show dişim için acil

ümit1

Yeni Üyemiz
Adı
ümit
Soyadı
çoban
showdişim yaklaşık iki aydır yem yiyip yavru beslermiş gibi kusup ağzından balgam çıkarıyor başını sağa sola sallıyor kusuyor ve tünekte keyfsiz duruyor yem yemeye geldiğinde de en önde o duruyor hiç hastaya benzemiyor.yardım edebilecek bir usta lütfen.

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Kursak iltihabi olabilir kursagi tamamen sararsa kurumaya çevirir kusu kaybedersiniz. Kusu görebilecek guvenebileceginiz daha tecrübeli birisi varsa gosterin ilac önersin ama kuslar bazen yapiyor ama uzun sürmesi tehlikeli bence geçmis olsun

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
2 ihtimal var sanıyorum biri kursakta Onur beyin bahsettiği problem diğeri e-coli. Benim kuşlarda kusma olmaya başladığında sonuç hep üzücü olmuştu. Gelelim benim tavsiye edeceğim tedaviye;
Augmentin BID 1000mg her iki ihtimalide çözebilir.
Hap çok güçlü yani bir hap 1000 mg. Hapı 8 -10 parçaya bölün (herbiri birgün yarım suluğa karıştırılacaktır) veya bir havanda dövün. Hergün yenileyerek 5 gün verin bu arada kuşunuzu ayırmanız ve zemine uygun peçete veya kağıt sermenizi öneriyorum. İshal, su kaybı, kusma var mı takip edin. Büyük ihtimalle kursağı boştur ve kemiğide çıkmış olabilir.

Bu arada augmentin in şurup ve süspansiyonları var onları tavsiye etmiyorum çünkü içinde aspartam denilen çok güçlü bir şeker var karaciğerde sıkıntı yapıp kuş kendini toparlayamadan işi üzücü bir noktaya taşıyabilir şüphesindeyim.

Eğer kendisi yeyip içemiyorsa ağızdan şırınga ile günde 3-4 defa eşit aralıklarla 2-4 cc arasında un, toz bebek maması, vitamin takviyesi, kuru maya ve su karışımı ile beslemelisiniz. Kusma kabarma halsizlik 3-5 gün devam edebilir düzelmeyi elinize aldığınızda kendini besletmeyecek kadar güçlendiğinde anlarsınız.

Arada bilgi verirseniz tekrar durumu değerlendire biliriz.

Geçmiş olsun.
Ben resimdeki kuşlarımı kaybettim siz kaybetmeyin.

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Paylasim guzel olmus emeginize saglik

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ümit1

Yeni Üyemiz
Adı
ümit
Soyadı
çoban
ilginize teşekkür ederim.dediğiniz kürü yarın ilacı bulabilirsem başlıyacağım.iyi akşamlar

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Geç kalmayın. Üzücü bir olayla karşılaşmayın. Bu arada antibiyotikleri reçete ile satıyorlarmış. Belki reçete yaptımanız gerekebilir.

ümit1

Yeni Üyemiz
Adı
ümit
Soyadı
çoban
ilaç dediğiniz gibi reçete ile satıldığı için alamıyorum başka tavsiye edebşleceğiniz ilaç varmıdır :-[

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Ben yazdırıp alıyorum. Aslında hepsi antibiotik. Yani hepsi reçeteli. Baytril de bu etken maddelerin içinde. Veterinerlerden bir bakın. Pahalı diye biliyorum.

ismail YILDIRIM

Takipçi Üyemiz
Ümit bey merhaba... Kuşunuzda Kursak iltihabı oluşmuş. En etkili çözüm Flagyl ilaçtır. Eczaneler de satılır. 3 gün boyunca ağzına 3-4 damla verin hiçbir şey kalmaya cak Allah ın izniyle. Ben 3-4 kuşumu böyle kurtardım.

LG-H860 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi