Şırıngayla besliyorum

gokhan aslan

Üyemiz
Adı
gökhan
dişi kuşum yavruları beslemiyor zaten erkek yuvalığa hiç adım atmıyor ,mecburen yavruları kendim beslemek durumundayım daha çok küçükler gözleri açılmamış olan var ,şırıngayla beslemeye çalışıyorum ancak yaptığım mamanın içine neler koyabilirim, haşlanmış yumurta ve cicibebe koyuyorum başka  neler koymalıyım sürekli bu mama sonucunda ishal olurlar diye de çekiniyorum bunu engellemek için neler yapmalıyım lütfen yardım  :(

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
pirinç unu ile besleyebilirsiniz
ancak yavruları ebeveynleri beslemediğine eminmisiniz???

gokhan aslan

Üyemiz
Adı
gökhan
evet Mert bey zaten belirttiğim gibi dişi yumurtladığından beri erkek kuş bir kere bile yuvalığa girmedi ,dünden beri yavrular hiç susmadan bağırıyor bugün baktığımdan en küçük olanı ölmüştü kursağı bomboştu diğer yavruları kontrol ettim hemen onlarında kursaklarında tek bir yem parçası yok,üzerlerine yatıyor ancak beslemiyor .yavruları beslediğimden beri sustular daha da sesleri çıkmıyor ,gün içerisinde yine kontrol ettim kursaklarında yem yok.
İlk kuluçkası onun verdiği bi tecrübesizlik olarak düşünüyorum

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
ama o kuşlar bir kez öğrenmezse bundan sonra yavrularını nasıl besleyecek ki ? öğrenmeleri gerek, ilginç bir sorun.

Lütfi Öer

Üyemiz
Adı
Lütfi
Soyadı
Özer
şırıngayla yavru beslemek sanat işi hocam o şırınganın ağzındaki hortum şeffaf ve sert olmamalı yusyumuşak olmalı yoksa hayvan elinizde ölüyo ve 1 hafta yemek yiyemiyosunuz ayrıca ve ayrıca onun kıvamını iyi tutturamazsanız hayvanın kursağında kalıyor hayvan eritemiyor sonrada ölüyor yani sıkıntılı bi iş en ince detayına kadar sorun uzman kişilere bu kuluçkada o yüzden 5 yavrum öldü

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
youtube da yavru besleme videoları var oradan izleyip uygulayın ayrıca da bisikletçiden sibop lastiği alın şırınganın ucuna onu takın

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
siringa ile yavru buyuttum ben . gunde 3 defa veriyordur .  bebebiskivisi ve kabuksuz yem koyuyordum. hic ishal olmadi ve cok guzel evcil bir kus simdi hala yanimda ese ettim ama hala terk etmedi beni yine eski evcillikte massallah :)    kabuksuz yem petshoplarda mevcuttur yada bir ureticiden temin edebilirsin .
yapilisi cok kolay . kabuksuz yemi suda yarim saat beklet sonra cikart demir kase ve demir kasikla ez ,hamur gibi oluyor zaten . ustune cicibebe aradabir vitamin limon havuc bir iki damla damlat . kivami cok onemli bn munkun oldukca kati tutmaya calistim siringadan gececek kivamda ne cok sulu ne cok kuru olsun ılık su ile kıvamı ayarla hamurdan biraz sulu olsu. gunde uc defa ver . biraz zamanini alacak ama karsiligini verecekler sana :)  besleme konusunda youtubede videolar mevcut zaten imzamda
numaram var bir sikinti olursa arayabilirsiniz

gokhan aslan

Üyemiz
Adı
gökhan
Barış Ürgen çok saol kardeşim,hem verdiğin bilgiler hemde cesaret için.bebebisküvisi ,haşlanmış yumurta sarısı ve pirinç unu verdim bugün yiyebileceği kıvamda .en kısa zamanda kabuksuz yem temin etmeye çalışıp onu da bu karışıma katmalıyım.
Çok saolun

dthunter

Üyemiz
Adı
Kenan
Soyadı
Ölçek
Selam ben şırıngayla çok yavru büyüttüm moralinizi bozmayın sadece biraz özverili olacaksınız ve karşılığını fazlasıyla alırsınız kuşlarınız sizden hiç ayrılmaz. İlk bir hafta dediğiniz gibi bebe bisküvisi, yumurta sarısı ve pirinç unu karışımı verin kıvamını arkadaşlar anlatmış zaten. Bir haftalıktan sonra karışık kuş yemlerini kahve makinasında öğütüm ince delikli çay süzgeciyle eleyin kabukları yani kepeğini atın, elde ettiğiniz unu bir kavanozda depolayabilirsiniz. Hazırlayacağınız zaman biraz bebe bisküvisi ve su ile ilk başta hazırladığınız mama kıvamında aynı şekilde verebilirsiniz. Arada bir diğer kuşlar için hazırladığınız vitamin takviyeli suylada hazırlarsanız iyi olur. Enjektörün ucundan mama çıkması sorun olursa deliği biraz genişletebilirsiniz daha sonra ince serum hortumlarından 3-4 cm lik bir parça takıp direk kuşların kursağına boşaltın. Dikkat etmeniz gereken aşırı vermemek çok verirseniz geri taşar ve kuş boğularak ölebilir. Birde mamayı sıcak suyla hazırlayın kuşun vücut ısısına yakın olmalı çok soğuk olursa boyundan geçen beyne giden damarlarda kan akışının yavaşlamasına sebep oluyor dolaşım yetersiz olursa kafada ödem gelişip kuş kaybediliyor. Bunlar yaşanmış tecrübelerdir. Size kolay gelsin moralinizi bozmayın hala elimde beslediğim bir sultan papağanı var.

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Gökhan ASLAN' Alıntı:
Barış Ürgen çok saol kardeşim,hem verdiğin bilgiler hemde cesaret için.bebebisküvisi ,haşlanmış yumurta sarısı ve pirinç unu verdim bugün yiyebileceği kıvamda .en kısa zamanda kabuksuz yem temin etmeye çalışıp onu da bu karışıma katmalıyım.
Çok saolun
rica ederm . Umarım kayıpsız atlatırsınız . Ve yem şart diyeyim size . Biz nasıl ekmek yemeden doyamıyorsak tam :D onlardada yem . pirinç ununu tavsiye eden arkadaşta herhalde bu amaçla tavsiye etmiş yemin yerini tutarmı orasını bilmem ama bence mutlaka olmalı ana yemekleri.Kuşların durumunu özelden yazarsanız yada burdan yayınlarsanız bizde haberdar olmuş oluruz merakta bırakmayın bizede Selametle

scdemirbas

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
can
öncelikle kolay gelsi. benim çiftlerim de yavru çıkardı dün dişi erkeği dövmüştü ben de erkeği dişinin yanından ayırdım. dişi tek yavruya yatıyor. akıllı yemlik kullanıyorum. dün tamamen boşalmıştım bugun baktım biraz kabuk çıkmış yani dişi kuş yem kırmış. ama yavrunun kursağı çokta dolu değil. ama yavru kuşumun sesi de hiç çıkmıyor. acaba bende mi elle beslemeye başlasam

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Serkan CAN' Alıntı:
öncelikle kolay gelsi. benim çiftlerim de yavru çıkardı dün dişi erkeği dövmüştü ben de erkeği dişinin yanından ayırdım. dişi tek yavruya yatıyor. akıllı yemlik kullanıyorum. dün tamamen boşalmıştım bugun baktım biraz kabuk çıkmış yani dişi kuş yem kırmış. ama yavrunun kursağı çokta dolu değil. ama yavru kuşumun sesi de hiç çıkmıyor. acaba bende mi elle beslemeye başlasam
BEsliyorsa kesinlikte elleşmeyin derim . Yuvalıgada yem koyun biraz . hergün yavru kontrolu yapın ama dışıyı fazla rahatsız etmeyin  elinizi çabuk tutun ve kuşu ürkütmeyin. her ihtimale karşı elle besleme için gerekli malzemeyi temin edin siz yinede . Bu konuda tecrübeli arkadaşlardanda yorum bekleyin derim .

scdemirbas

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
can
bilgili abilerim yardım etmiyor ama dişi kuşum iki yavru çıkarmaya başladı.  acaba yuvanın içine yem döksem mi? ne dersiniz. yada yuva girişine yemlik mi  asssam..

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Serkan CAN' Alıntı:
bilgili abilerim yardım etmiyor ama dişi kuşum iki yavru çıkarmaya başladı.  acaba yuvanın içine yem döksem mi? ne dersiniz. yada yuva girişine yemlik mi  asssam..
bence gereken yardım yazılmış size yuvalığın içine yem koymayın ve yemlikte asmayın