Sil baştan ..

VolkanSatır

Yeni Üyemiz
Adı
Volkan
Soyadı
SATIR
Öncelikle bu forumda emeği geçen bütün arkadaşlara , abilerime teşekkür ederim .
Yaklaşık 1 sene öncesine kadar evde hobi amaçlı üretim yapıyordum . Okul nedeniyle kuşları dayıma vermek zorunda kaldım .
Ama bu hayvan sevgisi bende tam anlamıyla hastalık derecesine ulaştı ve yeniden hobi amaçlı üretime başlıyıcam inşAllah ..Şuan önceki çiftimden olan ingiliz kırığı erkek ve kuşçudan aldığım dişiyle başladım . Bir yandanda üretim kafesi yapıyorum . Lafı fazla uzatmadan aklıma takılan bi soru sormak istiyorum ;
*Önceki çiftim dişi 8de 8 yavru veriyordu kursakları dolu olmasına rağmen bunlardan 3 ü hayatta kalıyordu . Bunun sebebi büyük yavrunun küçüğü ezmesi olabilirmi yada farklı bi neden ?
* Yavruların 3 ünden 2 si yuvalıktan atladıktan 4 gün sonra eve geldiğimde erkek kuşu kafes tabanında kafası yolunmuş gözü oyulmuş bi şekilde kan içinde gördüm .. Bunun sebebini kime sorsam cevap alamadım kimisi yavrulara kur yaptığından dolayı annenin tepkisi olduğunu söylüyo ama ben yinede FORUMDAKİ ÜSTADLARDAN CEVAPLARI BEKLİYORUM .
Şimdiden ilginiz için teşekkürler ...

Saygılar , Volkan Satır.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
bu tür dişilerin erkeklerini ayırmalısın  yoksa bu dişiye  erkek dayanmaz dişide  savunma mekanizması  hat safhada  yavruları koruma iç güdüsü ile erkekğini bile öldürüyor bu tür çiftlerin erkekleri yavruların  tüylenme zamanında  erkeğin başka kafese çekilmesi şart bu kuşa istediğin erkek kuşu at öldürür kaçış yok ayırmadıkca

mesut KORKMAZ

Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
korkmaz
bende de farklı bir durum var kardeşlerim. fikir olması açısından anlatayım. benim en çok randıman aldığım çiftimin de böyle bir sorunu var en az 5te 5 yapıyor ama ilk yavru yuvadan atlasın anne hemen saldırıyor. babanın yavruyu yemlemesine tahammülü yok. yavruları çekemiyor.bende kararsız kalıyorum. anneyi ayırsam baba daha küçük olan yavrulara bakmaz gibime geliyor babayı ayırsam anne parçalar. tek bulduğum yol yavru atlar atlamaz kafesten alıp bakıcı bir çiftin yanına koyuyorum

VolkanSatır

Yeni Üyemiz
Adı
Volkan
Soyadı
SATIR
Mesut KORKMAZ' Alıntı:
bende de farklı bir durum var kardeşlerim. fikir olması açısından anlatayım. benim en çok randıman aldığım çiftimin de böyle bir sorunu var en az 5te 5 yapıyor ama ilk yavru yuvadan atlasın anne hemen saldırıyor. babanın yavruyu yemlemesine tahammülü yok. yavruları çekemiyor.bende kararsız kalıyorum. anneyi ayırsam baba daha küçük olan yavrulara bakmaz gibime geliyor babayı ayırsam anne parçalar. tek bulduğum yol yavru atlar atlamaz kafesten alıp bakıcı bir çiftin yanına koyuyorum
Mesut bey en doğrusu sizin yaptığınız olsa gerek .ben tek çift besliyodum bakıcı çiftte yoktu . Hepimiz böyle kötü olaylardan tecrübe ediniyoruz  :)

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Öyle dişilerinizi yavrular yuvadan atlamaya başladığında ayırın...merak etmeyin erkek tek başına büyütür. Birde bence verdiğiniz mamanın içeriğini gözden geçirin...mamanız çok güçlü ise, örneğin içinde nijer tohumu varsa, ekstradan keçi boynuzu tozu gibi şeyler varsa kuşlarınızı kızıştırır ve bu da dişilerin genellikle yavruları yuvadan atması ve öldürmesi ile sonuçlanır. Mamaya dikkat edin...kendiniz evde mama yapıyorsanız artık yapmayın, hazır ve kaliteli mamalar var, çok da pahalı değiller (belki de evde kendinizin yaptığı mamadan bile daha ucuzdur).