Sessiz kalmayalım lütfen oy kullanalım...

Refik Türk

Takipçi Üyemiz
Adı
Refik
Soyadı
Türk
MAKEDONYA'NIN YUNANİSTAN'A AİT OLMADIĞININ ANLAŞILMASI İÇİN İÇİN LÜTFEN OY KULLANALIM

Sizden aşağıdaki linki olabildiğince çok kişiye göndermenizi ve alıcılara "Is Macedonia Hellenic?" (Makedonya Yunan mı?) sorusuna "NO " yanıtını vermelerini rica etmeni önemle istirham ediyorum. Zira dost ve kardeş Makedon toplumu, Türk halkının desteğine ihtiyaç duymaktadır.
Maalesef şu anda YES cevabı daha fazladır. Bu durum Yunanistan'ın tezine hizmet etmektedir...

http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAF 

mksarikaya

Üyemiz
BM Makedonyayı FYROM(Former Yogoslav Republic of Macedonia- Eski Yugoslav Makedonya Cumhuriyeti olarak tanımaktadır. Eski bir Osmalı toprağı olan Makedonya için Bulgar arkadaşlarım Yugoslavya eski diktatörü Titonun asimile etiği Bulgarlar olduğunu iddia ediyordu. Makedonya'da Arnavut ve Türk kökenli müslümanların nüfusun içinde payı büyüktür.
Ancak slav kökenli hristiyanlar ülkeyi yönetmektedir. Müslümanların bir çok sıkıntıları bulunmaktadır.  Ne demek istediğimi Üsküp'ü ziyaret eden arkadaşlar bilir. Karayoluyla Yunanistan'dan dan Makedonya'ya gidenler daha önce yol tarifi almadılarsa Yunanistan içerisinde Makedonya olarak belirtilen baska bir bölgeye giderler. Oysa Selanik çevre yolunda Üsküp'ü gösteren küçük bir tabela vardır. Makedonya yazan yer dediğim gibi Yunanistan içinde bir bölgedir.  Gelelim oylama konusuna oylamaya link konulması niyeti son derece halisane, bu konuda oylamalar sürekli internette bulunmaktadır. Oylamanın sonucu hayır çıksa bile bu netice duygusal tatminden öteye geçmeyecektir. Ülkemizin son yıllardaki Balkanlardaki politikası takdire şayandır. Bölgede belirleyici olacaktır.
Gelelim asıl demek istediğime.. Bizim bu sitede iç politika dış politika ekonomi vb konular yerine muhabbet kuşu endeksli iletişimde bulunmamız gerektiğini düşünüyorum. Refik Beye selamlar. Amacım kendisini incitmek değil, sadece bildiğim doğruları paylaşmaktır. Camiamızda saygın bir yere sahip....
Mesela Makedonya'da show kuşu çok aradım ve bulamadım. Bu ülkeye show kuşunu tanıtmak için çaba göstermeliyiz. Makedonya hakkında bir konu açılacaksa bence bunu konusalım. :)  Vesselam.     

Tolga Kurt

Üyemiz
Adı
Tolga
Soyadı
ÖZEKİNCİ
icon_naughty icon_naughty icon_naughty icon_naughty Sonucunu bekliyoruz

yasarpdr

Üyemiz
Adı
Yaşar
Soyadı
Ocaktürk

Refik bey , güzel bir paylaşım teşekkürler. gündem dışı farklı bir konu olmuş. gördüğüme de sevindim. tabiki oyumu verdim. günümüzde malesef politik oyunlarla tarih değiştirilmeye ,rant için kullanılmaya çalışılıyor ..bilimsellikten uzaklaştırılıyor. bu ve bunun gibi çirkinliklere karşı açıkgöz olmalı, okumalı bilinç kültür düzeyimizi arttırmalıyız...