Hilmi abiye sonuna kadar katılıyorum tanımadığınız kişilerden kuş almayın ayrıca birde başka şehire gönderme iş riski 2 katına çıkarıyor görmeden kuş almak tam bi kumarHilmi AKYILDIZ' Alıntı:Şimdi iyi güzel otobüsle gönderilir gönderilmesinede sonrasının tadı değişik oluyor resimden kuş beğeniliyor. Daha sonra fiatda anlaşılıyor parası havale ediliyor otobüs parası falan neyse anlaşılıyor.Kuş geliyor karşıtaraf kuşu alıyor kafese koyuyor sonra resimdeki gibi değil bu kuş başka diyor veya çift alıyor kuş yerdeğişikliği yaşıyor eşe gelmiyor bak bana işi bitmiş kuşu ...ledi olabiliyor.Kuş hava değişikliğinden hastalanabiliyor hata kuşu göndermiş oluyor. veya kuş alınıyor alıcı çok memnun kalıyor.Birebir görmeden kuş alınması başlıbaşına risk tanımadığınız güvenmediğiniz kişilerden kuş almayın.Size bir örnek vereyim yaklaşık Kocaelinden bir arkadaşım 2 ay önce ıspartadan damızlık çiftler aldı damızlıkların içinden yavru kuşlar çıktı sonra 10 adet kadarı öldü tanesi 25 tl den gelen kuşların arasına karışmış yavruları pet shopa zor bela sattı eline koskoca bir hiç kaldı.Bende Yavuz Alptekinden resimden görerek kuş aldım sağsalim geldi şu anda yavruları var buda olumlu örnek
Hilmi bey gereken en doğru açıklamayı yapmış. Kuş alırken kesinlikle bunları göz önünde bulundurunHilmi AKYILDIZ' Alıntı:Şimdi iyi güzel otobüsle gönderilir gönderilmesinede sonrasının tadı değişik oluyor resimden kuş beğeniliyor. Daha sonra fiatda anlaşılıyor parası havale ediliyor otobüs parası falan neyse anlaşılıyor.Kuş geliyor karşıtaraf kuşu alıyor kafese koyuyor sonra resimdeki gibi değil bu kuş başka diyor veya çift alıyor kuş yerdeğişikliği yaşıyor eşe gelmiyor bak bana işi bitmiş kuşu ...ledi olabiliyor.Kuş hava değişikliğinden hastalanabiliyor hata kuşu göndermiş oluyor. veya kuş alınıyor alıcı çok memnun kalıyor.Birebir görmeden kuş alınması başlıbaşına risk tanımadığınız güvenmediğiniz kişilerden kuş almayın.Size bir örnek vereyim yaklaşık Kocaelinden bir arkadaşım 2 ay önce ıspartadan damızlık çiftler aldı damızlıkların içinden yavru kuşlar çıktı sonra 10 adet kadarı öldü tanesi 25 tl den gelen kuşların arasına karışmış yavruları pet shopa zor bela sattı eline koskoca bir hiç kaldı.Bende Yavuz Alptekinden resimden görerek kuş aldım sağsalim geldi şu anda yavruları var buda olumlu örnek
iyide birader sende bile bile lades demişsinBarış KALAÇ' Alıntı:Muğla'da üretim yapan Ispartalı, Isparta kanarya ve eğri gagalı kafes kuşları derneği 11 nolu üyesi bir öğrenci olarak yaz tatilini Isparta geçireceğim bu yıl. Şehirler arası evcil hayvan taşımacılığına cevap vereyim. Yaklaşık olarak on gün önce muğla otogardan 26 kuşum ile yolculuk etmek istedim. Yolculuk için bilet aldık herşey güzel hoş ama bagaj esnasında bagaj muavini alamam dedi kuşları normalde satış yaptığım tüm kuşlarımı otobüslerle göndermeme rağmen arada böyle gıcık muavin abilerimizde çıkmıyor değil. Ne söylediysem ikna edemedim alamam dedi.(Bize gıcık geliyor ama normalinde yasakmış öyle deniyor. Neden diye sordum güvercinlerle bazı yasak madde transferleri yakalanmış aramalarda)Diyeceğim o ki sıkıntı olmaya başladı son dönem satış yaptığım kuşları gönderirken de karşılaşmaya başladım böyle muavinlerle. Neyse ki otobüs kaptanları anlayışlı çıktı rica ettim bir miktar paranı alarak taşırız dediler. Hemen razı oldum tabi ki canlarımı yanımda götürecektim.( Normal de otobüs yolculuğu yaparken ayrıca para vermiyordum.) Neyse kaptan muavine söyledi al diye. Kaptanın da kıyağı otobüsün arka kısmında ki motor bölümü oldu oraya koyduk. Yol boyunca aklım hep orda idi molalarda ne kadar havalandırsam da sıcak hava da, motor sıcağından korkuyordum. Korktuğumda başıma gelmiş. Bunu eve gelince farkettim. 1 tane dişi jumbom, 2 tane Hollanda yavru kızmam, 1 tane damızlık çok sevdiğim dişim ölmüştü. Diyeceğim o ki kuşları satın alacağınızda otobüsle gönderimde ölüm riski var. Alacağınız kuşlar uzun yolculuklarda ölebilir yada strese girip hastalanabilir. Ölüm demişken yolda ölüm olacağını bilen bazı sahtekar satıcılar resimlerdekine benzer kuşları otobüslere ölü olarak teslim de ediyor daha sonra siz aldığınızda yolda ölmüş numarası da yapabiliyor. Benden alışverişte bulunan bir arkadaşımız söyledi otobüs şöförü bu kuşlar ölü demesine rağmen böyle istedi diyerek göndermiş. Yukarıda değerli abimizin bahsettiği gibi her konu da Dikkatli Olmakta fayda var. Geride bıraktığım diğer kuşlarımı almak için babamın arabasıyla gidip geleceğim. 4 kuşum ölünce ciğerim cız et(
Muğla da bizzat tanıştığım Kemal Akbulut abim ve Isparta hakkında yorumda bulunan değerli arkadaşlar ve abilerimizden ricam benim güzel memleketimin adını kimler kirletti. Bunu açıklığa kavuşturup tüm platform üyelerini ve bizleri bilgilendirebilirseniz seviniriz. Sizin söyleyeceğiniz kişilerden uzak kalalım ki bizde sıkıntı yaşamayalım. Gerekirse onu biz uyaralım Ispartamızın ve Ispartalı üreticilerin adını lekelemesin. Saygı ve sevgilerimle. c.b.k Muhabbet Kuşu Üretimi
kardeşim neden takılayımki??Barış KALAÇ' Alıntı:Mert bey evet bile bile lades demek zorunda kaldım. Ya 26 vasıflı kuştan vazgeçecektim ya da bir şekilde götürecektim. Öldüklerine ben takılı kalmadım siz neden takılı kaldınız ki. Ben başımdan geçeni anlattım şehirler arası gönderimin ve taşımanın sıkıntı olduğunu dile getirmek amaçlı. Adam almıyorum dedi otobüsün kalkmasına 5 dk var 90 tl ye bilet almıssın ve başka otobüs yok siz nasıl bir tercihte bulunurdunuz.