Sinirsel

Zeynepaksu25

Üyemiz
Adı
Zeynep
Soyadı
Aksu
Merhaba kuşumun ayağının incindigini yazmıştım daha sonra hiç basamaması üzerine veterinere gittim ve gittikçe kotulestigine göre büyük ihtimalle sinirsel dedi yapabilcek pek birşey olmadığını söyledi. İshal ve ayağının üzerine basamıyor. Vitaform ilaç verdiler o kadar. Bi kaç gündür tüy kabartmaya ve uyuklamaya başladı. Tüyde galiba kafasının üzerinde diken şeklinde tüyler var. Poposu kirli değil. Size de haber vermek istedim.

julesvern

Yeni Üyemiz
Adı
jules
Soyadı
vern
kuşunuz ihsalden ölebilir tüylerini kabartmasının sebebide ihsalden dolayıdır o kafasında çıkan diken gibi şeylerde yeni tüylerdir çok fazla yeşillik yada havuç vb. gibi şeylermi verdiniz

julesvern

Yeni Üyemiz
Adı
jules
Soyadı
vern
ama beslenme bozukluğundanda ishal olmuş olabilir kirli suda olabilir sular hergün değişmelidir bozuk yiyeceklerde olabilir rüzgara mağruz kalıp da olmuş olabilir bu durumlardada ishal olabilir veterinere götürerek iyi yapmışsınız ishalin veterinere in verdiği ilacla yavaş yavaş düzleceğini düşünüyorum

Zeynepaksu25

Üyemiz
Adı
Zeynep
Soyadı
Aksu
Üşüyor galiba güneşe çıkarınca tüylerini indiriyor ama ev o kadar soğuk değil. Yeşillik evet vermiştim ondan oldu fakat geçmedi bir türlü. Şuan Vitaform kullanıyorum biraz düzeldi gibi dışkısı şöyle ortadakini yeni yapmış. Ishal mı sizce. Yemler sonradan üzerine düştü

Ekli dosyalar

Zeynepaksu25

Üyemiz
Adı
Zeynep
Soyadı
Aksu
Sürekli yem yediriyorum suyunu veriyorum. Ayağından dolayı kendi yiyemez belki diye. Umarım ishali düzelir. Ayağından ümidi kestim

julesvern

Yeni Üyemiz
Adı
jules
Soyadı
vern
ishali yavaş yavaş düzelir ama ayağı konusunda bir bilgim yok belki düzelir

Zeynepaksu25

Üyemiz
Adı
Zeynep
Soyadı
Aksu
İshalden felç olunabilir diye bir yazı okumuştum ondan sordum. Teşekkür ederim ilginiz için

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
İshalden felç olunabilir diye bir yazı okumuştum ondan sordum. Teşekkür ederim ilginiz için
Selamlar,
kuşunuza ait bir video atabilir misiniz? (yine de aşağıdaki uygulamayı ayak tutulması olmasa bile yapabilirsiniz)

Eğer ayak tutulması ise :
- Bu tutulmaya iç parazit sebep oluyor olabilir.

Çözüm 1: Kanat ve ayak tutulması için levamizol etken maddeli ilaç ve sadece 1 gün (max 2 gün) kullanmanız gerekebilir.
Çözüm 2: Ya da çiğ kabak çekirdeği yedirmeniz gerekir. 1 gün (max 2 gün).
Uygulamanın ardında 4 - 5 saat içinde etkisini gösterebilir. Ayrıca günlük olarak kafes temizliği yapmanızı öneririm. (ilaç kullanımından 10 gün süre ile). Düşen iç parazit düştüğü yerde larva bırakabilir ve 10 gün içerisinde yeniden aynı parazite maruz kalabilir. Bu sebeple 2. uygulamayı da 10 gün sonra yapabilirsiniz. sadece 1 gün.

İlaç ismi Sitrax (benim kullandığım ve beşeri bir ilaçtır. yani eczanelerde bulabilirsiniz). 100 ml suya 6-8 damla.

1 gece önceden suluğu kaldırın. Ertesi sabah erkenden ilaçlı suyu verin.

geçmiş olsun.

Zeynepaksu25

Üyemiz
Adı
Zeynep
Soyadı
Aksu
Bu uygulamayı Vitaform tedavisi bittikten sonra uygulasam olur mu kabak çekirdeği yedirmekle başlayıp daha sonra ilaç kısmına geçsem daha iyi sanki.hemen video atıyorum. Ishal sorunu geçmeye başlayınca biraz kendine geldi

Zeynepaksu25

Üyemiz
Adı
Zeynep
Soyadı
Aksu
Foroğraf attım ama anlaşılır mı bilmiyorum dışkısına da bakar mısınız normale döndü sanki

Ekli dosyalar

Zeynepaksu25

Üyemiz
Adı
Zeynep
Soyadı
Aksu
Çiğ kabak çekirdeği bal kabağı olan değil mi icindekini yedirecegim yeşil olan yeri peki kurumuş olabilir değil mi kavrulmuş olmaması yeterli olur galiba

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Anlattıklarınızdan bunun bir ayak tutulması olduğunu anlıyorum. Resim görsellerinde de benzer hareketlerin öncesi ve sonrası ya da tünekte nasıl durduğu aslında net olarak anlatıyor ne demek istediğinizi. (Özellikle soldan 3. resim)

Zaten kalıcı felç (geçici felç durumu, gidip gidip gelir) ya da kırılma değil. Tutulma. (Bu da sinirseldir. İçerideki parazit direkt olarak kanat ve ayak için oluşan sinirler üzerine yerleşir ve burada yaşamaya başlar. Vereceğiniz ilaç ya da kabak çekirdeğinde bulunan etken madde de bunu bulunduğu yerden ayırmaya ve dışkı yoluyla atılmasına sebep olur.) Kılcal bir iç parazit ve şerit halindedir. İlaç kullanımı 4-5 saat içinde kanda etkisini gösterir ve içerideki parazit hemen dışkı yoluyla atılır. Bu süreç 10 güne kadar (kanatlılarda) devam edebilir. O yüzden 10 gün etkili olan bu ilacı sadece 1 kere kullanmanız yeterlidir. 10 gün sonra da 1 kere daha kullanın, durum düzelecektir. Ortamı da dezenfekte etmeyi unutmayın.

Kabak Çekirdeği ile ilgili bilgi için kabaca;

Levamin ile ilgili bilgiler;

Önerdiğim beşeri ilaç Sitrax etken maddesi Levamizol;

Google'a levamizol ne işe yarar yazın;
1621528858799.png

umarım yardımcı olabilmişimdir.

Zeynepaksu25

Üyemiz
Adı
Zeynep
Soyadı
Aksu
Teşekkürler çok yardımcı oldunuz ben şuan kuşumun yanında değilim en kısa sürede kabak çekirdeğini deneyeceğim olmazsa ilaca geçerim. Umarım ilaç kötü bir etki yapmaz.gelismelerden haberdar ederim .😊

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Teşekkürler çok yardımcı oldunuz ben şuan kuşumun yanında değilim en kısa sürede kabak çekirdeğini deneyeceğim olmazsa ilaca geçerim. Umarım ilaç kötü bir etki yapmaz.gelismelerden haberdar ederim .😊
ilac daha hızlı çözer ve etkisi sadece parazite olur.

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Tamam teşekkürler ilginiz için
Bu arada birden bire kendiliğinden de geçebilir. Ancak bu parazitin atıldığında dair bir sonuç değildir. PArazit siniri bırakmış ancak vücutta başka bir yer arıyor olabilir. Bir anda bakmışsınız kuşunuz geri geri yürüyor, ilginç ve saçma sapan hareketler yapıyor olabilir. Ya da bir kanadını hiç kullanamıyor. Belirtiler de bunlardır.

Tekrar geçmiş olsun.