show jumbo yem hk.

redkit46

Takipçi Üyemiz
Adı
Mevlüt
Soyadı
Ceyhan
hayırlı üretimler sayın hocalar anlamadığım bir durumla karşı karşıya kaldım ve sizin fikirlerinize ihtiyacım var.Kafesinde akıllı yemlik bulunan show jumbo olan kuşum ayaklarıyla yemi altında yem kubuklarının düşmesi gerek yere dolduruyor.yem sürekli yapmaya başladyınca yem değişikliği yaptım onuda aynı kabuk kabına doldurdu.hafta da bir defada mama yapıyorum.acaba havaların ısınmasından kaynaklanan bi sorun mu.ayrıca da sürekli tüğ döküyor bir türlü tüğü tamamlayamadı.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Mevlüt Bey,

Dönem dönem benim kuşlarda da akıllı yemlikten yemi ayakla aşağıya indirme sorunu baş gösteriyor. Bugüne kadar bir tanesinde yerdeğişikliği yaptığımdan dolayı olabileceğini düşünüyorum. Diğerlerinde aynı kafes yanı düzen aynı ortam başlıyor bir müddet yapıyor sonra bırakıyor. Ancak eğer yerdeğişikliğine veya başka birşeye tepki vermiyor ise yem değişikliğide istiyor olabileceğini tahmin ediyorum.
En son üretimde olan erkeklerden birinde başgösterdi. Bende akıllı yemliğin sağındaki yemi sola solundaki yemi sağa doldurdum ve geçti. Neden bilmiyorum ama geçti.
Yani kısaca biz anlayamasakta ortamda hoşlanmadığı birşey vardır diye bir düşüncem var.

Sürekli tüyde olan kuşlara gelecek yorumu bende merak ediyorum.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Benim 8 göz box ta bütün akıllı yemlikler Levent abinin yukarda gösterdiği şekilde çivi ile ayrılmış vaziyette ve yem dökme sorunu olmuyo 1,5 yıldır..
Yeni aldığım 8 gözde bir kuş döküyor..
Onada çivi ile bölme işlemini yapacağım..
Bence işe yarıyor..
Saygılar..

redkit46

Takipçi Üyemiz
Adı
Mevlüt
Soyadı
Ceyhan
Bu yöntemi muhakkak deneyeceğim değerli yorumlarınız ve paylaşımlarınız için teşekkürler.