SIK SIK BADANA YAPALIM (BEHSAT TİĞİZ BATMAN )

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
arkadaslar bilindigi gibi hemen hemen her kümeste bir takım hastalıklar kısmide olsa yasanıyor.. hastalıkların onune bir nebze olsun gecebilmek icin deneyip özelikle sonuc aldıgım bir nokta..
üretimhanemizi sık sık kirecle duvarları ve yerleri badana yapalım..
5 litre suya yaklasık 2 kilo kirec yeterli geliyor..
eger havalandırmanız iyiyse kusları üretimhaneden cıkarmanıza gerek yok.. kafeslerinizi indirip duvarları kirecleyip kafesleri tekrar asabilirsiniz..ayrıca yerleride kireclemekte cok buyuk fayda var ben haftada bir bir avuc kireci elime alıp üretimhanenin tavan kısımlarına serperim..
kirec bakteri virüs mantar ve bitlere karsı etkili ve dogal bir savascıdır..
yanlız kirecleme yapılırken dikkat edilmesi gereken en buyuk nokta havalandırmadır havalandırmanız iyi olmazsa kusların gozlerini yakabilir ve hatta zehirlenmeye kadar yolu vardır.. kirec kusların üzerine gelmemeli.. ayrıca bir fırca yardımıyla kireci kafes tabanlarına sürebilirsiniz..
not:yuvalık iclerine yuvalık kafeslerde asılı iken kesinlikle sürmemeliyiz..
ve onemli bir nokta daha bit mevsimi başladı.. yuvalıklarımızın icine kekik dalları koyarsak ama dogal ve doğadan toplanması ve işlenmemesi kaydıyla..kekik dallarını koyarsak yuva iclerinde bit üremeyecektir.. bit kekigin kokusundan kacar.. bilen dostlarımız varmı bilmiyorum ama..saka kuşu doğada yuvasını kekik dallarıyla yapmaktadir..
saygılar..

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
iyi bir noktaya değinmişsin Behsat usta, badana herdaim mükemmel çözümlerden biri. Kekiğin dışında ayrıca okaliptüs yaprak ve dalları çok iyi doğal bit ve pire savaşçısıdır. İster yeşil, ister kurutulmuş okaliptüs yapraklarını ufak parçalara bölerek yuvalık içlerinde talaş ile birlikte kullanabiliriz.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
iyi bir noktaya değinmişsin Behsat usta, badana herdaim mükemmel çözümlerden biri. Kekiğin dışında ayrıca okaliptüs yaprak ve dalları çok iyi doğal bit ve pire savaşçısıdır. İster yeşil, ister kurutulmuş okaliptüs yapraklarını ufak parçalara bölerek yuvalık içlerinde talaş ile birlikte kullanabiliriz.
tskler günay abi ekleme icin.. sitenin işte en guzel yani üreticilerin birbirlerini tamamlaması

umitates

Takipçi Üyemiz
Adı
ümit
Soyadı
ateş
hobiciyim ama yine de üretici kardeşlerime çok yardımcı olur bu paylaşımlar teşekkürler

levent33

Uzman Üyemiz
Adı
LEVENT
Soyadı
ULUCA
KİRECİN İÇİNE BELLİ ORANDA SIRADA ÇAMAŞIR SUYU DA EKLEYEBİLİRSİNİZ ÖNCE ÇAMAŞIR SUYUNU SUDA KARIŞTIRIP SONRA KİRECİ DÖKERSENİZ DAHA İYİ BİR KARIŞIM OLLUR
BİZ BUNU BODRUM KATLARA YAPARDIK HAMAM BÖCEĞİ VE BENZERİ HAŞERELER YADA BELLİ ORANDA FOSFOR , FOSFOR TARIM İACI SATAN YERLERDE BULUNUR VE COK UCUZDUR SAĞLIĞA UÇUCU DEĞİLDİR EN İYİSİ FOSFOR KARIŞIMI

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Bugün bende kuşların odasını kireçle badana yaptım 3 kilo sönmemiş kireci bir kova suda söndürdüm 5-6 saat beklettim içine biraz da keneson kattım ( günay abi opigal 5 önermişti ama burada heryere baktım fakat bulamadım) sonra duvarları ve yerleri bir güzel badana yaptım, şimdi cam açık kuşlar diğer oda da kurumasını bekliyorum, yerleri de çamaşır suyuyla iyice sildim, yarın kuşları yerine alacağım şu tüy sorunu artık çok arttı birde yarın vilmektin alıp tüm kuşlarabir damla karnına bir damla sırtına damlatacağım, çıkan 10 yavrudan mutlaka 2 sinin uzun tüyleri dökülüyor bazılarının ki hiç çıkmıyor. bu ara temizliği 4x artırdım neredeyse yuvaları hergün temizliyorum bakalım işe yarayacak mı, behsat bu konu dediğin gibi çok yaygınlaştı neredeyse her üreticide artık bu sorun var, umarım kesin bir çözüm bulunur en kısa zaman da.

Murat ÖZYÜREK

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Murat
Soyadı
ÖZYÜREK
biligili ve tecrübeli arkadaşların benim gibi acemilerle bu bilgileri paylaşması çok önemli...teşekkürler değerli bilgilerini bizlerden esirgemeyen ustalarımıza...vereceğiniz her bilgi bizim için çok önemli ve değerlidir...

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Kekik çok güzel bir bilgi hiç bilmiyordum sakaların kekik dalı ile yuva yaptığını derhal evde yetiştirdiğim kekikleri çoğaltayım taze yapraklı versem zebra ispinozları sevinirler herhalde.

Okiluptusta enteresan baharatçı bana kızacak hem olmayanları soruyorum bu sıra.

Ancak muhabbetler içeri koyduğumu dışarı atıyor yuvadan oda var bakalım kekiğide atacaklarmı?

Teşekkürler.

Birde mubişlerin yavruluğuda tahta kireçle boyasak zararı olurmu? Vede hatta kafesleri.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Canan NUMAN' Alıntı:
Kekik çok güzel bir bilgi hiç bilmiyordum sakaların kekik dalı ile yuva yaptığını derhal evde yetiştirdiğim kekikleri çoğaltayım taze yapraklı versem zebra ispinozları sevinirler herhalde.

Okiluptusta enteresan baharatçı bana kızacak hem olmayanları soruyorum bu sıra.

Ancak muhabbetler içeri koyduğumu dışarı atıyor yuvadan oda var bakalım kekiğide atacaklarmı?

Teşekkürler.

Birde mubişlerin yavruluğuda tahta kireçle boyasak zararı olurmu? Vede hatta kafesleri.
kireç kuşlara temas ederse zarar verir , sadece behzat beyin dediği gibi ortamı boyamak lazım

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
Yeni arkadaşlar için önemli bilgiler bu tür paylaşımların devamını bekliyoruz.