SES İZALASYONU

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
karşımızda emniyet genel müdürlüğü bando takımı ofisi var sürekli eğitim ve çalışma içindeler sayıları oldukçada yüksek. sesle ilgili izalasyon yaptırdıklarını biliyorum çalışmaları esnasında dışarıya hiç ses gelmiyor sesle ilgili izalasyonla ısı ile ilgili izalasyonu birbirine karıştırmamak lazım.
Selahattin abi çok haklısın. Biraz araştırma sonucu ısı ve ses yalıtımının birbirinden ayrı olduğunı gördüm. En güzel ses yalıtımı akustik piramit ve akustik yumurta süngerlerle oluyor. http://www.youtube.com/watch?v=ZswIE-K-Wuw
Buda videosu manyak birşey :) videoyu izlemeden ses yalıtımı yapmayın :)

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Erman SAYIN' Alıntı:
Selahattin abi çok haklısın. Biraz araştırma sonucu ısı ve ses yalıtımının birbirinden ayrı olduğunı gördüm. En güzel ses yalıtımı akustik piramit ve akustik yumurta süngerlerle oluyor. http://www.youtube.com/watch?v=ZswIE-K-Wuw
Buda videosu manyak birşey :) videoyu izlemeden ses yalıtımı yapmayın :)
Bu videodan yola çıkarak evin küçük odasına yaptırayım dedim.Şirketin elemanı 1500 lira fiyat biçti.Odayı komple ses bariyeri ile çevreleyip üste ses emen yumurta süngerdende koymak gerekiyormuş.Şimdi adamın dediğine hemen bakılıp sipariş verilmez.Aranızda bu işi bilen var mı? yada yaptıran.Sadece ses bariyeri yapsam sizce kesmezmi gürültüyü.Zaten alt komşum senenin 1-2 ayı evde.Üst komşu sağır burdan bayağı avantaj var :) evdekileri uykudan kaldırmasın bana yeter.

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
http://adetasyapi.com/?solkategori=43&solaltkategori=78 ben burdaki 1cm lik olandan komple tavana döşedim üste ses gitmesin diye üretimhane apartman altında. Üstünede yumurta viyolü döşeyecem.  Yoksa maliyetin altından kalkamıyorsun. Böyle yapmama rağmen 2500 tl gitti ama benim alan büyük 180 metrekare. Bide sünger döşesem bi 2500 daha gidiyor. Bence bu 1cmlik döşe üstünede viyol döşe yetecektir. Alan küçükse 2.5 cmlik döşe. Viyol 200 tl ona benzer plastik sünger 2500 tl aradaki farka bak :)

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
ses bariyeri yaptıktan sonra viyol niye onu anlamadım.Benim oda 3mtrekare sadece ses bariyeri ile çevireyim yeter diye düşünüyorum.Yumurta viyolü eve koymak gelmez içimden.Görsel olarak zevk vermez.

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
Viyol sesi emiyor piramit süngerler gibi içindeki oyuklar ortamdaki cızıltıyı yankıyı yok ediyor çok kuş yoksa onada gerek yok

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Valla 70 - 80 kuş var ortalama.Süngeride mi komple çevrelemek gerek bariyerin üstüne.Ben diyorum çevreleyim bariyeri.Kuşları koyayım duruma göre süngerde alıp yerleştiririm.Yoksa dediğim gibi maliyet fena.Yani o parayı kuşlara harcarım daha iyi