Sera Mineral ve Vitamin ne kadar verilmeli?

rosebud33

Yeni Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
arslan
Merhaba Arkadaşlar, Erkek jumbo muhabbet kuşum için Sera Mineral plus V 50 ve ayrıca vitamin plus aldım. Mineralin reçetesinde muhabbet kuşlarının günlük içeceğine haftalık 30 damla diyor. Dolayısıyla suluğuna bir miktar su ve 5 damla yeter diye düşünüyorum. Doğru mu? Ayrıca bunu her gün mü vermeliyim bunu öğrenmek istiyorum. Aynı şekilde vitamin ne kadar ne sıklıkta kullanmalıyım?

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Mineral katkılı suyu hergün verebilirsiniz. Yalnız vitamini her gün vermeyin haftada bir kere vermeniz yeterli olacaktır. Ayrıca vitamini mamasına karıştırmanız bozulma süresini uzatma bakımından daha iyi olur. Vitamin katkıları suya karıştırılarak verildiğinde daha kısa sürede bozuluma uğrarlar.

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Mineral katkılı suyu hergün verebilirsiniz. Yalnız vitamini her gün vermeyin haftada bir kere vermeniz yeterli olacaktır. Ayrıca vitamini mamasına karıştırmanız bozulma süresini uzatma bakımından daha iyi olur. Vitamin katkıları suya karıştırılarak verildiğinde daha kısa sürede bozuluma uğrarlar.
+2

rosebud33

Yeni Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
arslan
Teşekkür ederim. TAvsiyeniz doğrultusunda uygulayacağım. Yalnız kuşum mamayıpek tercih etmiyor. yumurta sarısı, beyazı, toz haline getirilmiş tuzsuz peksimet ve bebek bisküvüsüne rendelenmiş mamayı sabah yemliğine koyup akşam geldiğimde yememiş olduğunu görüyorum. 2. denememde de bu şeklide oldu. acaba zamanla alışması mı gerekiyor yoksa her kuş mamayı beğenmek zorunda değilm mi?

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Alışana kadar biraz mama çöpe gidecek alıştığı zaman tozunu bulamazsınız alıştırmanızı tavsiye ederim