Sırt bölgesinde Tüy Dökmü

yasinjanbert

Yeni Üyemiz
Adı
yasin
Soyadı
batır
arkadaşlar dişi erkek olarak kafeste iki kuşum var.Dişi olanda resimde görüldüğü gibi tüy dökülmesi oldu ve tüysüz kısımlarda kök diplerinde siyahlıklar var.Sebebi nedir? bir ilaç kullanmalımıyım.

Ehil Arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum.

Resimde Kuş Islaktır.

Adı
Musab mehmet
Soyadı
Eren
yasinjanbert' Alıntı:
arkadaşlar dişi erkek olarak kafeste iki kuşum var.Dişi olanda resimde görüldüğü gibi tüy dökülmesi oldu ve tüysüz kısımlarda kök diplerinde siyahlıklar var.Sebebi nedir? bir ilaç kullanmalımıyım.

Ehil Arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum.

Resimde Kuş Islaktır.
başlıca sebepleri olarak kuşun hava almaması ve sürekli kapalı ortamda bulunması gösterilebilir. Kuşa ağır gelen besinlerin verilmesi kuşun bünyesini zorlar ve tüylerini dökme olarak tepki verebilir. Ayrıca muhabbet kuşlar strese gelemez ve size kızdıysa bu hastalığa yakalanmış olabilir.  Parazit kapmış olması da bu hastalığın sebeplerinden biri olarak gösterilebilir. Tedavisi çok zor değildir ve sabırla kuşun üzerine düşmek gerekir. Kafeste bol bol marul ve yeşillik gibi yiyecekler bulundurulması tedavi sürecini hızlandırır.

canmuhabbet41

Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Can
fotoda gördüklerimi açıklayayım.sizin erkek kuş dişinin o bölgesindeki tüyleri kanatıp yoluyor olabilir.
o şekilde tüy dökülmesi olmaz.siyah kalan yerler kanlı tüy kökleri.eğer erkek bunu yapıyor ise vazgeçirmek zor.
kana alışmış(kanibalismus)olmuş olan kuş fırsat bulursa bunu devam ettirir.
kuşlarınızı takip edin .bakalım erkek mi yapıyor.

yasinjanbert

Yeni Üyemiz
Adı
yasin
Soyadı
batır
Mehmet CAN......' Alıntı:
fotoda gördüklerimi açıklayayım.sizin erkek kuş dişinin o bölgesindeki tüyleri kanatıp yoluyor olabilir.
o şekilde tüy dökülmesi olmaz.siyah kalan yerler kanlı tüy kökleri.eğer erkek bunu yapıyor ise vazgeçirmek zor.
kana alışmış(kanibalismus)olmuş olan kuş fırsat bulursa bunu devam ettirir.
kuşlarınızı takip edin .bakalım erkek mi yapıyor.
Buna benzer bir durumla karşılaştım.Ama diğeri durumdan hiç rahatsız değildi gibi Oyüzden birşey var onu temizliyor sandım.
Söylediğiniz çok mantıklı geldi.Bu durumda ne yapabiliriz.

Adı
Musab mehmet
Soyadı
Eren
Yasin BATIR' Alıntı:
Buna benzer bir durumla karşılaştım.Ama diğeri durumdan hiç rahatsız değildi gibi Oyüzden birşey var onu temizliyor sandım.
Söylediğiniz çok mantıklı geldi.Bu durumda ne yapabiliriz.
Eğer erkek yoluyorsa vitamin veya yağ eksiklinden olabilir vitamin eksiklikği için vitaminlerin eksik etme yağ eksiklik için de susam öneririm

yasinjanbert

Yeni Üyemiz
Adı
yasin
Soyadı
batır
Musab Mehmet EREN' Alıntı:
Eğer erkek yoluyorsa vitamin veya yağ eksiklinden olabilir vitamin eksiklikği için vitaminlerin eksik etme yağ eksiklik için de susam öneririm
teşekkür ederim alakanıza. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım