saygı değer ustalarım aceba neden...

serdar21

Takipçi Üyemiz
Adı
SERDAR
Soyadı
ÖZKILIÇ
2  gün önce bir çift yumurtaya yatan kuş aldım ilk gece sorun yaratmadılar yumurtasına yattı diğer gün yuvaıktan yumurtaları atmaya başladı neden olabilir yer değişikliği bu derece etkiler mi??

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Yer değişikliğinden kaynaklanıyor ymurtaları atar yumurtaları kırar yatmaz bu gibi durumlar normal yer değişikliklerinde

serdar21

Takipçi Üyemiz
Adı
SERDAR
Soyadı
ÖZKILIÇ
ne yapmak lazım yeni ulukça döneminde bu yer değişikliğinden dolayı yumurta yapmama gibi bir problemle karşılaşırmıyım ....aslında çifttim ilk geldiğinde kurcalamamış olsaydım belkide yatardı bilmiyorum

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Serdar ÖZKILIÇ' Alıntı:
ne yapmak lazım yeni ulukça döneminde bu yer değişikliğinden dolayı yumurta yapmama gibi bir problemle karşılaşırmıyım ....aslında çifttim ilk geldiğinde kurcalamamış olsaydım belkide yatardı bilmiyorum
Yakın mesafe bende çok yumurtalı çift verdim...Hemen hemen hiç sorun yaşamadım.Mesafe olarak en fazla bir saatlik yola gittiler.Bu taşıma sadece yuvalıkla oldu ve gider gitmez gittikleri yerde hemen kafese takıldı ve 3-5 gün yem su haricinde hiç kurcalanmadı ve sorunda yaşanmadı...Ama herkezde  bu şekilde yaşamaz veya yaşar demek dogru deil...Biraz hata bizlerde malesef sabırsız davranarak kuşları rahatsız ettigimizin farkında degiliz....

Geçmiş olsun İnşaAllah en kısa zamanda ortama alışarak yeniden yumurtarlar...

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yer değişikliği olan bütün kuşların gösterebilecekleri normal bir tepki

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
normal bir durum. yeni yumurta yapacaktır kısa bir süre sonra

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Yer değişikliğinden kaynaklanıyor ymurtaları atar yumurtaları kırar yatmaz bu gibi durumlar normal yer değişikliklerinde

serdar21

Takipçi Üyemiz
Adı
SERDAR
Soyadı
ÖZKILIÇ
öncelikle yorumlarınız için çok saolun yahya hocam bende 1 saatlik yol mesafesinde aldım ama bir gece başka evde misafir kalmak zorunda kaldığımdan dolayı bir gece orda kaldı kuşlar ve 3 yumurta vardı altında 4. yumurtayıda o gece yaptı eve getirdiğimde yuvalıkta taşıdım zaten ama yuvalığa girmediği içn bir saat kadar yuvalıkta bıraktım ağızlarını kapattım alışsın diye daha sonra böyle oldu işte ama bugündikkat ettim kuşlar mutlu öpüşüyor sevişiyorlar 4 çift mubişimin yanına aldım onlarıda.