şişlik

anesa09

Yeni Üyemiz
Adı
sena
Soyadı
aktac

arkadaslar gordugunuz gibi kusumun sanki poposuna dogru bi sislik var karninin altinda bana mi oyle geliyo yoksa gercekten bariz bir sislik mi var sizce? yemek yemesinde, hareketliliginde, cere renginde bir sorun yok(canli mavi) yaklasik 1 haftadir falan boyle daha once olmus da olabilir belki de ben gec farkettim bilemiyorum sizce bi terslik var gibi mi gorunuyo?

anesa09

Yeni Üyemiz
Adı
sena
Soyadı
aktac
Levent ACAR' Alıntı:
Fotoğrafta görünen popo kısmı gayet normal.
Elle dokununca nasıl acaba ?

tam popo degil zaten popo ve ayaklar arasinda ayaklardan hemen sonra sanki bi sislik var gorebildiniz mi? gerci yok diyorsaniz yoktur herhalde, dokundugumda yumusak ama cok bastirma firsatim olmadi huysuzlandi. tehlikeli birsey olsa sertlik mi olurdu?

Levent ACAR

Uzman Üyemiz
Adı
Levent
Soyadı
ACAR
Yumuşak şişlik yağ bezesi, (Allah göstermesin) ur filan oluyor. Sert olursa dişilerde yumurta tıkanması oluyor.
Ancak bu kuşun atı normal duruyor.

anesa09

Yeni Üyemiz
Adı
sena
Soyadı
aktac
Levent ACAR' Alıntı:
Yumuşak şişlik yağ bezesi, (Allah göstermesin) ur filan oluyor. Sert olursa dişilerde yumurta tıkanması oluyor.
Ancak bu kuşun atı normal duruyor.
tekrar fotoğraf çektim, şimdi daha iyi görünüyordur sanırım

elime alıp bakamadım gerçekten hiç rahat durmuyo çünkü, ama kafesin kenarında tellerde dururken üfledim biraz göründü teni, diğer yerlerdeki ten rengiyle aynı geldi bana, hafif koyu bir pembe. biraz araştırma yaptım yağ bezesi sarımtrak bir renkte olur yazmışlar, sarı değil. tümör olabilir demişsiniz, tümör olan bölgeye dokunduğumda canı acır mı? o bölgeye dokunuyorum biraz da bastırıyorum ama tepki göstermiyo, kendisi de kafesin tellerine falan rahatça sürtünüyo, ya da kafesin üzerine oturup karnını yaslıyo bi rahatsızlık belirtisi yok. orda bir tüy dökülme durumu da yok. aynı şekilde hala yemesinde, hareketliliğinde bi sıkıntı gözlemlemedim. ha belki diyeceksiniz neden direkt veterinere gitmiyorsunuz yazdınız da yazdınız, buraya yakın kuşlara bakan veteriner bilmiyorum ve özel aracım da yok, yani otobüslerle vs. uğraşmadan önce emin olmak istediğim için soruyorum. eğer şüpheli bir durum olursa tabi ki götürücem :( sabah akşam manyak gibi kuşun poposunu gözlüyorum büyüme var mı tüy dökülmesi var mı diye, ilginize teşekkürler...