sıkışan yumurtayı çıkarma video

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Bu işi ben de korka korka yakın zamanda bir muhabbet kuşuma yapmıştım.Yapan için de kuş için de stresli bir durum.Allah ( C.C. )'a bin şükür ki kuşa bir şey olmadı daha sonra.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
güzel paylaşım teşekkürler ama mesele onu yapabilmekte zor iş

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Merak etmişimdir sıkışan yumurtanın nasıl çıkarıldıgını,görmüş oldum. Bu çıkış esnasında acaba canı çok yanıyormudur.

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Benim tecrübe ettiğim durumda dişi kuş 10 saniye kadar kafesin dibinde durdu.Sonra yuvalığına geri döndü acele ile.İlk defa yumurta kanalını görmüş oldum.Yumurta çıktıktan sonra 3-4 saniye kadar yumurta kanalının küçük bir kısmı dışarıda kalıyor.Sonra kendini içeri çekiyor.

vky88

Takipçi Üyemiz
Adı
Volkan Kemal
Soyadı
YALAV
Ustada Cerrah eli var yumurtayı kırmadan alıyor; Bu işlem sırasında olur ya yumurta kırılırsa Kuşa zeval gelirmi ? Yumurta kanalının dışa pörtleyip toparlayamama olasılığı nedir  ? Bu iş cesaret ister özellikle az sayıda çiftin varsa :) Video beş yıldızlı ,  Emeğinize sağlık ...!

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Paylaşım için Teşekkürler..
  Muhakkak, Küçük yapıdaki kuşlarda durum daha ciddi; Yumurtlama sancılı bir süreç tıpkı insanlardaki doğum süreci gibi. Anne kuştaki yağlanma yahut yumurtanın kanalda ters oluşu sancılı süreci uzatacak fakat kuşu öldüren belki o yumurtadan sonra gelecek 2. ve diğer yumurtaların çıkamayışı..

Aşağıdaki X-Ray de yumurta kanalda düzgün ve bir sonrakinin yakın zamanda gelmeyeceği bariz.

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
  Merhaba,
  Kusura bakmayın da bu x ray görüntüsü havaalanlarındakilerden mi, yoksa bildiğimiz rontgen cihazı ile mi çekildi. Sonuç olarak çok fark etmiyor tabiki, çünkü ikisi de radyasyon yayan aletler.
  Rontgen çektirirken hiç dikkat etmediniz mi, kapıda kocaman HAMİLE BAYANLAR GİREMEZ yazar. Çünkü radyasyon canlının genetiğini çok ciddi şekilde bozar. Bu da sakat doğumlara, zihinsel bozukluklara sebebiyet verir.

Saygılar ...