşlarına olan ilgisini biliyoruz ama öteki adı malum 150-200 jumbo satan şahsı sadece ilanlarda görebiliyoruz hakkında pek bişey bilmiyoruz ve bazı yakın çevremde ondan alışveriş yapan ve hastalıklı olduklarında şikayet edenler bilgisini alıyorum hatta ölümler oldu kuş kuşçusunu anlatıyor onu bilir onu söylerim

saygılar ömer  ;)

CeMalT

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.Muhabbetkuslari.Org
Adı
CemaL
Soyadı
Tanış
Bu konuya cevap yazmamak için kendimi çok zorladım.

İnsanlara yaranılmıyor birileri çıkıp sürekli birşeyleri tartışmayı çok seviyor. Bu işin bir orta yolu olmazmı anlamadım. Pahalıya satanları yadırgıyorsunuz adam damızlıklarını büyük paralar vererek temin etmiştir yavrularını almak için aylarca beklemiştir çıkan bir kaç yavruyuda damızlıklarının parasını çıkarmak için ve emeğinin karşılığı almak için tabiki bu paraya verecektir buna saygı duyulması gerekir.

Ben jumbo yavrularımı 75 tl den veriyorum diye birileri aynı şekilde tartışmaya girmeye çalıştı show jumboları 150 den veriyorum diye yine aynı şeyler yaşandı. Ben ucuza temin ediyorumdur ucuza satarım pahalıya temin edenler pahalıya satacaktır hiç kimsenin bu fiyatları tartışmaya hakkı yoktur. SAYGI DUYULMASI GEREKİR.

İsteyen istediği fiyata kuşunu satabilir yarın öbürgün sizler ilan açtığınızda neden bu kadar pahalı bu kuş bu parayı hak etmiyor daha ucuz olması lazım veya bu kuş neden ucuz yoksa bir sorunumu var şeklinde yorumlarla karşılaşmak mı istiyorsunuz ?

Sağlıklı düşünüldüğünde yapılan bu tartışmanın gereksiz olduğu zaten anlaşılacak ama geride sadece kalp kırıklıkları kalacak.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
mesut kardeşim öm atmışsın ben konuyu kimin açtığına değil konuya bakarım herzaman galiba tek kişilik yargılama yapmışım farkına vardırdın teşekkür ederim onu düzelteyim

ozaman  ;)

bu işte yeni olan  tüm bir üreticiliğe gönül vermiş  gerçek bir üretici olduğumuzda bu konuyu anlayacak  bakıp farklı düşüneceğiz  bundan eminim ozaman işin perde arkasını göreceğiz

saygılarımla

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
CemaL TANIŞ' Alıntı:
Bu konuya cevap yazmamak için kendimi çok zorladım.

İnsanlara yaranılmıyor birileri çıkıp sürekli birşeyleri tartışmayı çok seviyor. Bu işin bir orta yolu olmazmı anlamadım. Pahalıya satanları yadırgıyorsunuz adam damızlıklarını büyük paralar vererek temin etmiştir yavrularını almak için aylarca beklemiştir çıkan bir kaç yavruyuda damızlıklarının parasını çıkarmak için ve emeğinin karşılığı almak için tabiki bu paraya verecektir buna saygı duyulması gerekir.

Ben jumbo yavrularımı 75 tl den veriyorum diye birileri aynı şekilde tartışmaya girmeye çalıştı show jumboları 150 den veriyorum diye yine aynı şeyler yaşandı. Ben ucuza temin ediyorumdur ucuza satarım pahalıya temin edenler pahalıya satacaktır hiç kimsenin bu fiyatları tartışmaya hakkı yoktur. SAYGI DUYULMASI GEREKİR.

İsteyen istediği fiyata kuşunu satabilir yarın öbürgün sizler ilan açtığınızda neden bu kadar pahalı bu kuş bu parayı hak etmiyor daha ucuz olması lazım veya bu kuş neden ucuz yoksa bir sorunumu var şeklinde yorumlarla karşılaşmak mı istiyorsunuz ?

Sağlıklı düşünüldüğünde yapılan bu tartışmanın gereksiz olduğu zaten anlaşılacak ama geride sadece kalp kırıklıkları kalacak.

Cemal ustam konuya açıklık getirdi sonunda ALLAH razı olsun Cemal ustamdan zamanında 75 tl ye jumbo  alacağım diye ortalık karıştı tek amacı yardım etmekti ama birilerinin işine gelmemişti sanırım olay büyüdüde büyüdü neyse

gün geldi ben ilan verdim vasıflı bir kuşu ilana çıkardım bir sürü şüpheli soruyla karşılaştım neden satıyorsun bir hinlikmi var yani insanlara yaranılmıyor gerçekten ucuz satarsın çapanoğlu aranıyor pahalı satarsın hakkından fazlasını istiyor abartıyor deniliyor neyseki Cemal ustamın cevabı ortalığı biraz aydınlatacaktır ...

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
cihan kardeşim senin kestiğin yer susarım ama kendi üretimi olanı değil yurt dışı üretimden bahsediyorum e elbette kaliteli bi yavru alabilmek için zamanında bi dünya para ve emek harcanıyor ondan kanılan parada tatmin edici olmalı,  ee adam o kadar para bağlasın o kadar emek harcasın bi yavru üretsin sende onu ucuza al adamla aynı statüye otur bu olmaz zaten. Tekrarlayım ben kendi üretimine bi şey demiyorum, kimse yurt dışından kaliteli bi damızlık alıpta burada satmaz ya kendi üretip çoğaltır yavrularını satar, yada yakınındaki birine satıp ondan ileride yavru satın almayı ister.

PICASSOYA 5 DK DA YAPTIĞIN Bİ RESİM İÇİN BU KADAR ÇOK PARA İSTEMEN ETİKMİ DEMİŞLER ODA
5 DK DEĞİL 45 YIL + 5 DK DEMİŞ BİLMEM ANLATABİLDİMMİ

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Ömer ADAM' Alıntı:
cihan kardeşim senin kestiğin yer susarım ama kendi üretimi olanı değil yurt dışı üretimden bahsediyorum e elbette kaliteli bi yavru alabilmek için zamanında bi dünya para ve emek harcanıyor ondan kanılan parada tatmin edici olmalı,  ee adam o kadar para bağlasın o kadar emek harcasın bi yavru üretsin sende onu ucuza al adamla aynı statüye otur bu olmaz zaten. Tekrarlayım ben kendi üretimine bi şey demiyorum, kimse yurt dışından kaliteli bi damızlık alıpta burada satmaz ya kendi üretip çoğaltır yavrularını satar, yada yakınındaki birine satıp ondan ileride yavru satın almayı ister.

PICASSOYA 5 DK DA YAPTIĞIN Bİ RESİM İÇİN BU KADAR ÇOK PARA İSTEMEN ETİKMİ DEMİŞLER ODA
5 DK DEĞİL 45 YIL + 5 DK DEMİŞ BİLMEM ANLATABİLDİMMİ
+1 

evet katılıyorum güzeldi ömer kardeşim anlamlı bir açıklama oldu  bye_happy

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
Abi Allah nasip etsin ben yavru alayımda sana hediye ederim sorun değil dediğim gibi ben para kazanmak amaçlı düşünmüyorum zaten hobi amaçlı en fazla yem parası için satarım yoksa eş dost çok herkese bir çift hediye ettikmi zaten satamayız şimdiden sırada hediye isteyenler çok herkese söz verdik yavru olunca vericez diye inşaallah Allah utandırmaz. yoksa biyerden  parasıyla alıp hediye edecez napalım squint

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Sevgili Çağlar kardeşim; kesinlikle karşılıksız kuşlarını verme. Ben kendisine hediye edilmiş 10 Numara Show Jumboyu ihmal sonucu öldüreni bile gördüm. (O kuş bende olsa şimdi damızlık arıyor olmazdım.)

Kuşa verdiğimiz paranın büyüklüğü duyduğumuz önemi gösteriyor..

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Konu çok farklı şekillerde tartışılmış ama tartışmaların hepsi okunduğunda üzerine yapılan her yorum daha olgun olacaktır. En başında yurt dışı bilezikli kuşların fiyatlarıymış daha sonra yerli üretim damızlıklara kadar gelmiş.
Yerli üretim damızlık kuşların fiyatları hakkında (öyle sanıyorum) biraz bilgisi olan fiyat tartışması yapmaz. Ama bu sitenin herbir köşesinde ''İTHAL KUŞA HAYIR'' tartışmaları yapılırken yurtdışı bilezikli kuşların fiyatları muhakkak tartışılmalıdır diye düşünüyorum. Burası muhabbetkuşu üreticilerine ait bir platformsa muhabbetkuşu piyasasına dışardan giren kuşları kendi üretimimiz kuşlardan üstün görmeyi kabullenmemek gayet doğaldır.

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Sevgili Çağlar kardeşim; kesinlikle karşılıksız kuşlarını verme. Ben kendisine hediye edilmiş 10 Numara Show Jumboyu ihmal sonucu öldüreni bile gördüm. (O kuş bende olsa şimdi damızlık arıyor olmazdım.)

Kuşa verdiğimiz paranın büyüklüğü duyduğumuz önemi gösteriyor..
Selahattin abinin dediği gibi eti yiyilmiyorki bunların illa verecez birilerine yada satmaya çalışacaz  :) helebir ogün olsunda abi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...