Selahattin güçlü abimizin...

jumboo

Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
mert
Selahhattin abimizin yumurta havuc ve hazır kuru mama katıyor o hangi mamadır acaba yapıyoruz kuslar 2 lokma alıp bırakıyor toz halinde yapmıyordum ben ondan kaynaklımıdır ? İsraf oluyo artık yumurta ceviz susam irmik fındık yemiyolar yardım ederseniz...

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Cumleleri çok kötü kurmuşsun ne istediğin tam anlaşılmıyor ama konuya olarak değerlendirirsem , kuşlarına mama yedire miyorsun değilmi ?
Benim ilk takım kuşlar kendi yetiş dirdiğim idi onlara ne tür mama yaptım ise yemediler.
2.aldığım takım kuşlar tam bir maması , ister mamayı lapa gibi yap istersen havuçlu , ister yumurtalı ne tür olursa çok iyi yiyorlar.
Bu sırf kuşların yavru iken mama yemeye alışması ile ilgili sonra mama ile tanışan kuşlar mama yemiyorlar.
Sen ilk olarak sade havucu rendele onu ver / yada elma .Eğer havuc yiyorlarsa 1.2 sefer ver alışsınlar sonradan havuca biküvili mama karışımı tozunuda az az hissettirmeden ver.Belki bu şekilde alışırlar.
selamet ile kal.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
ZAMANLA ALIŞIRLAR ALİ BEY SABIR SABIR SABIR BU İŞİN ANA KURALI BU UNUTMAYIN

davut kıyak

Yeni Üyemiz
Adı
davut
Soyadı
kıyak
ali bey bendede öyle bir çift vardı mama yemezdiler baya düşündüm hayvanlar zayıf düşmesin diye yedirmem lazımdı buğday çimlendirdim ona hayır diyemediler yediler sonra yavaş yavaş katkı koymaya başladım öyle alıştılar.bide moral çok önemli bazen 1 çift hayvan besleyen arkadaşlar bu konularda ciddi anlamda zorluk çekiyolar bir kaç çift besliyen biz gibi hobicilerde sıkıntı yaşanmıyor.