Show Kuşlarının Tüy Yapısı,Özellikleri ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
çok güzel faydalı bılgıler paylasım için tesekkürler.

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Orhan DÖRTKARDEŞ' Alıntı:
arkadaşlar benim kümesim soğuk herhangibir teshir yaparmı yorum bekliyorum tşkler

Çok soğuk bir üretimhane kuşlar üzerinde teshir yapar.  Isının en az 13-14 derecede olması gerekir. Bazı üreticilerimiz 18-22 arasında idael oldugunu söylemektedirler. Lakin 13-14 derecede sitabil kalması kaydı ile verim olan bir çok üreticimiz vardır. Önemli olan örneğin gece üretimhanenin ısısı 5 dereceye düşüp  gündüz 15 dereceye çıkıyorsa, bu durum kuşlarını etkiler. O yüzden ısının aynı ayar üzerinden kalması en sağlıklısıdır.

Çok sıcak kuşu tüye sokar çok soğukta üretim olmaz, kuşların etkilenebilir,ölebilir vs. Orta ısı herzaman en idailidir. Benim kümesimde ısı 19 derece ile 23 derece arasında değişmektedir.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Emeğinize sağlık çok güzel derlenmiş ANCAK;

Kafatasının arkası:  Kafatasının arkası, kuşa ne açıdan bakarsak kafasının aynı şekilde yuvarlak ve güzel görünmesini sağlamakta önemlidir. Bu özellik olmadan kuşunuzun sırtı da düz ve güzel olmaz. Kafasının aşağısı biçimsiz olan bir kuştan daha çirkin bir şey yoktur.  Bu tip sorunları olan kuşlar eğer yeterli koruma sağlanmayacaksa öldürülmeli.

Bu son cümle beni DONDURDU mümkünse elden çıkarılmalı filan gibi bir cümle olaydı.

şenol taş

Yeni Üyemiz
Adı
şenol
Soyadı
taş
eline sağlık. kuşları eşlerken aynı tüy yapısında eşlemeyin.kısa tüyle uzun tüy kuşları eşleyin.