Ses Şikayeti.

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Bu akşam saatlerinde Şevket abiyle konuştuğumuz bir konu vardı. Ben bir oda yapmayı planlıyorum çatıya. Kuşların seslerinden dolayı zabıtalar geldiğinde neler olacağından bahsettik kısaca.
Şevket abimiz Sesten dolayı yapılan ihbarda zabıtanın kuşları göndertmeyi istediğinden bahsetti. Buraya kadar herşey normal fakat şöyle bir sorun çıkıyor sonrasında. Ses ile alakalı şikayetlerde genel olarak belli bi desibeli geçmemesi gerekmektedir. Belli saatlerde desibel ölçümleri yapılıp eğer kuşlar mesai saatleri dışında (( buda çevredeki dükkan fabrika otomobil seslerinin olmadığı yada az olduğu zamana bağlıdır.)) Yasal olarak bildiğim kadarıyla çevredeki kişilere belli bir desibel aralığı veriliyor. Eğer o desibel aralığı yasal aralığı geçmesse şayet Zabıtanın elinden böyle bi ceza kesme ile ilgili birşey gelmez.

http://www.veterinerx.com/apartman.htm   : Bu makalede Evinde köpek besleyen bir kişinin örnek bir mahkeme ve sonuçları vardır.

Buda başka bir bilgi;
DESİBEL SINIRLARI

Yönetmeliğe göre gürültünün desibel sınırları şöyle belirlendi:

Otel yatak odası : 30

Hastaneler : 35

Yatak odası : 35

Oturma odası : 60

Mutfak, banyo : 70

Uzay roketleri : 170

Motosiklet : 110

Kabare müziği : 100

Şehir içi trafik : 65

Gürültü ile ilgili cezalar

Çevre Kanunu’nun 14 üncü maddesine göre; standartlara aykırı şekilde gürültü ve titreşime neden olanlara, konutlar için 400 YTL, ulaşım araçları için 1.200 YTL, işyerleri ve atölyeler için 4 bin YTL, fabrika, şantiye ve eğlence gürültüsü için ise 12 bin YTL para cezası kesiliyor.

Gürültünün insan sağlığına etkileri

30-65 desibel: Konforsuzluk, rahatsızlık, sıkılma duygusu, kızgınlık, konsantrasyon ve uyku bozukluğu.
65-90 desibel: Kalp atışının değişimi, solunum hızlanması, beyin basıncın azalması.
90-120 desibel: Metabolizmada bozukluk, baş ağrısı.
120-140 desibel: İç kulakta bozukluk.
140 desibel ve üzeri: Kulak zarının patlaması.

Burada vurgulamak istediğim konu. Zabıtanın yada polisin belli desibellere kadar ellerinden yasal olarak hiç birşey gelmiyor olması. Tabiki benim açıklamalarım yada bilgilerim tam olarak doğru olmaya bilir büyük ihtimalle bu sitede bu bilgiye sahip bir kaç kişide olsa vardır diye düşünüyorum.

DEDE

Takipçi Üyemiz
Adı
ERSİN
Soyadı
DEDE
Evet ştajımı 3 sene önce çevre müdürlüğünde yaptım aynen dediğin gibi. Sesten dolayı şikayet eden kişinin evine gidilip desibel aletiyle ölçüm yapıyorlar.Eğer sınırın üstündeyse sana tarih verip o tarihe kadar kaldırmanı istiyo. Eğer ses sınırın altındaysa o şikayet eden avcunu yalıyo :) vatandaşın şikayetinde eğer gece cok ses oluyor diyorsa gecede gelip ölçüm yapabilirler senın haberın olmaz.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
önlemini baştan almalısın o zaman desene :) gece ışıkları söndürürsen zaten karanlıkta ses olmuyor gündüzde şikayet geleceğini düşünmüyorum.

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Yok isa bey gerçekden bizim milletimizde kısmi olarak bi sorun oluyor. Çekememezlik midir yoksa geçimsizlikmidir bilmiyorum gündüz gece her türlü şikayet edebiliyorlar. Ben bunları yazmamdaki sebeb. Bazı abilerimizin arkadaşlarımız başına böyle olaylar geliyor. onlarda bunları bilsin ki hemen teslim olup üzülmesinler kuşlar elden gidecek diye.

DEDE

Takipçi Üyemiz
Adı
ERSİN
Soyadı
DEDE
Enver arkadaşım , o yapacağın odaya kaç tane  kuş koymayı düşünüyorsun. Oda dediğin baya büyük bişey olcak herhalde. Neyse çatının yan duvarları uygunsa bildiğimiz yumurta kolileri oluyorya 30 luk 36 lık falan ;) onlardan temin et çatının duvarlarına döşe ses yalıtımında işe yarıyor ;) arkadasım odasına kayıt girmek için stüdyo yapmıstı duvarlara dediğim yumurta kartonları döşemişti.  alttaki resimlerde görebilirsin
Not : resimdeki arkadasım değil :)

http://f1303.hizliresim.com/17/8/kuxfx.jpg
http://f1303.hizliresim.com/17/8/kuxgb.jpg

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Ersin DEDE' Alıntı:
Evet ştajımı 3 sene önce çevre müdürlüğünde yaptım aynen dediğin gibi. Sesten dolayı şikayet eden kişinin evine gidilip desibel aletiyle ölçüm yapıyorlar.Eğer sınırın üstündeyse sana tarih verip o tarihe kadar kaldırmanı istiyo. Eğer ses sınırın altındaysa o şikayet eden avcunu yalıyo :) vatandaşın şikayetinde eğer gece cok ses oluyor diyorsa gecede gelip ölçüm yapabilirler senın haberın olmaz.
+1  :d :d

canso

Takipçi Üyemiz
Adı
Cansay
Soyadı
AKKAYA
Oldukça fazla sayıda yaşanan benzer şikayetler karşısında, hayvan severlerin haklarını bilmeleri ve yaşayacakları mağduriyetleri önlemeleri açısından önemli bir konu ve site yönetimi tarafından sabitlenmeli diye düşünüyorum.
Saygılarımla.

trharekat

Uzman Üyemiz
Adı
İBRAHİM
Soyadı
ÇOPUR
Enver ERGİN.' Alıntı:
Yok isa bey gerçekden bizim milletimizde kısmi olarak bi sorun oluyor. Çekememezlik midir yoksa geçimsizlikmidir bilmiyorum gündüz gece her türlü şikayet edebiliyorlar. Ben bunları yazmamdaki sebeb. Bazı abilerimizin arkadaşlarımız başına böyle olaylar geliyor. onlarda bunları bilsin ki hemen teslim olup üzülmesinler kuşlar elden gidecek diye.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
İsa YILMAZ.' Alıntı:
önlemini baştan almalısın o zaman desene :) gece ışıkları söndürürsen zaten karanlıkta ses olmuyor gündüzde şikayet geleceğini düşünmüyorum.