ben bildiğim kadar izah edeyim gerisini ustalar cevaplar
öncelikle şunu belirteyim albino demek beyaz değildir aslında şu şekilde düşünün kuş mavi yeşil vb.dir ama rengi yoktu bu sebeple beyaz görünür, çocukların kullandığı boyama kitaplarındaki içi boş resimler gibi.
bu olay siyah göz beyazlarda bu şekilde değildir, bu dediklerim kırmızı gözlü olanlar içindir yani albinolar için.
albinolar resesif gruba dahildirler ve genellikle çıkan yavrular mavi veya beyaz parçalı olur.
albino genetik zayıflıktan kaynaklanır iki albino çiftten illaki albino alacam diye bi şart yok ama eğer iki farklı albino çiftin yavrularını alırsanız albino alma şansınız artar çünki geriye dönük genleride albino ağır basar.
ama birde şu var eğer işi tam çözmüş bi üretici değilseniz uğraşmayın derim çünki albinoların bakıcılığı zayıftır, tüyleri çok yumuşaktır ve sağlam şekilde kuluçkaya yatamazlar. çok dayanıksız olurlar en küçük bi şeyde birden hastalanabilir.
genellikle ben hiç 6-7 yavru veren bi albino görmedin 4-5 te kalıyor
FeyzullahCrazymotorist' Alıntı:
albino muhabbet kuşu üretmek icin bilğilerinize ihtiyacim var
1.eş aldimi ikisi albino oldumu nasil yavru alinirmi kac tane olur
2.biri albino diyeri normal olsa nasıl yavru alinir kac tane olur
1. yi elimden geldiğince cevapladım
2. si ise bol bol parçalı yavru alırsınız, erkek albino dişi normal olursa yavru sayısı senin bakımına ve kuşun damarına bağlıdır