şimdi bu kuş rainbow deyilmi

çilem-06

Uzman Üyemiz
Adı
çilem
Soyadı
erdem
Özgür ÇİN' Alıntı:
O zaman ilk resimdeki rainbow diyim. Erkek Sarı kanat spangle gibi duruyor gögüsünde akışkan olarak farklı renkler vAr mı? .
1 resimdeki yavrunu göğsünde sarı lekeler var artı size resmini yolladığım erkek burdaki bilir kişiler olarak çekoslovak raimbow olarak belirtildi . ve öylede ben illede ilk resim raimbow demedim ama bu erkeğim istediğiniz yere sorabilirsiniz iyi akşamlar.

çilem-06

Uzman Üyemiz
Adı
çilem
Soyadı
erdem
Okan ŞENOL' Alıntı:
bu renk tonu açık raınbov büyük ihtimalle fotolarda flaşlı kamera ile çekilmiş
ilk fotoları flaşsız çektim ama sonra koyduklarım hep flaşlı öyle olunca tam renklerde çıkmıyor.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Çilem ERDEM' Alıntı:
konuyu ben açtım ilk foto benim zaten

ve bu erkeğimde raimbow
Bu kuş rainbow değil. Sarı yüzlü spangle, ilk resim de rainbow değil ancak renklerin birbirinin içinde uyumla karışımı taşıyıcı bir kuş olduğunu gösteriyor.

çilem-06

Uzman Üyemiz
Adı
çilem
Soyadı
erdem
lütfen bi rainbow kuş resmi koyarmısınız benim kafam karıştı.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bu Haydar Karaçal abimizin rainbow muhabbet kuşu

Bu da farklı bir örnek:

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Renk akışına dikkat edin. Bunun olması en önemlisidir.

çilem-06

Uzman Üyemiz
Adı
çilem
Soyadı
erdem
Mahir KOCATÜRK' Alıntı:
neyse ne kuş  güzel çilem hanım bende bundan sonra bakalım rainbow yavru verecekmi
mahir bey bugün gelip aldığınız bu kuşlarda herhangi bi sorun çıkarsa anında getirin burdanda söz vermiş olayım. inşallah güzel yavru alırsınız

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
sanki rainbow olunca değişen ne oluyorki anlamadım sonuçta hepsinin fiyatı aynı dimi

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Bu işin ustalarından kime sorarsanız sorun o erkek kuşunuzun rainbow olmadığını sarı yüz sarı kanatlı bir spangle olduğunu söyleyecektir. Siz fikir istemişsiniz bende fikrimi söyledim kızmaca yol çilem hanım. Bir çok abimizin böyle tepkiler yüzünden fikirlerini paylaşmadığını biliyorum. Bir konu danışıyorsanız fikirlere saygı göstermeniz lazım diye düşünüyorum. Böylecelikle küstürsüğümüz ustalarımızı abilerimizi geri kazanırız diye düşünüyorum. Saygılar

çilem-06

Uzman Üyemiz
Adı
çilem
Soyadı
erdem
niye kızıyım ben öyle biliyodum herkezede öyle söylüyodum rainbow diye zaten o kuşum burdaki fotosundan sonra saat 19 civarı buradaki üye lerden birisinin oldu mahir beyin

bundan sonra hiçbir fotoda flaş kullanmıycam onu anladım flaş renkleri yokediyo doğrusu birazda kızdım neyse ya benim kuşlarım güzelll çok değişik renkler çıkarıcam rainbow olmasada çok güzel renkler elde edicem yakında.

çilem-06

Uzman Üyemiz
Adı
çilem
Soyadı
erdem
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
sanki rainbow olunca değişen ne oluyorki anlamadım sonuçta hepsinin fiyatı aynı dimi
he ya doğru diyosunuz benim en çok sevdiğim kuşlarda sarı kafalı mavi ler parçalılar yeşillerin değişik renkleri mesela

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Çilem ERDEM' Alıntı:
lütfen bi rainbow kuş resmi koyarmısınız benim kafam karıştı.
her rengarenk olan kuş rainbow değildir, bir kuşun rainbow olup olmadığını ancak gövde (beden- karın ve göğüs) renklerinden anlayabilirsiniz. Bir kuşun rainbow olması için karın ve göğüs bölgesindeki renkler homojen bir şekilde bir-birine karışmalıdır.

Örneğin...

--------------------------

--------------------------

Tabii tüm diğer muhabbet kuşu mutasyonları gibi rainbow kuşların da kendi içerisinde mutasyonlar vardır...

parçalı mutasyon

pastel mutasyon

...bunlar oldukça nadir ve değerli türlerdir, benim en çok beğendiğim rainbowlar antrasit rainbowlardır...