SEBEBİNİ bulamadığım ölüm ??

fkbkc

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
kabakçı
. zayıflama yok, hatta en eli yüzü düzgün kuşumdu diyebilirim
. herhangi bir yara bere izi yok
. kursağında yem var
. tüy dökümünde değil
. yer değişikliği yapılmadı
. sıcaklık sorunu yok
. yem değişikliği yapılmadı ve sürekli taze kaliteli yem kullanıyorum

yani aklıma gelen hiçbir olumsuzluk yokken kuşum 4-5 gün yuvalıkta dişiyle birlikte yumurtaların yanında yattı sonrada öldü. ben anlayamamıştım neden ordan çıkmadıgını. meğer yavaş yavaş ölüyormuş kuşum.

sizce sebebi ne olabilir ustalarım..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
sizin görmediğiniz bir sorunu olabilir. İç hastalıklar mesela. Bilgim yok ama büyük ihtimal öyledir

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
4-5- gün diyorsunuz muhtemelen hastalanmıştır ve farketmediğiniz için ölmüştür. dişer kuşu gözlemleyin
geçmiş olsun..

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Ufuk bey, Detay yazarak sormanız sonuca daha çabuk ulaştıracaktır.
    Kuşunuzun zaman zaman yuvalıktan çıktığınıda tahmin ediyorum; Dışkı dan bahsetmemişsiniz ama ben anormal olmadığını tahmin ediyorum.. Yazmış olduğunuz iki ayrıntı:
Ufuk KABAKÇI' Alıntı:
  Muhakkak zayıflama olmuştur; hasta kuşlar zayıflayarak ölürler; Değilse bu kalp krizi gibi ani sebepli bir ölümdür.

Ufuk KABAKÇI' Alıntı:
. sıcaklık sorunu yok
  Sıcaklık sorunu yok ise neden yuvalıkta fazla kalıyordu ? Daha önceki kuluçkalarda da yuvalıkta fazla kalır mıydı ?

Yaklaşık 3 ay önce benimde bir erkek kuşum yuvalıkta öldü. Eşi ile sorunsuz bir çiftimin erkeğiydi. Yavru besleme döneminde, tüy değiştiriyordu ve öldü.
  Ben sonucu şuna bağladım; Yaşlıydı ve yavruluk döneminde iyi beslenmemiş bir muhabbetKuşu olduğu için ömrü fazla uzun olamazdı. Dinçti fakat inceldiği yerden kopacaktı.

Eğer sizde başka bariz bir sebep bulamazsanız sonucu buna bağlayın. Her ölüm üzücüdür; Başımız sağ olsun..

fkbkc

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
kabakçı
dişiyi takip ediyorum sürekli ama gayet iyi görünüyor 4 yeni yavrusu vardı onlara da bakıyor şu anda. umarım benzeri bi yavrusunu alırım çok güzel bir kandı çünkü.  yardımlarınız ve yorumlarınız için teşekkürler.