Şiddetli geçimsizlik

kralsado

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Muhammet
Soyadı
İslam
Selamun aleykum ustadlarım.
Benim 2 yaş civarında çek muhabbet kuşum var. 3 ay önce yanına yerli bi dişi aldım. 3 aydır beraberlerdi çok iyi anlaşıyorlardı ama dişinin yaşı küçük olduğundan ve çiftleşemediğinden komşunun 1 yaşındaki yerli dişisi ile değiştirdim. 1 haftadır beraberler ilk gün erkek kuşum baya kur yaptı ama dişi sürekli gagaladı ve 1 haftadır sürekli kafeste erkeği kovalıyor gaga atmak için. Eski eşi ilede böyleymiş onuda sürekli dövüyormuş. Birde bu kuşum ceresi krem rengi hiç kahverengi olmamış. Bunlar acaba anlarşır mı yoksa boşamı bekliyorum.

Kısa bi videosu burda genelde böyleler

MOV023

eses026

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
sert
bence anormal bişey var dişide.senin yerinde olsam değiştiririm durduk yere erkeğinde başını yer bu dişi.bu benim görüşüm tabiki.

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Aynı durum bendede vardı dün dişiyi değiştirdim. sizede değiştirmenizi öneririm. komşunuzdaki kuşunuzu geri alın ve değiştirin aldığınız yere. ve  15 gün sonra yuvalık takın .

Podbot

Üyemiz
Adı
Bahadır
Soyadı
Kuş
Erkek muhabbet kuşuna yazık dişide sorun var sanırım kimseyi istemiyor gibi bir durum  :eek:

kralsado

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Muhammet
Soyadı
İslam
Dişi kuş yuvayada giriyor ama erkek yuva agzına gelince çıkıp kovalıyor yine, tek başına mı yapacak yumurtaları anlamadım ki. Değiştirmekten başka çare yok mu? Yani ayrı kafeste tutsam falan düzelmez mi ? :(

kralsado

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Muhammet
Soyadı
İslam
Yeni konu açmak istemiyorum bi kaç soru daha soracağım.

1) Yumurta maması buzlukta saklanır mı ? Çünkü dolapta 3 günde kokmaya başlıyor ve yarısından çoğunu dökmek zorunda kalıyorum.
2) Erkek muhabbet tüyleriyi yollamaya başladı 2-3 gündür her taraf tüy doldu dişi yüzünden midir acaba hiç yapmazdı.
3) Kuşlarımın uyumak dışında geriye kalan zamanlarının neredeyse 1/3 kaşınmakla geçiyor. Tüylerine baktım bit falan gözükmüyor. Acaba normal bir şey mi, tüylerini mi temizliyorlar ?
4)Yukarıda sorduğum gibi dişiyi değiştirmeyi en son çare olarak düşünüyorum. Yapabileceğim herhangi bir şey var mı ?
Bu arada dişi kuşun ceresi hafiften kahverengileşmeye başladı.

Kusura bakmayın fazla oldu ama üstadlarım sorularımı cevaplarsa sevinirim. Cevap veren arkadaşlara Teşekkür ediyorum.

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Sadettin SESA' Alıntı:
Yeni konu açmak istemiyorum bi kaç soru daha soracağım.

1) Yumurta maması buzlukta saklanır mı ? Çünkü dolapta 3 günde kokmaya başlıyor ve yarısından çoğunu dökmek zorunda kalıyorum.
2) Erkek muhabbet tüyleriyi yollamaya başladı 2-3 gündür her taraf tüy doldu dişi yüzünden midir acaba hiç yapmazdı.
3) Kuşlarımın uyumak dışında geriye kalan zamanlarının neredeyse 1/3 kaşınmakla geçiyor. Tüylerine baktım bit falan gözükmüyor. Acaba normal bir şey mi, tüylerini mi temizliyorlar ?
4)Yukarıda sorduğum gibi dişiyi değiştirmeyi en son çare olarak düşünüyorum. Yapabileceğim herhangi bir şey var mı ?
Bu arada dişi kuşun ceresi hafiften kahverengileşmeye başladı.

Kusura bakmayın fazla oldu ama üstadlarım sorularımı cevaplarsa sevinirim. Cevap veren arkadaşlara Teşekkür ediyorum.
1) Yumurta Mamasıyla ilgili hiç bir fikrim yok ama bence buz dolabu-ında saklama yenisini yap ve azar azar yap .
2 ) erkek kuşunuz tüylerini yoluyorsa tüye girmiş olabilir. tamamen mevsimsel dir.
3)tüyde olduğu için kaşınıyor  . serinlemek için tüylerini yoluyor.
4)dişiyi değiştirin. dişi de sorun var. çiftleşmezler ama çiftleşseler bile ilerde sorun yapabilir. yavruya bakmama yada erkeği öldürme gibi .( sonra yavruyu şııngayla belemek zorunda kalırsınız ) 
5) kahvere gengi olmaya başladıysa kızışıyordur. ama kızışması sizin kuşla çiftleşecek anlamına gelmez. dişide sorun var .aynı durum bendede vardı .  bu dişiler üretimde sorunlar yaratabilir.