siyah ishal

haldun çokuçar

Yeni Üyemiz
Adı
haldun
Soyadı
çokuçar
Arkadaşlar,
150 çift muhabbet kuşum var.iki gündür farklı kafesteki kuşlar birden ishal oluyor sihay renkte kabarmaya başlıyor ve 2 günde ölüyor.endoful veriyorum fayda etmiyor.ve sanki bu sihal başka kafeslere sıçrıyor.ne yapabilim

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Bu hafta içinde farklı bir yiyecek yada suluklarına uyguladığın bir karışım var mı?

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
Mutlu ERTUĞRUL' Alıntı:
Bu hafta içinde farklı bir yiyecek yada sulkarına uyguladığın bir karışım var mı?
yada kümesine yeni aldıgın kuşlar varsa onlardan bulaşmiş olabilir o kuşları ayır .

tankuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
ÖZGÜR
acilen  tahlil yaptır bence arkadaşım,acaba o hastalık mı bu hastalıkmı demeden en doğru tedaviye başlarsın kaybında minimum olur

haldun çokuçar

Yeni Üyemiz
Adı
haldun
Soyadı
çokuçar
,ç kanama aklıma geldi ama.ama neden olduğunu anlayamıyorum.anaçlarda var bu ishal birden oldürüyor.balıesirde yaşıyorum ben burda tahlil yaptırcak yer malesdef ki yok.aklıma gelen tek şey.karsin diye yuvalıklara serpme bit tozu yapmıştım.acaba bundan mı oldu diyorum.ne dersiniz

Alpay BÜLÜR

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmirkusdunyasi.com
Adı
Alpay
Soyadı
BİLİR
Merhaba Haldun,

Tarif ettiğin kadarı ile kümesinde ciddi bir enfeksiyonla karşı karşıyasın..

Birincisi,siyaha yakın renkte ishal bağırsaklardan önceki organlarda ağır bir kanama olduğunu gösterir ki,coccidios veya e-coli tedavileri ile bu sorunu çözemez ve yayılmasını önleyemezsiniz.Bağırsak kanamaları normal kırmızı kan olarak görülür..

İkincisi,organlar bu hale gelinceye kadar kuşlar illaki size bir takım belirtiler veriyor olmalılar..Bu belirtileri de en kolay yine dışkılarından okuyabilirsiniz..

Üçüncüsü,kulaktan dolma antibiyotik tavsiyeleri ile hastalığı tedavi edemeyeceğiniz gibi kümesinize yayılmasınıda engelleyemezsiniz..

Size tavsiyem,ölüm olan boxların en yakınındaki boxlardaki kuşların dışkılarının veya size anormal gelen dışkıların fotoğrafları ile hasta olan kuşların dışkılarının fotoğraflarını acil olarak çekip buraya yüklemeniz..(altlarına açık renkli ve yazısız bir kağıt koyun)

tankuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
ÖZGÜR
istanbul da pendik veteriner enstitüsü gogleden yaz çıkar, kargoyla ölmek üzere olan kuşlardan gönderebilirsin.labaratuvar bölümüyle irtibata geç ilgileniyorlar.geçmiş olsun

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Siyah ishal kuruma hastalığının son safhalarındandır ama 150 çift fiyorsunuz en güzel yol profesyonel yardım alın aksi taktirde elinizde pek bi şey kalmaz
bi fakülteden veya artık balıkesride bu işe bakan hangi kurum ise ölen kuşlarınızı aynı gün içerisinde tahlil için labaratuara götürün arkadaşların dediği gibi kulaktan dolam ile bu iş çözülmez...

haldun çokuçar

Yeni Üyemiz
Adı
haldun
Soyadı
çokuçar
arkadaşlar ,

cumartesi günü tanıdığım ankara vet fak. dekanına kuşu gönderdim.orada görev yapan bakteriyoloji prof. una konumu iletmiş.tahliller sonucu aşağıdaki maili attı bana aynyn yazıyorum.

1. Tüm vitamin ve ilaç uygulamasını sonlandırsınlar.2. Suyuna 'Flagyl solüsyon'dan kuş başına 6 mg yani her kuş için 0.2 ml hesapla koysunlar 5 gün süreyleuygulasınlar. Suyu 2 gün arayla tazelesinler.3. İkinci uygulama tamamlandıktan sonra sularına 100ml suya 5 damla tentürdiyotu 10 gün süreyle uygulasınlar Buuygulamada suyu üç günde bir değiştirsinler.sevgi ve selamlar

omerkaantekin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer Kaan
Soyadı
TEKİN
Haldun abi iyiki seni de bu siteye üye yapmışım. Baksana ne kadar çok yardımcı oldular. Abilerim kardeşlerim yardımlarınız için çok teşekkürler, umarım Haldun  abimin sıkıntısı Ankara'dan gelen metodla çözelecek. Yardımlarınız için çok teşekkürler. Tedavi uygulandıkça buradan siz değerli dostlarımıza bilgi vereceğiz. Emeğinize sağlık

tankuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
ÖZGÜR
Haldun ÇOKUÇAR' Alıntı:
arkadaşlar ,

cumartesi günü tanıdığım ankara vet fak. dekanına kuşu gönderdim.orada görev yapan bakteriyoloji prof. una konumu iletmiş.tahliller sonucu aşağıdaki maili attı bana aynyn yazıyorum.

1. Tüm vitamin ve ilaç uygulamasını sonlandırsınlar.2. Suyuna 'Flagyl solüsyon'dan kuş başına 6 mg yani her kuş için 0.2 ml hesapla koysunlar 5 gün süreyleuygulasınlar. Suyu 2 gün arayla tazelesinler.3. İkinci uygulama tamamlandıktan sonra sularına 100ml suya 5 damla tentürdiyotu 10 gün süreyle uygulasınlar Buuygulamada suyu üç günde bir değiştirsinler.sevgi ve selamlar
inşallah en kısa zamanda çözülür problemin

Alpay BÜLÜR

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmirkusdunyasi.com
Adı
Alpay
Soyadı
BİLİR
Nurettin AYDINLIK' Alıntı:
Tekrar geçmiş olsun tez zamanda iyleşirler inşallah.Tedavi sonucunu ve hastalığın ne olduğunu ilerleyen zamanda bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.
Haldun kardeşimizin kuşlarına mantar kökenli hastalık teşhisi koymuşlar,dolayısı ile Metronidazol etken maddeli bir ilaç ve tendürdiyot kullanmasını önermişler..
Tedavinin başarılı olmasını ve kuşlarının tez zamanda şifa bulmasını dilerim..

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
hadi gecmis olsun.. ins önerdikleri tedavi sonuc verir.. yanlız tavsiyem sulukları hergun değiştirip söledikleri ilacları yenilemenizdir

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Tekrar geçmiş olsun tez zamanda iyleşirler inşallah.Tedavi sonucunu ve hastalığın ne olduğunu ilerleyen zamanda bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.

haldun çokuçar

Yeni Üyemiz
Adı
haldun
Soyadı
çokuçar
Arkadaşlar yapmış olduğum tedavi sonucunda,

1.ilk tedavi flugay solusyon ve tebdürdüyet sonucunda hiç bir gelişme olmadı 60 kuş öldü.
2.tedavide erzurum vet.fak.kanatlılar iç hastalıkalrı ana bilim başkanı doçdr. dan aldığım tedavi baytiril %5 dir.insülün iğnesi ile 0.01 cc buttan enjekte ile yaptım.sabah ve akşam 2. gün kuşlar kurumadan çıktı.içme sularında depomin verdim.hasta kuşlar iyileştti ve hocamın yine yönlerndirmesiyle bir hafta ara verip.bir hafta sonra yani yarın.5 lt suya 0,25 gr göztaşı(bakırsülfat) ve 1 cc üzüm sirkesi 2 gün yapıp bağırsaktaki ve iç organlardaki mikropları atacağız dışarı.Şu anda bu tedaviden memnunum tabiki yine bunu zaman göstercek.inşallah iyi olurlar.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Haldun ÇOKUÇAR' Alıntı:
Arkadaşlar yapmış olduğum tedavi sonucunda,

1.ilk tedavi flugay solusyon ve tebdürdüyet sonucunda hiç bir gelişme olmadı 60 kuş öldü.
2.tedavide erzurum vet.fak.kanatlılar iç hastalıkalrı ana bilim başkanı doçdr. dan aldığım tedavi baytiril %5 dir.insülün iğnesi ile 0.01 cc buttan enjekte ile yaptım.sabah ve akşam 2. gün kuşlar kurumadan çıktı.içme sularında depomin verdim.hasta kuşlar iyileştti ve hocamın yine yönlerndirmesiyle bir hafta ara verip.bir hafta sonra yani yarın.5 lt suya 0,25 gr göztaşı(bakırsülfat) ve 1 cc üzüm sirkesi 2 gün yapıp bağırsaktaki ve iç organlardaki mikropları atacağız dışarı.Şu anda bu tedaviden memnunum tabiki yine bunu zaman göstercek.inşallah iyi olurlar.
arkadasım gecmis olsun... bu hastalık kötü bir illet ve iyileşmesi zor ve zaman alan bisi...bir tavsiyede ben ekleyecegim.. kümesinizin her yerini.. kirec ve goz taşını birbirine karıştırıp  badana yapin yerlerden tutun tavana kadar kusları cıkarabiliyorsanız cıkarın ordan iki gun sonra kümes kurudugu zaman kusları tekrardan kümese koyun.. bunu yapmannızdaki amac kümesinizin mantar mikrobundan önce arındırmanızdır.. bu arada yarın beni ararsanız elimden gelen yardımı yaparım..

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
+1

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Geçmiş olsun.
Tecrübenizi buraya aktarmanızla birçok üreticiye yol göstermiş oldunuz, tekrar tekrar teşekkür ederiz.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Bi daha ayın sorunu yaşamazsınız inşallah.
Geçmiş olsun