SİVRİSİNEK MEVİSİMİ GELDİ. EN UCUZ/EN ETKİLİ MÜCADELE

• Konbuyu başlatan elaziz2316
  • Başlangıç tarihi
E

elaziz2316

Guest
    Sivrisinek sezonu açılıyor. Basit bir sivrisinek tuzağı yapmayı öğreteceğiz.
    İhtiyacımız olan şey temelde:
            200 ml su
            50 gr kahverengi şeker
            1 paket maya (herhangi bir süpermarket bulunur ekmek mayası)
            2 litrelik plastik bir cola şişesi

Prosedür:
          1-Plastik şişeyi şekildeki gibi kesin
          2-Sıcak su ile kahverengi şekeri karıştırın. Soğumasını bekleyin. soğuduğu zaman şişenin alt yarısına dökün.
          3-Mayayı ekleyin. Karıştırmaya gerek yoktur.
          4-Şişenin diğer yarısı, baş aşağı, huni şeklinde yerleştirin.
          5-Siyah bir şey ile (bant) şekildeki gibi sarın ve evinizin bir köşesine koyun.

İki hafta sonra sivrisinek ve şişe içinde ölü sivrisinek miktarını göreceksiniz.

Okullar, çocuk yuvaları, hastaneler, evler, çiftlikler, kreşler çok yararlı bu yöntemi kullanabilirsiniz. Paylaşalım ki herkes masrafı olmayan bu yöntemi kullansın.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
Basit ve kolay bir yöntem normal şeker kullansak acaba işe yarar mı ki ? :-\

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
İsa YILMAZ.' Alıntı:
Basit ve kolay bir yöntem normal şeker kullansak acaba işe yarar mı ki ? :-\
Özellikle neden esmer demiş acaba?
Yaş mayamı kuru mayamı?
Çok faydalı bir paylaşım elinize sağlık.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
inşallah gerçekten faydalıdır, siz deneyip sonuç aldınızmı, eğer ki sonuç başarılıysa çok teşekkür ederim...

E

elaziz2316

Guest
Mert AYDIN' Alıntı:
inşallah gerçekten faydalıdır, siz deneyip sonuç aldınızmı, eğer ki sonuç başarılıysa çok teşekkür ederim...
      Bizzat denemedim. Ama buna benzer başka teknikler denemiştim. Şahsen başarılı olacağı düşüncesindeyim.

Maya konusuna gelince, ekmek mayası diye belirtilmiş ama tahminimce kuru maya olabilir. Maya işini bilen birisine sormak gerekiyor. Belki de iki tür maya da oluyordur.  :-[

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Süper bir paylaşım olmuş teşekür ederiz. Aslında forumda DYS (kendin yap) bölümü var...belki bu konu oraya taşınsa daha çok ilgi görecektir. Evde kullanmak için çok güzel bir yöntem olduğunu söyleyebilirim...yalnız üretimhanesine bunun gibi bir sivrisinek tuzağı kurmayı planlayanlar dikkat etmeleri gerek. Birçok yazıda, özellikle insanlar mama tarifi paylaşırken ekmek de kullandıklarını yazıyorlar. Bu gibi paylaşımlarda zaman buldukça bu ufak notumu eklemeye çalışıyorum. Ekmekde maya bulunduğu için zararlı olduğunu belirtiyorum. Şimdi bizim bu sivri sinek tuzağımızda da maya olacağı için ve rahatlıkla hava ortamına da yayılacağı için üretimhanede buna benzer bir tuzak kullanmak sakıncalı olabilir düşüncesindeyim. Üretimhanelerde pencere ve kapılara sivri sinek teli kullanmak daha mantıklı olabilir.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
teşekkürler ismail abi çok faydalı bir paylaşım olmuş eve tek tük giriyor onları terlikle temizliyorum da iş yerinde özellikle gece vardiyasında hiç çekilmiyorlar işte deniycem bunu ilerleyen zamanlarda :D

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
      Bu çalışmayı geçen yaz uygulamıştım. Bağ evi olması münasebetiyle bolca arı vardı. Ne zaman yemek yiyecek olsa başımıza üşüşürlerdi. Bu çalışmada bahsi geçen malzemeler yerine bir parça et koyuyordum kapana. Hava hafif karamaya başladığında da kapanı açıyordum. Arıları öldürmeden onlardan kurtuluyordum. Kısacası çalışma; pratikte uygulanabilir ve faydalı bir çalışma.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Süper bir paylaşım olmuş teşekür ederiz. Aslında forumda DYS (kendin yap) bölümü var...belki bu konu oraya taşınsa daha çok ilgi görecektir. Evde kullanmak için çok güzel bir yöntem olduğunu söyleyebilirim...yalnız üretimhanesine bunun gibi bir sivrisinek tuzağı kurmayı planlayanlar dikkat etmeleri gerek. Birçok yazıda, özellikle insanlar mama tarifi paylaşırken ekmek de kullandıklarını yazıyorlar. Bu gibi paylaşımlarda zaman buldukça bu ufak notumu eklemeye çalışıyorum. Ekmekde maya bulunduğu için zararlı olduğunu belirtiyorum. Şimdi bizim bu sivri sinek tuzağımızda da maya olacağı için ve rahatlıkla hava ortamına da yayılacağı için üretimhanede buna benzer bir tuzak kullanmak sakıncalı olabilir düşüncesindeyim. Üretimhanelerde pencere ve kapılara sivri sinek teli kullanmak daha mantıklı olabilir.
+1