Selamın aleykum yeniyimde bakarmısınız

canfener

Üyemiz
Adı
can
Soyadı
akkuzu
Tekrar merhaba abiler ablalar öncelikle 3-4 sorum olacak cevaplarsınız sevinirim  rotfl

1)Öncelikle muhabbet kuşu alacağım hayatımda hiç kuş beslemedım çokmu uğraştırır veya sıkılırmıyım..

2)Kafes büyük olması şartmı ve içine yuvalığı kendim yapsam olurmu.

3)Ben 1 erkek 1 dişi almayı düşünüyorum ama 1 çocuk yapsalar yeterli 10 cocuk falan istemem ev kuş mekanına döner yanı nasıl engellerim çiftleşmelerini  :p

4)Yemi kafese boşaltsam yani kabın içine koysam hepsini yerlermi balık gibi tokmalarlarmı  smileki

5)Çokmu öterler yani ailem rahatsız olabilirde son olarak yem ve su yeterlimi onlar için günlük

Şimdiden teşekkürler yanlış yere açmış isem kusura bakmayın yeni üye oldum  thumbsupbo

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
can bey,
1) muhabbet kuşları mutlaka zamanınızı alacaktır. gerçi üretim yapacaksın ama temizlik bakım mama bunlar uğraştırı.
2) üretim yapmayı düşündüğünüz için 40\40\40  kafes yeterli olur.
3) bir yavru almak istiyorum diye bir şey söz konusu ancak siz yumurtaları kırarsanız olur. muhqbbet kuşları 5-6-7-8 yumurta yapabilir.
4) yuvalığı kafesin dışından takın.
5) onlar balık gibi yem yemezler fakat fazla mama ve vitamin yağlanma yaptırır.
6) ses konusunda da evet ses çıkarırlar. kullanmadığınız bir oda hem sesi azaltır hem de onların üremesi için daha uygun olur

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
ayrıca üretim yapmayı düşünüyorsanız mama takviyesi yapacaksınız. günlük sularını değiştirmeniz gerekecek. bunlar biraz zamanınız alacak

canfener

Üyemiz
Adı
can
Soyadı
akkuzu
Peki yusuf aga teşekkürler cevaplar için şey üretim yapmıyacağım ozaman tek 1 yavru alsam ama uyarıyolar tek başına strese girer sıkılır vs diye birde mama 5 tl satılıyor demi  ben ona yem diyorumda  C:) tekrar teşekkürler  ;)

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
yok mama dediğim farklı üretimde kullanılır. en basiti havuç yumurta etimek karışımı. tek kuş ise sen onunla ilgilendiğin sürece sıkılmaz. ama tek kuşun bakımı ve ilgisi çift kuştan daha fazladır. muhtemelen tek kuşu alıştırmak konuşturmak isteyeceksiniz. bu da epey zamanınızı alacak. evimde 2 takım ve ayrıca tek beslediğim bir kuşum var. takımların yemlerini sularını mamalarını veririm o kadar ama tek kuşumla konuşmak oynamak bir kaç saatimi alıyor. bunu göz önünde bulundurun  ;)

canfener

Üyemiz
Adı
can
Soyadı
akkuzu
Yusuf YILMAZ..' Alıntı:
yok mama dediğim farklı üretimde kullanılır. en basiti havuç yumurta etimek karışımı. tek kuş ise sen onunla ilgilendiğin sürece sıkılmaz. ama tek kuşun bakımı ve ilgisi çift kuştan daha fazladır. muhtemelen tek kuşu alıştırmak konuşturmak isteyeceksiniz. bu da epey zamanınızı alacak. evimde 2 takım ve ayrıca tek beslediğim bir kuşum var. takımların yemlerini sularını mamalarını veririm o kadar ama tek kuşumla konuşmak oynamak bir kaç saatimi alıyor. bunu göz önünde bulundurun  ;)
Olsun olsun ben onunla çok ilgilenirim sıkılmaz eğer çok sıkılırsa bide aynı türden alırım yanı erkek erkek yada dişi dişi olur :)) Birde şunu atlamışız kafesin içindeki mama kabına bütün hepsini boşalttım diyelim fakat kuş yedi doydu ama hala kabta mama var onları yermı yoksa acıkıncamı yer karışık oldu ama  :(

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
sanırım mama dediğin yemden bahsediyosun. o acıkınca yer sen yemliğini temiz ve dolu tut.

canfener

Üyemiz
Adı
can
Soyadı
akkuzu
Tamam gerçekden çok yararın oldu bütün bilgileri öğrendim çok teşekkürler  alkisd