sifon sistemli kuş suluğu hk.

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
arkadaşlar resimde görülen, aşağıdada özellikleri belirtilen suluğu kullanan var mı? avantaj ve dezavantajları nelerdir? yardım eder misiniz?

Stasoluzioni C022 Sifon Sistemli Kuş Suluğu 400cc
İçerisinde bilye olmayan vakumlama sifonlama sistemi ile çalışan,hipoalerjenik,kuşlar su içtikçe su boşalan,su damlatmayan mükemmel bir kuş suluğudur.Kafese monte etme aparatı ile beraber gönderilmektedir.

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Bu sulugu kullanmiyorum ama birkac guvendigim siteden ustat dedigim kisilerin tavsiyesiyle dün aldim. Aldigim kisiye sordum ve baska yerden de arastirdim durum su bu suluk vakumlu bir suluk ucunda su damlasi duruyor kus gorup gaga veya dilini dokunup iciyor o damla gidince yenisi geliyor bilyalilar var bilyanin pislikten(yem kabugu) geride kalmasi veya hareket etmemesi sonucu su damlatiyor birde en kaliteli olarak kemirgen sulugu diye satiliyor nipelli suluk fiyati 500ml yaklasik 11-12TL 1000ml 14-15TL civari ama bunda hayvan ucunda damla da da gormuyor icinde suyu da onun icin alistirmak zor olabilir diye dusunup riske girmedim Akyol kardesler adli siteden 9.5TL ye vakumlu olani aldim kargo bekliyorum sonucu paylasacagim

milanov

Yeni Üyemiz
Adı
Mümin
Soyadı
Çıtak
1 Haftadır kullanıyorum kuşlar çok rahat şekilde suyunu içiyor susadıklarında hemen buldular nasıl içiceklerinintakarken biraz damlatıyor onun dışında damlama olayı hiç yok şekilden şekile sokuyosun duruyor sıkıntısız. Denemedim ama sallanan kafeslerde damlatma olabilir.

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Mumin ÇITAK' Alıntı:
1 Haftadır kullanıyorum kuşlar çok rahat şekilde suyunu içiyor susadıklarında hemen buldular nasıl içiceklerinintakarken biraz damlatıyor onun dışında damlama olayı hiç yok şekilden şekile sokuyosun duruyor sıkıntısız. Denemedim ama sallanan kafeslerde damlatma olabilir.
Seninki sifonlu mu yoksa bilyeli mi

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

milanov

Yeni Üyemiz
Adı
Mümin
Soyadı
Çıtak
Murat NUR' Alıntı:
Seninki sifonlu mu yoksa bilyeli mi

Bilyasız çok araştırmıştım bende bilyalılar sağlıklı değil tıkanma oluyomuş zamanla. Resimdeki sulukla aynı tek tavsiyem ben 100ml yerine 200ml aldım 100mllik muhabbet kuşları için gayet yeterli

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Ben 400 ml lik aldım tatil durumunda kac gun idare ediyor onu deneyecegim

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Onur TATAROĞLU' Alıntı:
Ben 400 ml lik aldım tatil durumunda kac gun idare ediyor onu deneyecegim

Bende 400 düşünüyorum, si, kullanmaya başladıdiniz mi

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Mumin ÇITAK' Alıntı:
Bilyasız çok araştırmıştım bende bilyalılar sağlıklı değil tıkanma oluyomuş zamanla. Resimdeki sulukla aynı tek tavsiyem ben 100ml yerine 200ml aldım 100mllik muhabbet kuşları için gayet yeterli
Ben olası 3-5 günlük tatil durumlarindada ise yaramadı için 400 ml düşünüyorum, yine 2 güne bir değiştiririm suyu.

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Yok sagolsun aras kargo istanbul yerine kocaeliye gondermis gelmedi

milanov

Yeni Üyemiz
Adı
Mümin
Soyadı
Çıtak
Murat NUR' Alıntı:
Ben olası 3-5 günlük tatil durumlarindada ise yaramadı için 400 ml düşünüyorum, yine 2 güne bir değiştiririm suyu.

Tatil için 400 ml almak elbette mantıklı fakat şunuda göz önünde bulundurmak lazım ne kadar sızdırmazda olsa kuşlar oyun haline getirirse suyu çok çabuk tüketirler. Fikir olması amacı ile 200ml lik suluğu yarım dolduruyorum 1 çift jumboya 3 gün yetiyo rahat süre uzar ama dayanamadım suyu tazeledim. sevda papağanı 1 çift 2 günde bitti oynamayıda seviyo keratalar, ortam sıcaklığı 26 - 30 derece arası. Ben yinede tatil için normal suluk takarım kafam rahat olsun sadece kendi düşüncelerim kimseyide yanlış yönlendirmek istemem.

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Ben normal 400 ml lik de aldim her kafese su kalitesinin bozulmamasi acisindan bir normal 100 ml bir 400 ml birde bunu takacagim 900 ml

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Mumin ÇITAK' Alıntı:
Tatil için 400 ml almak elbette mantıklı fakat şunuda göz önünde bulundurmak lazım ne kadar sızdırmazda olsa kuşlar oyun haline getirirse suyu çok çabuk tüketirler. Fikir olması amacı ile 200ml lik suluğu yarım dolduruyorum 1 çift jumboya 3 gün yetiyo rahat süre uzar ama dayanamadım suyu tazeledim. sevda papağanı 1 çift 2 günde bitti oynamayıda seviyo keratalar, ortam sıcaklığı 26 - 30 derece arası. Ben yinede tatil için normal suluk takarım kafam rahat olsun sadece kendi düşüncelerim kimseyide yanlış yönlendirmek istemem.
O zaman 200 ml lik almak daha mantıklı , bende normal suluk ta var 200 ml eğer 2 günü aşan tatil olursa hem sifonluyu hemde normal sulugu takarim, zaten yemlik olarak ta akıllı yemlik kullaniyorum. Gözüm arkada kalmaz