satılık kuş fiyatları hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

DarkLion

Takipçi Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
ÖZKUL
SEVGİLİ DOSTLAR,
LÜTFEN SAPLA SAMANI AYIRIN. BENİM YAKIN BİR ABİM ÖZ ABİM GİBİ. TEK BİR DİŞİYE 1.250€ FİYAT ÖDEDİ. VE BİR ERKEĞE 1.500€ NEDEN ZEKA EKSİKLİĞİMİ VAR. O KADAR ZOR O KADAR MEŞAKATLİ BİR İŞ Kİ SU KOY YEM KOY İLE KUŞ BESLENMEZ. ÜRETİMHANE OTURANA KADAR BİR ARABA PARASI GİDER. KUŞLAR OTURANA KADAR BİR ARABA PARASI DAHA GİDER.
İYİ KUŞ İYİ PARA. ALMAK İSTEMEYEN ALMAZ. KENDİNİ BİLMEZLER YÜZÜNDEN BÖYLE OLUYOR. FİYAT SORAR 300 DERSİN BİRSİ TAKIMINI 150 YE SATIYOR DER.ÖRNEK ALMA KARDEŞİM TEŞEKÜR ET YOL AL. İTHAL KUŞ DİYE ELEŞTİRENLER NEDEN ADAM AKKILI KUŞLARI YOK.  KİMSE KUSURA BAKMASIN YURT DIŞINDAN ÜRETİCİLERDEN KUŞ ALIYORUM. KENDİME DAMIZLIK OLARAK. FAZLA GELEN DİŞİ VEYA ERKEKLERİDE SATIYORUM. ALAN ALIR ALMAYAN ALMAZ. O KADAR ZOR GELİYORKİ O KUŞLAR ÜLKEMİZE. BİR SÜRÜ ZORLUK BİR SÜRÜ MASRAF TUTUYOR. NE İÇİN ? BU İŞE GİREN YERLİ MUHABBET TE OLSA JUMBODA OLSA ZATEN GÖTÜRÜSÜ İYİDİR. DAVULUN SESİ UZAKTAN HOŞ GELİR. 750 TL ÇEKMİŞ 1000 ÇEKMİŞ. BİR  NUMARASI VARKİ KUŞLARIN ÇEKMİŞ. BU KADAR BÜYÜTÜLCEK NE VAR. BENİM 200 250 300 DEN SATTIĞIM KUŞLARA İSMİNİ VERMEDİĞİM ÜRETİCİLER TANESİNE 600 -1000 TL ÇEKİYOR. NEDEN ÇEKİYOR. KENDİ ÜRETİMİ YARIŞMALARDA DERECE YAPMIŞ KUŞLAR. HAKKIDIR EMEK VAR. ZORLUK VAR.  KİMSE KENDNİ KASMASIN İSTEYEN İSTEDİĞİ PARAYA KUŞUNU SATSIN. MEZARCILARDA UZAK DURSUN LÜTFEN. FİYAT KIRMAK İÇİN KALP KIRMAYIN. ALMAYAN ALMASIN KENDNİZE SAYGINIZ YOKSA HAYVANLARA ÜRETİCİLERE SAYGINIZ OLSUN. BU TARTIŞMA ALIR BAŞINI GİDER. SADECE BELİRTMEK İSTERİM. KİMSE ALTIN YUMURTLAYAN TAVUGUNU BEDAVAYA YAKIN FİYATLARA VERMEZ.ÖLÜCEKTİR SÖNÜCEKTİR.SATTIĞIM BÜTÜN KUŞLAR ÜREDİ. HARAMDA GÖZÜMÜZ HİÇ OLMADI OLMAZ. HERKEZE HAYIRLI ÜRETMLER. 
İYİ DAMIZLIK= İYİ PARA
İYİ DAMIZLIK=İYİ YAVRULAR
İYİ DAMIZLIK=İYİ ÇEVRE
İYİ DAMIZLIK=İYİ YARIŞMA
SONUÇ: EMEĞİNİN KARŞILIĞI.

SAYGILAR - SHOW JUMBO ÜRETCİSİ
GÜRAY ÖZKUL-İSTANBUL

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
GÜRAY BEY SİZ HAKLISINIZ AMA KONUYU ASIL KONUNUN DIŞINDA YORUMLUYORSUNUZ,
HEM ALAN ALIR ALMAYAN ALMAZLA OLMAZ , BİRAZDA İNSANLARIN KAZIK YEMESİNİ ÖNLEMEK GÖREVİMİZ DEĞİLMİDİR, BENDE TEK YERLİ ORTA YAPILI KUŞA NORMAL Bİ JUMBO PARASI VERDİM ALDIM,  MESELE AZ ÇOK MESELESİ DEĞİL MESELE EDERİ DEĞERİ YANİ İÇİ BOŞ İTALİ SÜPER DAMIZLIK DİYE VEYA JUMBO VASFI OLMAYAN KUŞU JUMBO DİYE SATMAYA ÇALIŞMAK ,  ADI GEÇEN BEYDE 3000€ LUK ÇİFTİN TAKRİBEN 6500 TLLİK ÇİFTİN YAVRUSUNA 750 DE İSTER 1000 TLEDE 1500 DE O ONUN HAKKI  SAYGILARIMLA...
YUKARIDADA YAZDIĞIM GİBİ

PICASSOYA 5 DK DA YAPTIĞIN Bİ RESİM İÇİN BU KADAR ÇOK PARA İSTEMEN ETİKMİ DEMİŞLER ODA
5 DK DEĞİL 45 YIL + 5 DK DEMİŞ

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
ÇAĞLAR SAVKAT' Alıntı:
hakan kardeşim ben de farklı bişey söylemiyorum zaten pet shopa 15 tlye satmaya çalışan kişiler bende üretmek için alacam dediğinde sana fazla fiyat çıkarıyorlar ben 5 lira 10 lira 50 lira fazla para verir alırım sorun değil benimki hobi amaçlı çok büyük çapta yapsam belki önemli paralar ama işin aslı öyle değil Allah göstermesin çok iyi bi kanda üretim yapıyorsunuzdur çok kuşunuz vardır bi hastalık girer hepsi kırılır kuşların aynı kanı petşhoptan toplayamazsınız ama çevrenizde yardıncı olduğunuz kişiden aynı kanı alabilirsiniz ki o kişide size seve seve yardımcı olacaktır dostluk kardeşlik dürüstlük faktörleri bunlar para değil insan kazanmak önemli olan bana göre gerçekten bu sitede çok değerli insanlar var benim üretim düşüncem sadece düşüncedeydi ama bu siteyi gördükten sonra burdaki insanlarla diyaloğa girdikten sonra gerçeğe dönüştü hiçbirinin hakkını ödeyemem hep bilgileriyle bizi aydınlattılar sağolsunlar mesela Ahmet Salman abi beni üretimhanesine aldı kuşlarını gösterdi neler yapmam gerektiğini bana vaktini ayırarak anlattı Selahattin Güçlü abimiz o görüntüleri çekip bizi gaza getirdi bunların hepsi çok güzel şeyler aradığımızda bize kardeşim diye hitap ettiler işte önemli olan gönülleri kazanmak olay bu Ahmet abinin çok değerli kuşları var sağolsun dedi tecrübe kazan sana iyi kuş ozaman verelim iyisini besle dedi ama şunuda yapabilirdi al bu kuşu ver parayı besle diyebilirdi ama doğruluktan dürüstlükten kaynaklanan şeyler bunlar  yardıncı olmak bu bana göre Coşkun kardeşimiz aynı şekilde Metin Alıç kardeşimiz aynı şekilde gittim tahta tünek nerden alırım dedim kendisi elindekileri bana verdi al bunları diye ve para istemedi belki 3 lira belki 5 lira ama almadı sağolsun biz birbirimize ihtiyacımız hep olacak dedi lafı olmaz öyle şeylerin dedi  bir sıkıntın olursa ben burdayım dedi bilmem anlatabildimmi

Çağlar bey böyle şeyler illaki olacaktır birbirimize yardım edeceğiz yardım bekleyeceğiz ama üreticiden alacağınız kuşlara emek verilmiştir +  (yem+mama+dükkan kirası+elektirik +su ....vs ) ben pet lere 13 14 15 tl den kuş verilmesine karşıyım verenlerde iyi kuşlarını vermiyorlardır...(benim düşüncem) size fazla gelen 22.5 tl ye verilen kuşlar ın anne baba ları belli nerede nasıl üretildiği belli size 22.5 tl diyen şahıs kendine ayırabileceği nitelikte  olan kuşlara biçmişitir bu fiyatı bence...herkes emeğinin karşılığını almak ister amaç birbirimizi kırmak değil lütfen birbirimizi yanlış anlamayalım :)

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
Hakan KAPLAN' Alıntı:
Çağlar bey böyle şeyler illaki olacaktır birbirimize yardım edeceğiz yardım bekleyeceğiz ama üreticiden alacağınız kuşlara emek verilmiştir +  (yem+mama+dükkan kirası+elektirik +su ....vs ) ben pet lere 13 14 15 tl den kuş verilmesine karşıyım verenlerde iyi kuşlarını vermiyorlardır...(benim düşüncem) size fazla gelen 22.5 tl ye verilen kuşlar ın anne baba ları belli nerede nasıl üretildiği belli size 22.5 tl diyen şahıs kendine ayırabileceği nitelikte  olan kuşlara biçmişitir bu fiyatı bence...herkes emeğinin karşılığını almak ister amaç birbirimizi kırmak değil lütfen birbirimizi yanlış anlamayalım :)
yok neden kırılalım sonuçta burada bişeyleri paylaşıyoruz bişeyleri öğreniyoruz sağolsunlar herkes yardımını esirgemiyor ha bu arada bizim yuvalardan ses çıkmadı hala bitiremedin heralde acele et kuşları tasamı yumurtlatacaz :) boyutları büyüt biraz bide giriş deliğini büyüt bizimkiler biraz kilolu söylemesi ayıp  :D haber bekliyorum

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
üstadlar site aracılığıyla verdikleri bilgilerle hepimize yardım ediyor.bilgi alırket tşekkür ediyoruz eyvallah diyoruz,eskiden olsa hiç birşey öğrenemezdik.adam bir sürü emek harcıyor en iyi ve sağlıklı yöntemlerle kuş üretiyor haliyle adam masraf yapıyo.sonra yeni başlamış üeticiye destek olmak için neden kuşunu hak ettiğinden daha ucuza satsın verdiği bilgilerle zaten yardımcı oluyo.

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
ÇAĞLAR SAVKAT' Alıntı:
yok neden kırılalım sonuçta burada bişeyleri paylaşıyoruz bişeyleri öğreniyoruz sağolsunlar herkes yardımını esirgemiyor ha bu arada bizim yuvalardan ses çıkmadı hala bitiremedin heralde acele et kuşları tasamı yumurtlatacaz :) boyutları büyüt biraz bide giriş deliğini büyüt bizimkiler biraz kilolu söylemesi ayıp  :D haber bekliyorum
:) 600 adet kestim çağlar bey boyutlar yazdığım gibi genişlik23 yükseklik18 eni 17 alt ağaçlar eksik onları ayarlamaya çalışıyorum yuva girişini istediğiniz ebatta açabilirim :) bikaç güne alt ağaçlarıda hazırlarım en fazla 1 haftaya 600 adet yuvalık hazır inşallah birde yem ayıklama makinası yapmaya çalışıyorum :)

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
arkadaşlar herkeze merhaba
geçen yıl show jumbo yapmaya karar verdiğimde bu işin ülkemizdeki ustalarının başlarında gelen  Kamil Sargın kardeşime gittim. kendisi komşum olur. allah razı olsun bana çok güzel kuşlar verdi. parası neyse hiç acımadan ödedim. sabrettim şimdi yavrularını alıyorum.bendeki yavrular türkiye şampiyonu olmuş kuşların kanından.anasını babasını gördümde aldım.
geçen 20 gün önce kamil bana ziyarete geldi ve yavruları gördü gayet beyendi.
bir buçuk yıl önce iyi paralar vererek oluşturduğum damızlıklarla yavru almaya başladım. ve hiç bir yavruyu satmadım. bu sene için yatırım yaptım.
yani kaliteli kuşlarla dolu bir üretim hane kurmak çok masraflı.
kamilin yıllarca yaptığı masraf çektiği sıkıntıları biliyorum. öyle kuşlar çıkarıyorki ne fiyat istese alıyor.bence almalı hakkıdır. arz talep meselesi.
saygılar.

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
saygıdeger agabeylerim kardeşlerim herkes haklı üretende alıp beslemek isteyende... üretim kan ırk büyütme sürecindeki yaşananlar herşey ama herşey maliyet ama amatörlerin yada profosyenellerinde maddi olanakları olmayabilir. bunlarda diger konular.birde kan ırk şöyle iyi böyle iyi diyerek (sözüm meclisden dışarı)herkesi dolandıran sahtekarlarda var.bu sahtekarlar bence piyasayı bozan ve fiyatları yükseltenler....
saygılarımla.....

trej

Uzman Üyemiz
Adı
haydar
Soyadı
karaçal
arkadaşlar cihan arkadaşımızında söylediği gibi el bebek gül bebek yetiştirdiğim 6 adet yavru var ialnımda hala duruyor ama satmaktan vazgeçtim nedenine gelince ben kartalda oturuyorum beylikdüzünde çalışıyorum sabah 5 te kalkıp mama hazırlayıp veriyorum ve maşallah sağlıklı yavrular aldım hepsi kardeş olduğu için başka kan giremedim ve satmaya karar verdim sitede bi üretici arkadaş nasiplensin istedim böyle sağlıklı yavruları yavru başına 30 tl yazdım 1 kişi alıcı oldu oda bidaha aramadı arkadaşlar ben diyorumki 30 tl o yavrular için hiç birşey para değil burada bir emek var emeğe saygı lütfen arkadaşlar

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
danmes' Alıntı:
arkadsalar konu çok farklı bir noktaya gidiyor. yerli üretim muhabbetkusu fiyatları apayrı bir tartısma konusudur. ben tartışmayı açarken herkesin kusunun kendisine degerli oldugunu belirterek herkesi makul fiyatlar koymaya çagırdım. yoksa herkes istedigi fiyatı çeker.
benim dikkat çekmek istedigim asıl konu , bundan yaklasık bir ay önce sitemizde ithal kus satan zafer isimli arkadas ortalama 150tlden jumbo satarken yapılan yorumların , yine ithal olan 750 tllik kuş satan arkadaslara neden yapılmadıgıdır.tartıstıgımız konu yerli üretim jumbolar degildir.  bahsettigim arkadaslardan kuş alanlar 5 katlık fiyat farkını açıklayabilirler mi? ithal kusa hepimiz karsıyız. ama cifte standarta da karsıyız
MESUT BİR KONU AÇMIŞSIN NEYİ AMAÇLADIĞINI BURDAKİ ARKADAŞLAR BELKİ ANLAMADILAR AMA BEN SENİN NEYİ ANLATMAK İSTEDİĞİNİ ÇOK İYİ ANLIYORUM AMA SENİN ÜZERİNE BASA BASA ANLATMAYA ÇALIŞTIĞIN OLAY BURDA YAŞANMAMIŞTIR NERDE YAŞANDIYSA BU KONULARI ORDA AÇ ZAFER BURDA 15 SATILIK İLANI AÇMIŞTIR VE HEPSİNİDE SATMIŞTIR HİÇBİRİNDE YANLIŞLIĞA SEBEP OLACAK BİR OLAY YAŞANMAMIŞTIR BIRAKTA ZAFER GELSİN NERDE SIKINTI OLDUĞUNU KENDİ ANLATSIN BURASI ÜRETİCİLERİN PLATFORMU HERKES BURADA YAZAR VE BU SİTEDE  KİMSEYE İLTİMAS GEÇİLMEZ,MENFAAT GÜDÜLMEZ BİLGİN OLSUN

K

koskore

Guest
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    İletinizi üzülerek okudum..
    Her kuştan damızlık olmayacağını zaman içerisinde göreceksiniz.
    Kısa ve öz cevaplamak isterim; Siz 2,50 için o kuşların hangi anne-babalardan geldiğini, nasıl bir beslenme proğramıyla büyütüldüğünü önemsememişsiniz. Belkide ilaç kullanılarak üretim yapılmış kuşların yavrularını satın aldınız.

"Her üretimhanedeki her çift iyi olacak" diye bir kaide yok. Ödeyeceğiniz fiyatı 5-10 TL arttırsaydınız üretici arkadaş kendisine ayırabileceği (kapasite sıkıntısı için ayıramadığı) kuşlardan verirdi.
    Güvenilir kişilerden alınabilecek damızlıklara verilecek paraya acıyorsak, Türk MuhabbetKuşu üretimciğinin vay haline..
    Üretici, üreticiye destek olmayacaksa, Üreticiye kim destek olur ?

Karanlığa kurşun atmışsınız; dilerim şanslısınızdır kuşlarınızın hepsi iyi birer damızlık olur..
Tebrik ederim harika bir yazı olmuş.. thumbsupbo

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
ARKADAŞIM İTHALE BENDE SICAK BAKMIYORUM AMA KISADAN KESEYİM ONBİNLERCE KUŞ GETİRİLİP ÜLKEMİZDE SATILDIĞI ZAMAN OKUŞLARDAN ÇOK DAHA İYİLERİ BİZ ÜRETİÇİLERDE VAR FAKAT ŞOW TÜRÜ KUŞLARDAN ÜRETİM İÇİN GELDİMİ İŞ DEĞİŞİR

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Serkan KUCCUK' Alıntı:
Kamil sargın abimiz 1000 Tl show jumbo yavruları satıyor ama kimsede almam demıyor kapışılıyor yavrular. Arz talep meselesi.
Arkadaşlar abartmayalım Kamil in 1000 tl ye yavru sattığı falan yok,ben,Yılmaz Kurşun,Yavuz Alptekin ve ismini saymadığım bir sürü kuş alan arkadaşım var ve hiçbirimiz o paralara yavru almadık,fiyatları gayet makul.
Kamil 1000 tl ye yavru satıyor diye yazıldığı zaman kimse Kamil e yavru almaya gitmez adı kazıkçıya çıkar,yanlış anlaşılmalara sebep olmasın diye yazdım,saygılar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...