Show Jumbo Kırığı Yavru İçin Şırınga Maması Acil ?

ismail_sacak

Yeni Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
SAÇAK
Arkadaşlar Show Jumbo Melezi Çiftten Doğma Olan Yavruları Anneleri Beslemediği İçin Ayırdık ve Yavrular Aç ve Kötü Durumdalar Kursağına Verebilmek İçin Şırınga ve İnce Serum Hortumu Aldım Mama Olarak da Milupa Organik Meyveli Karışım Bebe Maması Aldım (Resim Ek'te) Fakat Beslediğimden beri İshal Dışkı Çıkarıyor Ve Arada Kusuyor Mama Olarak Tercih Etmem Gerekn Başka Bir Karışım Var ise Üstadlardan Öğrenmek İsterim Durumu Çok İyi Değil. Yardımlarınızı Bekliyorum Şimdiden Teşekkürler.

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
BEn kendim daha önce besledim şırınga ile bunlar sulu olduğu için ishal olur hayvan. Benim elimde kahve öğütücü var kabuksuz yem ve kuru muhabbet mamasını  onda öğüttüm un haline getirdim  içine biraz pirinç unu koydum çok az su ile suladırdım  bulamaç ( şırınga ile kuşun ağzına gidecebilecek kıvamda) şeklinde  verdim ishal falan olmadı çok şükür. Vereceğiniz mama çok sulu olursa ishal olur muhakkak. Hatta anne ve babaya verdiğiniz mama bile fazla nemli olduğunda yavrular ishal oluyor. Çok dikkat gerektiren bir durum umarım yaşatabilirsiniz.

ismail_sacak

Yeni Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
SAÇAK
yeni tüylendi daha 1 hafta var yok. fakat bahsettiğiniz kahve öğütücü yok malesef. resimde gösterdiğim bebe mamasını katılaştırmak için 2 çay kaşığı mısır unu attım ve karıştırdım biraz daha katı oldu ancak bunu yapabildim.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Buğday unu, toz bebek mamas ıda ilave edebilirsiniz. Su çok geldiğinde ishal olur. O kısmına çok takılmayın bence fazla su vücuttan bir şekilde atılacaktır. Siz beslemeye devam edin.
Kusmaması içinde çok çok aşırı beslemeyin.

Yavuz Oymak

Yeni Üyemiz
Adı
Yavuz
Soyadı
Oymak
İsmail SAÇAK' Alıntı:
yeni tüylendi daha 1 hafta var yok. fakat bahsettiğiniz kahve öğütücü yok malesef. resimde gösterdiğim bebe mamasını katılaştırmak için 2 çay kaşığı mısır unu attım ve karıştırdım biraz daha katı oldu ancak bunu yapabildim.
havanda mı yok? havanda dövün yemde ekleyebilirsiniz kabuksuz yem satılıyor illaki bu bebek mamasını yemeside gerekmiyor bir çok tarif var bu tariflere ben şahsen normal darı da eklerdim havanda dövüp un gibi yaparak fazla su tabiki ishal yapar fakar mamanın içeriğide önemli ishal konusunda

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
İnternetten araştırın havanda yapabilirsiniz bencede. benim karışımım bir bebe bisküvisi 2 çay kaşığı kuru mama yarım çay kaşığı pirinç unu birazda yavru yemi makinada bunu un haline getirip biraz sulandırıp verdim maşşallah topaç gibi oldu hemde aşırı alışkındı bana :)

Biologist

Üyemiz
Adı
Tamer
Soyadı
KILIÇ
Kivrik gagali yavrular icin uretilmis Nutribird yavru mamasi vardir. Bunu lapa hale getirip kullanabilirsiniz. Hortum kullanmayin keza kursagu yada bogazini zedeleyip yirtabilirsiniz. En iyisi besleme icin kullanilan yavru besleme aparatlari vardir. En iyisi onlar.

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Merhaba sibop lastiği bulmanız gerekir. Sipop lastiği çok yumuşak bir madde olduğu için kursak  yırtılması olmaz. Zaten 3 . gğnden sonra hayvan kendi yutuyor lastiği.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Ali DİNÇ' Alıntı:
Merhaba sibop lastiği bulmanız gerekir. Sipop lastiği çok yumuşak bir madde olduğu için kursak  yırtılması olmaz. Zaten 3 . gğnden sonra hayvan kendi yutuyor lastiği.
Aynen.