Sevda ve Cennet Üretimi HAKKINDA BİLGİ ??

AkSeA

Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
YILMAZ
Şu an 20 çiftle karısık muhabbet kuşu üretimi yapıyorum elımden geldıgı kadar ama sevda-cennet üretimini merak ediyorum. Nasıl zor mudur? Nasıl yapılır? Malıyetı ne kadar ? Yavru verımı fıyatı vb. hakkına bılgı verebılecek olursanız sevınırm...

Şimdiden TeşeKKürLer..

bülent_kınran

Takipçi Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
KINRAN
Merhaba,

bilgim dahilinde cevaplamaya çalışıyım..

** ilk başlarda zorluk çekilir ama sonra oturtunce gerisi gelir.
** Benim tavsiyem başlarken, bir üreticiyle temas edin ondan yavru olarak başlayın.. eğer kafanızda mesela 3 takımla çalışmak varsa, en az 10 tane yavru alın.. çünkü papağanlarda en büyük sıkıntı cinsiyet tayinidir.. bu 10 yavruyu salmada büyütün.. eşleşenleri ayırıp üretime alın.. ya da salmada üretime devam edin.. cennet ve sevdalarda olgunluk 9 aydan sonra olur.
** Damızlık vasfı olan iyi bir takımdan, iyi bakımla 2,5 ayda bir yavru alırsınız.. her ağızda ortalama 3-4 yavru verir..
** Kimse iyi çalışan takımını kolay kolay satmaz.. satarsa da fiyat yüksek olur.. Piyasada bu ara iyice bollaşan Melez(katır) diye tabir ettiğimiz, yanlış eşleştirme sonucu dünyaya gelen, üreme vasfı olmayan kuşlara da dikkat edin lütfen.
** Fiyatlar konusuna gelince yavrularda fiyatlar, kalitesine göre 75 - 130 tl arasında değişmektedir..

umarım bir parça yardımcı olabilmişimdir.

selamlar..

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
BU konuda Yahya SAYIN abiye danışır isen o yardımcı olur bu konuda uzmandır kendisi...

gürhan

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
GÜRHAN
Soyadı
KOÇAK
ANTALYA DA  YAVUZ USTA .Yahya SAYIN .A DANIŞINIZ SONRA KARAR VERİNİZ NE YAPMAK İSTEDİĞİNİZE.( NOT BU KİŞİLER SİTEMİZİN ÜYESİDİRLER)

AkSeA

Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
YILMAZ
Yahya SAYİN abi umarim konuyu gorur direk rahatsiz etmek istemiyorum sinav donemim v stajim bitsin bu konuya yognlasmak istiyorum zaten evi antalyada oradaki ureticilerdende yardim almayi dusunuyorum ama oncelikli olarak bi bilgi edinip bi fikir sahibi olmak istiyorum.. Hepinize ayri ayri tesekkur ederim hevesliyim bakalim ne olacak :)

AkSeA

Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
YILMAZ
Hepınıze Mınnettarım gerçekten çok içten bı şekilde üşenmeden yardıma koşuyorsunuz herşeye Allah razı olsun hepınızden foruma bı bagımlılık basladı bu yuzden hayırlısı olur ınsallah tekrar tekrar çok teşekkürler hepınıze hayırlı bol uretımler.. thumbsupbo