Show dişi kanat sorunu yardım

er-can

Üyemiz
Adı
ERCAN
Soyadı
KOCATÜRK
Merhaba arkadaşlar show dişi kuşumun kanatları resimlerde göründüğü gibidir böyle olmasının sebebi nedir tekrar düzelir mi konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardimcı olursa sevinirim.

[url=http://hizliresim.com/l98O2B]
[/url]

tankut

Üyemiz
Adı
TANKUT
Soyadı
UNAL
Benim de bir kusumda böyle bi sorun var. Ben ne yaptıysam çözüm bulamadım. İlk önceleri birincil tüyleri dökülüyor, daha sonralarında tüy köklerinde urlanmlar başlıyor. Kuş uçamıyor ama yaşamını devam ettiriyor. Muhtemelen genetik bir problem, çünkü ben bir türlü aşamadım. Eğer bilen birileri varsa duymak isterim. Teşekkürler...

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
kuşta büyük ihtimal french molt yani fransız tüy dökümü hastalığı var bu hastalığında tedavisi yok ayrıca bu hastalık bulaşıcıdır

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
Hastalık bulaşıcı değildir. genetik olduğu söylenir. Gerçekten French moltsa tabi. Benim geçen yıl bir disim vardı torununu gördüm çıkmadı bu tip bir hastalık. Bu sene bi disim var yavrularin da henüz çıkmadı tüy problemi. Belki bendekiler hasta değildir. Tüy yapısıyla alakali olabilir. Show larda tüyler kalın olduğu için tüy problemi yasanabiliyor tüy köklerinde falan. Kuşu yormayin ulaşması gereken her yere ulaşımı için destekler koyun kuş kendini hirpalamasin yemlik tunek yuvalık falan kolay ulaşılabilir olsun

Fatih Çevik

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
yurt içi üreticilerin söylediği  ve yurt dışı çıkmış makalelerde french moltun bulaşıcı olduğu anaçlarda olmasa dahi yavrularda çıkabileceği önlem alınmazsa diğer çiftlere de bulaşabileciği söyleniyor ve yazıyor, ayrıca her tüy problemi french molt değildir iç ve dış parazit sorunu havasızlık v.s sebeplerde tüy sorununa yol açar konudaki kuş yavru bir kuş değil en az 2 tüy değişimi yaşamış ve hala tüyünü düzememiş ben french molt tan şüpheliyorum.

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
Üreticilerin söylediklerinden değil yasadigimdan bahsettim. Bulaşma yaşamadım allaha şükür belki de bendeki kuşlar French molt değildi
Bu kuş da Sizin de söylediğiniz gibi French molt olmayabilir. Ama 2 tüy döken kuş görünce herkes French molt demeye başladı son günlerde bi ara da her ishal olana kuruma diyorlardı.
Nekton bio nun çok ileri derecede tüy problemlerine daha iyi gelebildigini duymuştum. Bi inceleyin  birde kanat içlerine bi bakın kuşun yağ bezesi kıl dönmesi falan gibi durumlar var mı.
Ama hepsinden önemlisi kuşun konforunu sağlayın diğer kuşların zarar vermesine engel olun. Geçmiş olsun.

Fatih Çevik

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Tüylerin içine girip tüyü eriten bi parazit var oldukça bulaşıcı ve uçma tüylerini kuyruk tüylerini mahfeder.Tüyün dibi yarılır ve dipleri siyahtır kanat uçlarında kanamalar olur.Geçen sezon başıma geldi frençh moltu araştırmaktan gınada gelmişti.Dışardan yavrularıyla bi takım gelmişti 6 yavrunun 3 ünde ortaya çıktı Diğer 3 yavru gitti bu 3 yavruyunun ne uçma tüyü nede kuyruğu kaldı civci gibi dolaşıyolardı.Geniş salmada gün aşırı mama, sirkeli banyo,kalamar kemiği gibi temel ihtiyaçlarıyla ve en önemlisi hijyenle yavruların tüyleri çıktı ama rezalet biçimde tırtık tırtık o tüyleride döktüler.3. tüyler normal kuş tüyünde çıktı ama hala tam anlamıyla jilet gibi değildi.Kuşlar uçmaya başladı öyle elden çıkardık.Anne babanın bakım şartları iyileştiğinde sorun ortadan kalktı yuvalığını kafesini değiştirdim.Bu hastalığı en fazla tetikleyen havasızlık ,hijyen eksikliği ve kanbitlerinin aşırı çoğalması zira kendi yuvalıkları beterdi. Ama birde genetik olanı var esas frençh molt bu direk her yeri kaplıyor ve kuşu anadan doğma yapıyor.Ercan bey yavruların gelişim tedavi fotoları var buraya atamıyorum malesef bilen bilir:)İsterseniz özelden numaranızı verin watsaptan atıyım tedavi olsada eski tüy kalitesi tam anlamıyla yakalanmıyor.Uçma tüylerine ve kuyruğa sonradan dadanan parazitli olanı.