show muhabbet kuşu eşleştirme zamanı

baytogi

Yeni Üyemiz
Adı
tolga
Soyadı
günaydın
Selamlar,Show muhabbet kuşlarında erken yaşta eşleşmeye atıldığında,yanık tabir edilen yani minyon kalma olasılığı gerçekten var mı ? erkeklerde ve dişilerde minimum eşleştirme zamanı kaç yaş(ay) olmalıdır ? benim bildiğim 8-9 aylıktan itibaren eşleştirme yapılması uygun olduğu fakat çeşitli üreticiler,tam 12 aylıkken erkeği eşleşmeye atın yoksa yanık kalır dendiğidir, bu konuda yardımcı olabilirmisiniz teşekkürler üstadlar,

Bir diğer sorum , izmirde yaşıyorum,eylül e doğru kuşları eşleştirmeye atmayı düşünüyorum hava sıcaklıkları malüm ,yavaş yavaş mevsim değişiyor,sizce bu dönemde eşleştirme yapmak ne gibi sakıncalar doğurur, yada hiç bir sakıncası olmaz mı ?

baytogi

Yeni Üyemiz
Adı
tolga
Soyadı
günaydın
cevap verebilcek arkadaşlar nerdesiniz üstadlar

baytogi

Yeni Üyemiz
Adı
tolga
Soyadı
günaydın
sabah bu postu attım ama bir cevap dahi gelmemiş,kimse bilgi sahibi değil mi bu konuda Allah Aşkına ?

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Show jumbo muhabbet kuşların da gelişim daha uzun sürebildiğinden dolayı normal muhabbet kuşlarında en az 9-12 aylık ken jumbo türlerinde 1.5 yaş itibariyle eşe atılmasının daha uygun olacağını düşünüyorum eşe atmak için sadece yaşın değil tüy yapısının ve genel sağlığının da yerinde olduğundan emin olmalısınız Eylül ayı kuşları tekrar eşlemek için gayet güzel zaman hayırlı üretimler dileriz

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Bu konuda farklı görüşler olabilir. 8 ay bence alt sınır üstüne herkes yorum yapabilir. Tabi bu da iyi bakım ve hastalık olmaması şartlarında Kuşlarınıza bakarakta ayarlama yapabilirsiniz. Bu arada Shom kuşları dişiler 1,5 yaşına, erkeklerde 2 yaşına kadar büyümeye devam ederler.